Selam arkadaşlar, Albea'nın ecusuna bağlanıp arıza kodlarına bakmak istiyorum. Fakat 2003 model albea ve paliolarda ne tür bir iletişim protokolü kullanılmış bilmiyorum. OBD-II ve Can-Bus değildir herhalde?
Selam arkadaşlar, Albea'nın ecusuna bağlanıp arıza kodlarına bakmak istiyorum. Fakat 2003 model albea ve paliolarda ne tür bir iletişim protokolü kullanılmış bilmiyorum. OBD-II ve Can-Bus değildir herhalde?
obd II 2 var solda sigorta panosunda en altta soket yeri var ama benim makinada albea yok sadece tr için üretiliyomuş albea panda olarak girebiliyorum
Şunu alayım o zaman:
http://www.sahibinden.com/kwp2000_pl...m?keyword=obd2
![]()
bu kadar basitmi bu iş ya 250 ytlye areıza cözücen çip yazıcan
kodu verdi sanapeki kodun cevirisini nasıl bulacaksaın yani arızayı
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Ben arıza kodu görmekten öteye geçmek istiyorum. Albeanın ignition ve fuel haritaları ile biraz oynamak istiyorum da.
O yüzden bu flasher cihazı dikkatimi çekti. Yoksa obd-ıı scantool bulurum.
Yine de sen uyarınca elm327 lere baktım ebayde, aşağıdaki cihazı da pörtföye ekleyelim
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/OBD-I...spagenameZWDVW
O kwp200 ü alma sebebim bizim sülale ve eşrafın arabalarının çoğunun kablosunun gelmesi. Bmw-mercedes ve fiat ile birlikte rahatlıkla kullanabiliyorsun.
uyumlu ecu lar ve arabaların listesine bakarak al. bazen bir ailenin tamamı ile çalışmayabiliyo. misal 206 1.4 dizel hariç tüm dizel versiyonları ile çalışıyo.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Albela olmasın basına sonra, bence cok kurcalama![]()
@premiumparts / www.premiumpartstr.com
Premium Brands & Special Cars
OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH
Gürsel abim , bu aletle corsa 1.7dti'a da bağlanabilir miyiz? Enjektörleri büyütmeyi düşünüyoruz da...
KWP2000+ diye arattır. Uyumlu arabalar listesinde 1.7 corsa varsa olur.
Schumi.Projects
nası bulamadın sigorat kutusunun en altında yani sigorta kutusuna baglı gri renkte öünde büyük ihtimal kablolar vardır kenara cekmen gerekebilir yafda bi kutunun fotosunu cek işretlim
KWP'yi bayadır biliyorum yuw Ebay'deki adam baya bi iddialıydı. Sormuştum. Ama cesaret edemedim...![]()
19051919-23041920-30081922-01111922-29101923
Tamam obd2 portunu buldum ama elm327 arayüzü ile albealara ne yazık ki bağlanılmıyorumuş. Obdspy, scantool vs. gibi yazılımlar bağlanmadı. Fakat aynı yazılım ve kablo ile citroen c4'e bağlandım.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)