1.6 hdi stage 2 aracımda bu bakım LM kullanmayı düşünüyorum motul 5w30 kullanıyordum LM nin 5w30 da çok çeşit olduğunu gördüm hangisini kullanmamı tavsiye edersiniz euro 4 motor
Printable View
1.6 hdi stage 2 aracımda bu bakım LM kullanmayı düşünüyorum motul 5w30 kullanıyordum LM nin 5w30 da çok çeşit olduğunu gördüm hangisini kullanmamı tavsiye edersiniz euro 4 motor
Liqui Moly Top Tec 4600 5W-30
Liqui Moly Oil Additive Mos2+ Motor Yağ Katkısı 200 Ml.
Bu ürünleri aldım aracım için.
Oid Additive için %3-5 oranında katkı önermişler, ne kadar eklemem gerekli acaba ?
trendyolda LM ürünleri 450-500 tl bandında 4200 5/30 yağ sitesinde 605 tl gösteriyor nereden almayı önerirsiniz çakması varmı piyasada yanılrmıyız fark 150 tl falan az değil
Arkadaşlar bende aracımın garanti süresi bittiği için Lm ya da motul ürünleri ile bakımını özel serviste yaptırmak istiyorum.Biraz markaları araştırdım.Aralarında kalite konusunda çok bir fark yok sanırım ama sizlerinde tecrübelerinizden yararlanmak istedim.
5 lt evet aracım 4.7lt yağ alıyor sitesinde 605 tl trendyolda 450 tl yorumlarda orj vs die yazmış kullanıcılar ama kim nasıl bilecek ***** ülkemizde sahtenin envayi çeşiti mevcut
Selamlar, onlineyedekparca.com'dan alışveriş yapan oldu mu ?
Lm ve motul ürünleri satıyorlar, alışveriş yapan varsa orijinallik konusunda yorum yapabilir mi ?
2-3 bakım astra h aracım için filtre satın almıştım, yağ için bir şey söylemem doğru olmaz. EGEMOT kendi sitesinden aldık 2 adet gayet işleyişten memnunuz. Yağ konusunda her yere güvenmemek lazım ***** her yerde çakması var ben alırken en ucuz egemot'un sitesindeydi Edirne de 2 yer Liqui Moly satıyor hepsine sorduğumda 4200 5 litre için 750 tlden aşağı fiyat vermemişlerdi.
605 tl aldım 5 lt kendi sayfasından egemot tan geldi güzel ve hızlı kargolama oldu 5w30 4200 serisi tavsiye ederim sıkıntısız geldi
Güvenilir. En az 10 kere alışverişim olmuştur.
LM, Motul vs konusunda tanıdığımda satış yapıyor ve resmi ürünler. Belki işine yarayan olur diye bırakayım satış adreslerini eğer sıkıntı yaratmıyorsa
Hepsiburada.com | Guvenlik
05455533045
https://i.hizliresim.com/1st8kal.jfif
https://www.liquimolyturkey.com/liqui-moly bu siteden alıp sorun yaşayan oldu mu? izmir egemot tan geliyo sanırım bikaç şikayet okudum ama emin olmadım. Fiyatlar piyasaya göre daha uygun gibi sitede
Metro mağazalarında da var LM yağ,bilgilerinize.
https://www.evrensel.net/images/840/...osya/59073.jpg
2 kez yağ aldım en son 2021 eylül ayında aldım bir sıkıntı çıkmadı ilk alışverişte 1 tane anahtarlık 1 tane de mini konsantre cam temizleme sıvısı gönderdiler. 2. alışverişte hediye göndermediler. 2 alışverişte de İzmir'den Kırıkkale'ye kargo 2 günde ulaştı paketlemesi iyiydi.
Bu markayı tanıyan arkadaşlar, yıllardır Motul 8100 X-Cess 5W-40 kullanıyordum ama bu sahte olayı soğuttu beni motuldan... biraz da değişiklik olsun liqui moly'e geçeyim dedim. Bu kullandığım motul yağın, liqui moly'de karşılığı nedir, hangi ürünü almam lazım?
Merhaba 5 senedir LM kullanıyorum.
Motul sahte durumu malesef sıkıntılı.
LM mollygen yeşil bidon alıyorum kafam rahat yağıda fosforlu yeşil yaptıkları için taklit edilme durumu zor bu yüzden kafam rahat.
Mini cooper S görüyorum profilinizde turbo benzin motorlarda ısı dayanımı gayet güzel. Tavsiye ederim..
Bu doğrumu yaw Top Tec olan 24.000 miles gidiyormuş (yada km) Molygen ise 30.000 - 50.000 km ?
Molygen motor oil offers one of the best lubricating properties, allowing it to last longer in the engine. This high-mileage engine oil lasts between 30 000 and 50 000 kilometers before it needs to be replaced.
On the other hand, Liqui Moly Top Tec is a high-tech motor oil that claims to last up to 24 000 miles between oil changes.
Ben Motul dam hemen sonra LM ye geçtim kendi n20 2.0 turbo aracımda.
Yağ sıcaklığının yükselmesinde ciddi fark oldu, ne kadar zorlarsam zorlayayım 110 u hiç geçemedim. Motul da çok rahat 110 ları ve hatta üstünü görebiliyordum sıcak havada.
Ben kesinlikle LM tavsiye ederim. Benim kullandığım top tec 5w40. 5w-30 da farklı versiyonları da var sanırım.
ilginç hiç düşünmemiştim bende motuldan önce en fazla 108-109 görüyordum maksimum motuldan sonra 110 üstü görmeye başladım. Yani sorun olmadı yinede problemsiz kullandım ama düşünmemiştim hiç marka ile alakalı olacagını sen buraya yazınca şimdi düşündüm acaba diye
LM de araç sesi, yağ sıcaklığı bariz fark ettiriyor yıllardır kullanırım başkada yağ aklıma gelmez :)
Bu engine flush olayını 22bindeki bir araca tavsiye eder misiniz? Fark yaratır mı?
Yağlarda son kullanma tarihi varmı?
Motul Turkiye – Resmi Internet Satış Mağazası bu adresteki yağlar sahte mi?
Motul'un kendi sitesi ve urunler orijinal. Bana gelen sisenin tasarimi ve (http://www.techturkey.com/forum/maka...u_videosu.html) bu konudaki videoda tarif edilenle birebir tutuyor tabi uretim yilina, yag modeline vsvsvs. gore sise tasarimi degisiyorsa onu bilemem.
senin ilacin aslında ravenol yada röwe ama tr de yok adam akıllı. istanbulda bulurum tabelasını gördüm dediğin yer varsa ravenol önereyim başkada yağ kullanma.
Lm olarak ise synthoil high tech 5w40 yada leichtlauf high tech 5W-40 kullanabilirsin. (5w30 düşünme pek)
ben şahsen önermem, 22k değil 122k da olsa yine önermem. sonuçta yağ sökücü bir kimyasal ve uygulama esnasında motor çalışır halde tutuluyor. sürtünen yüzeydende yağ söküldüğü için çalışma esnasında neler oluyor kim bilir + belirli bir miktar yağ motor içinde yağ soğutucusunda kalmakta e bu kimyasalda orada kalıyor.
bana göre en güzel engine flush yöntemi kısa aralıkla yağ değişimi. 3-4k da bir 2-3 kere yağ değişimi daha iyi iş görecektir ki zaten yağların içerisinde deterjan özelliği gören katkılar mevcut.
Ha yağ bakımımları hep aksatılmış zamanında yapılmamış dandik yağ kullanılmış olup motor içerisinde tortu balçıklaşmış çamurlaşmış sa ve açılıp temizlenmesi gerekiyorsa kullanılır bence. o kısımda ustanın düzgün iş yapma insiyatifine güveneceğine kimyasala güven daha iyi.
dün yag değişimi yaparken bir abimizle denk geldik. kendisi lm yag satıyormus uzun surelerdir.
lm nin sahtesi henüz piyasada yok gönül rahatlığıyla heryerden alabilirsin dedi.
ceratec katkıyıda kullanımını önerdi yağa zararı yok motor sarsıntısını azaltıp seramık kaplıyormuş.
kullananların yorumunu okumak isterim
326k kmdeki pd140 2.0 Tdi jettama önümüzdeki ay yag bakimi yapacağım engine flush pek kafama yatmadi ama Ceratecle birlikte 5/40 Liqui moly yag kullanacağım. Km den otürü bi mani yok sanirim kullanima göremedim bir faydasini zararini görürsem burada paylaşacağim :)
ceratec i kullandığımız kadar motor yağını eksiltmemiz gerekiyor mu
Selam
4100 neden iyi bir yağ değil. standart turbo benzin motorlar için alıncak en iyi yağlardan biri diye biliyorum ve yıllardır da kullanıyordum. herhangi bir problem sorun yaşayanda duymamıştım.
---
km olayına bende pek güvenemiyorum, tr de periyodik bakımlar yeni yeni 10 binden 15 bine çekildi ha yurt dışında dizellere bile 20 bin km periyodik ne zamandan beri yapıyorlar ama oradaki yakıt kalitesi ile buradaki yakıt kalitesi tabiki bir değil.
yağların üstündeki şu kadar km gider ibaresi optimal şartlarda kullanımla hesaplanmıştır ama o şartlarda kullanabiliyormuyuz ? :)