Benimki bitti babamınki başladı.
2011 w204 C200k 1.8 kompresör, otomatik.
Son dönemde şöyle bir şey oluyor, babam evden çıkıyor bir süre gidiyor, çalışma, marş vs hiç bir problem yok.
Birkaç km gittikten sonra, durduğunda araba stop ediyor. Tekrar çalıştırıyor, devam... Yine sıkıntı yok. Yani arıza sürekli değil.
Ancak tabi olur olmaz yerde kalınca sıkıntı oluyor, mesela tam kavşakta orada burada zamanı hesaplayıp çıkacağım, zart diye ortada kalıyorum diyor.
Çeşitli zamanlarda çeşitli ustalara gitti, Bostancı sanayide de çeşitli yerlere götürdük, tanıdık, şu bu...
Krank sensörü değişti, birinde elektrikle ilgili bir sorun tespit etti usta, onu giderdi etti falan.
İşin garibi, tamam değişti bitti dediğimiz durumda aracın sorunu çözülmüş görünüyor, ancak 2-3 hafta sonra zart diye sorun geri geliyor.
Sanırım 1-2 sensörü daha değişti ancak babam da çok detay bilmediğinden, ne değişti ne oldu çok farkında değil, ustanın insafına kalıyor.
Araba hata verebiliyor, bazen sönüyor diyor hata lambası.
Ayrıca bu hata esnasında arabanın gaz yeme davranışları da biraz değişiyor diyor, gaz yemiyor daha az gidiyor gibi diyor.
Bu zamana kadar birçok farklı kişinin bakıp bir türlü çözülemeyişi çok saçma geldi. Aracı bilgisayara bağlıyorlar, krank sensörü diyor mesela.. Değişiyor, ama sorun devam. Demek ki direkt sensörün kendisi değil. Ben de çalışıyorum diye vakit bulamıyorum ki ilgileneyim. Adamcağız kendi kendine gidip geliyor bi yerlere.
Bu aracı kullanan, sorunu bilen var mıdır diye sorayım istedim. 1-2 forumda denk geldim, krank sensörü, oksijen sensörü, zincir uzaması vesaire gibi şeylere bakmak gerekir denilmiş. Hatta bazısında volant falan konusu geçmiş. Ama her tarafı indir çıkar kaldır sök, deneme yanılma yoluyla olmaz bu iş gibi geliyor, sorun bir yerde olur da nerede olur![]()
Bilen eden var mıdır, nedir ne değildir, yardımlarınız lazım![]()