User Tag List

14 sonuçtan 1 ile 14 arası

Konu: 1.5 tsi passat yağ seçimi ve rolantide ara ara titreme yapmasi

42 AN 545 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Post 1.5 tsi passat yağ seçimi ve rolantide ara ara titreme yapmasi

Abiler, Kardeşler Merhaba,

2020 model 1.5 TSI Passat sahibiyim. Aracı yaklaşık 40.000 km'dir aktif olarak kullanıyorum.

İlk bakımda araca 5W30 motor yağı konuldu. Ancak kısa bir süre sonra motor çalışırken dizel gibi ses yapmaya, yani şakırdamaya başladı. Sanayide yaptığım kontrolde, sübap iticilerinin dağılmış olduğu söylendi. Bu işlemi özel bir Volkswagen servisinde yaptırdım. Usta, bu motor için doğru yağın 5W30 değil, 0W30 olduğunu belirtti.

Ancak ilk yağı koyan usta, bu problemin kullanılan yağdan kaynaklı olmadığını savundu. Yani ustalar arasında görüş farkı vardı.

İticiler değişti, şu an motor sesinde bir problem yok. Ancak araç rolantide çalışırken ara ara çok hafif bir sallantı oluyor. Dikkatli bakıldığında fark ediliyor. İnternette yaptığım araştırmalarda, yabancı kaynaklarda bu duruma “kangaroo ” denildiğini gördüm. Ancak bu durumun sebebi gerçekten bu mudur, yoksa farklı bir sorun mu var, emin değilim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2020 model 1.5 tsı a3 sahibiyim.

ilk bakımda yetkili servis 5-30 yağ koydu. Araba 10bin km sonra yağ eksik uyarısı verdi. Tamamlayıp devam ettim. 5-30 yağ varken yakıt tüketimi de bir miktar artmıştı. Akabinde tüm bakımlarda motul 0-20 spesifik koydum. Hep 15 bin km doldururum lakin hiç yağ azaldı uyarısı vermedi. Yakıt tüketimi de makul seviyelerde. Şuan 80bin km de araba, bir sorun yok. Yağın 1.5 de çok fark ettiğini düşünüyorum. Ama aracınızdaki sorun yağdan ziyade sıklıkla görülen kangurulama diye tabir edilen sorun olabilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim 2020 A3 1.5 tsi'ye servis 5-30 koyuyordu.
    5-30 ile 0-30 arasında çok fark olacağına inanmıyorum. Sonuçta 5 ve 0 soğuk motor viskozite değeri, motor çalışınca ilk 2-3 dk için. Motor ısınınca her 2 yağda 30 viskozite değerinde.
    Bence senin iticilerin zaten bozulacaktı, yağ değişimi kötü şans getirmiş.

Aracın ile sahibi misiniz?
    Araç kaç km'de?
    Okumadan imzalamam.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracın 3. sahibiyim 83binde aldım suan 128 binde

aslında keyifli bi araba severek biniyorum ama biraz pimpirikli oldugumdan ne yapmam gerektigini bi türlü anlayamadım,

bugün bakım yaptıracağım yetişebilirsem yağ bakımı geldi fakat hala hangi yağı alsam daha saglıklı bunu bilemiyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 42 AN 545 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aracın 3. sahibiyim 83binde aldım suan 128 binde

aslında keyifli bi araba severek biniyorum ama biraz pimpirikli oldugumdan ne yapmam gerektigini bi türlü anlayamadım,

bugün bakım yaptıracağım yetişebilirsem yağ bakımı geldi fakat hala hangi yağı alsam daha saglıklı bunu bilemiyorum
    İlk 2 sahibi ne yağ koymuş bilemezsiniz hele garantisi dolduktan sonra.
    Aynı motorlu benim A3'e castrol edge prof 5-30 LL koyuyorlardı serviste. Servis kataloğunda LL III yazar ama bu versiyonu yetkili servis için üretilen versiyonu, piyasaya satışı yok. Piyasadaki LL ile aynı.
    Okumadan imzalamam.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dün bakımı yaptırttım, LIQUI MOLY 0W20 6200 koydurttum yağ olarak komple boşaltıldı önceki yağı dünden bugüne kullanımda hissettiğim araç daha sessiz çalışıyor daha akıcı gidiyor gibi hissettirdi bilmiyorum hoşuma gitti açıkcası beğendim.

Ayrıca doğru söylüyorsunuz önceki sahiplerinin ne koyduklarını bilemiyoruz maalesef

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.5 TSI motorlarda Castrol EDGE 0W-20 LL IV yağ kullanılması gerekiyor.ama nedense ilk zamanlarda yetkili servis 5-30 yağ kullanmış.sonrasında ama 0-20 kullanmaya başlamışlar.anladığım kadarıyla ellerinde 5-30 yağ olduğu için servis çok fark olmaz bu yağ kullanalım diye düşünmüş ama sonrada onlarda 0-20 döndüler.(sanırım 0-20 toptan alım yapabildikleri için)

2023 yılında kendi sıfır aracımı teslim alığımda yedek bagaj'da 1 litre yağ olsun istedim uzun yola çıkarken yetkili servis danışmanını aradım oda teyit için cupra mekanik sorumlusunu aradı 5-30 kesinlikle almayın motor 0-20 istiyor demişti telefonda.

özetle 0-20 kullanmanızı tavsiye ederim (Castrol EDGE 0W-20 LL IV)

Yağ secici - Castrol'den aracınız icin doğru motor yağı secici | Castrol Turkiye
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim, normalde bende castrol edge kullanıyordum bu bakım luqui moly koydurdum 0w20 simdilik iyi gibi gözüküyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    508-509 onayı olan bütün markaları kullanabilirsiniz.

BAT9 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı individual Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.5 TSI motorlarda Castrol EDGE 0W-20 LL IV yağ kullanılması gerekiyor.ama nedense ilk zamanlarda yetkili servis 5-30 yağ kullanmış.sonrasında ama 0-20 kullanmaya başlamışlar.anladığım kadarıyla ellerinde 5-30 yağ olduğu için servis çok fark olmaz bu yağ kullanalım diye düşünmüş ama sonrada onlarda 0-20 döndüler.(sanırım 0-20 toptan alım yapabildikleri için)

2023 yılında kendi sıfır aracımı teslim alığımda yedek bagaj'da 1 litre yağ olsun istedim uzun yola çıkarken yetkili servis danışmanını aradım oda teyit için cupra mekanik sorumlusunu aradı 5-30 kesinlikle almayın motor 0-20 istiyor demişti telefonda.

özetle 0-20 kullanmanızı tavsiye ederim (Castrol EDGE 0W-20 LL IV)

Yağ secici - Castrol'den aracınız icin doğru motor yağı secici | Castrol Turkiye
    Ben de 1.5 TSI Passat kullanıcısıyım, aracım full yetkili servis bakımlı.
    2.sahibiyim ama yakın çevremdeki birinden almıştım.

Bakım faturalarına baktım ilk bakımından itibaren Castrol Edge LL IV 0W-20 kullanılmış.
    Temmuzda yıllık bakımında benimde ilk yağ değişimim olacak kısmetse.

207_TR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0-20 yada 0-30 kullanılıyor gördüğüm kadarıyla.

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mesela geçenlerde youtube'da denk geldi.

yeni toyota corolla 1.5 atmosferik benzinli motoru olanlarda belli bir km olmadan motor kırma sorunu başlamış ve toyota bunu garantiye sokmuyormuş.

bunun sebebide kullanıcılar yağdan şüpheleniyormuş.

aracın önerilen yağı 0-16 olması gerekiyormuş ama servis elinde o yağ olmadığı için piyasada'da zor bulunuyor 0-16 gidip araçlara 5-30 yağ koyuyormuş.

aracın kullanma klavuzunda 0-16 kullanın eğer yoksa 5-30 sonrasında hemen 0-16 dönülmesi gerekiyor yazıyormuş.
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu kanguru dedikleri olay sizin araçtada mevcutmu rolantide dikkat edilince hissedilen bi titreme var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maalesef benim aracıma'da 5w30 koydular işte sübap iticileri dagıldı bi kaç kişi yapar dedi bi kaç kişi alakası yok olacağı varmış denk gelmiş dedi fakat doguştaki ustalarda konuştugumda yapma ihtimalinin cok yüksek olduğu söylenildi.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler