16.5CM oval olması gerek.
Printable View
arkadaşlar custom egzoz için araştırma yaparken daha fazla bilgi edinmek için supersprint in sayfasına da bakayım dedim.
ben aracımı stage2+ yada stage3 diye tabir edilen setuplara yakın oluşturmaya çalışıyorum. oyüzden fabrika çıkışı 200-300 hp arası olan araçları inceledim aşağıda araçların full egzoz sistemleri için supersprint in yaptıkarı dikkatami çekti.
okumanızı tavsiye ederim
Özetlersek: RCZ-R da 80mm downpipe ile başlayıp 65mm olarak sonlandırmışlar, Polo GTİ da 80mm +70mm + 60mm yada 80mm + 70mm olarak sonlandırmışlar(özellikle, modifiye edilmiş araçlarda performans açısından tavsiye ediliyor)
normal olarak bizim bildiğimiz ölçülerden 5-10mm daha geniş ölçüler, dikkat çekici geldi bana.
RCZ-R
http://www.supersprint.com/ww-en/peu...-hp-2013-.aspx
High performance exhaust system for Peugeot RCZ-R 1.6 Turbo 270Hp
Differences from the Supersprint full exhaust for 200hp THP model:
-Specific turbo downpipe, with round attachment to the turbo with clamp instead of a flange, Ø80mm diameter for the first section to match the turbo outlet.
-Ø65mm diameter for the rest of the system, optimal for a 1.6 turbo with over 300hp in case of tuning.
Fitting the turbo downpipe, which replaces the OEM catalytic converter, requires a specific ECU tune to avoid the Check Engine Light caused by the incorrect reading of the secondary O2 sensor.
The stock flex joint is replaced by our system with flanges, springs and sealing ring.
The power increase is around + 12HP
The front section is available with a HJS high flow metallic cat, 130mm 100 CPSI. This size is adequate for over 300hp and allows for a good pollution gas reduction.
VW POLO 6C GTI 1.8 TSI 3d./5d. (192 Hp) 2015 ->
http://www.supersprint.com/ww-en/vw-...2-hp-2015.aspx
Available in two variants:
1) Diameter 80->70->60mm, with centre and rear sections E.E.C. approved
2) Diameter 80->70mm, recommended for performance, especially on tuned cars.
The turbo downpipe is available with a high flow metallic cat 100 CPSI by HJS Motorsport 100 CPSI or catles (decat pipe).
ECU tuning mandatory with both to avoid the Check Engine Light.
The centre section is available silenced or not. We recommend the silenced version for road use, specially if the catless downpipe is fitted.
The rear muffler, with a direct flow internal design, has two 80mm round, rolled, slash cut and chromed tips, perfect for the OEM valance of the GTI 2015 bumper, deeper compared to the previous model.
bu arada stock 208 GTİ için 65mm önerilmiş dolayısıyla stage2+ olarak hazırlanacak araç için 70+70+70 yada 76+70+70 yapılabilir mi
genel görüş 63+63+63 gibi oyuzden yukarıdaki bilgiler sonrası tekrar düşünmek istedim.
76 mm DP büyük gelir stock turboya bence.
Benim tavsiyem 208 GTI da intercooler takacaksan 70 DP 70 düz 76 varex olur.
Varex'in vmk-16-300 modelini tavsiye ederim.
Şuanki kurla varexler 1500 tl.
Senin için ahmet i aradım fidex exhaust kople sisteme 1700 tl dedi. Biz tüm thp lerimizi ahmete yaptırıyoruz. İşciliği mükemmeldir THP de çok tecrubelidir. Kesinlikle tavsiyen ederim.
Abiler peki aramızda ds3 1.6 thp kullanıcısı var mıdır? Bu araç 207'den daha çok hoşuma gitti açıkçası. Gerek şekli, gerekse iç dizayn olarak. Bunun yanı sıra 6 ileri şanzuman ve model olarak 2011'leri benim bütçeme göre var.
Ben bu araçtan 250hp güç almak istersem yapmam gerekenler nelerdir? Ne gibi uygulamalar yapabilirim?
Turbo büyütmeden orjinal turbo ile max verimli olarak kaç hp alabilirim ds3'ten?
Kesinlikle yarışa, piste çıkıcak birisi değilim. Tamamen keyif ve hobi amaçlı yapacaklarım. Çevremde ibiza cupra stage1, stage 2 aynı şekilde stage 2 polo gti'lar var. En azından bu arkadaşlarımla beraber yürümek isterim. Kesinlikle m3 kovalama vb bir düşüncem yok. İmkanım olsa tabiki lambo bile kovalicam derim de imkan işte :)
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Abi pek bir cevap veren olmamıştı diğer yazdığıma ama en başından beri ds3 ve 207rc arasında git gel yaptım, dedim yarışa çıkıcak değilim, hem modeli yüksek, hem de gerek dış, gerekse iç dizayn olarak daha modern, 15 hp'de eksik oluversin severek biniyim, arabamı yıkadığımda, şöyle bir baktığımda yolda giderken yüzümü güldürdüğü gibi dururken de yüzümü güldürsün dedim, ds3'te karar kıldım. :)
Sen söyle bir şeyler abim boş geçme neler yapabilirim? Henüz bu konularda tecrübem sizler kadar yok. Motosiklet olsa eyvallah ama 4 tekere şimdiye kadar binmedim desem yeri 7 senedir motosiklet kullanıyordum :)
Senin araba almaya pek niyetin yok bence
Çok teşekkür ederim.Alıntı:
emirarslan34; Nickli Üyeden Alıntı
Aracı haftaiçi kullanmıyorum, haftasonu da 1 gün keyifli kısa sürüşler yapıyorum zaten 3 hafta oldu:D
çok nadir kısa mesafe ulaşım için kullandığım da oluyor. oyuzden şu aşamada varex düşünmüyorum ileride artık çok bunalırsam geçerim
benim aklımda da full egzoz 70lik var, intercooler zaten değiştireceğim
dikkatimi çeken genelde egzozlarda eğer sabit olarak aynı çap yapılmayacaksa en son susturucu büyük yapılıyor ama supersprint downpipe büyük yapıp sonları küçültmüş ve bu tip yaptığı araç sayısı çok fazla.
acaba turbo araçlarda bir miktar olması istenen geri basınç için mantık şöyle mi çalışıyor diye düşündüm
downpipe geniş olsun ki gaz hemen çıksın turbodan sonra düz ortada istenirse küçülsün yada aynı devam edip sonda küçülerek geri basıncı sonlardan mı kazanalım. yani supersprint mantığı böyle gibi geldi. neyse maceraye gerek yok full 70 lik yapıcam zaten:D
Cann22
63 DP - 63 düz - sona da 63 mm varex vmk 15-250
Forge dump valve
Komple 51 mm boost boruları.
Filtre
İntercooler
Yazılım, konusunda kesinlikle çok dikkat etmelisin. Oem turboda herkezin harcı değil.
Bobinlerinde sorun olacagını sanmam modelli olcak aracın.
Bujilerini oem alıp gap aralıklarını sentil ile 0.65 e ayarlıyorsun. Üstlerde kaçırma yapmasın diye.
Ortalama arabanında motor kondisyonuna ve iyi bir yazılımla 210 alırsın diye düşünüyorum.
Oem turboyla ds3 de 250 hp ler imkansız. Bu speclerde.
Egzantrik falan olursa 230 ları anca yakalarsın diye düşünüyorum.
arkadaşlar ELM327 yi araca taktım, dış hava sıcaklığının 8 derece olduğu bu akşam aracı rolantide 3-4dk çalıştırdım
bu sırada Torque pro yu da deneme amaçlı test ettim. yeşil olan göstergelerin birçoğunu ekleyip ölçtüm
değerler nasıldır bir de siz kontrol eder misiniz
fuel rail rolantide genelde 800-850psi ama bir ara 1000-1050psi gibiydi sonra aracı 2 kere 2.500dd ye getirdim o sırada biraz arttı tabi
rolanti için biraz yüksek değil mi 1000 psi?
http://s22.postimg.org/965ttceoh/IMG...202_WA0000.jpg
buarada aracın okuduğu değerler bana az gibi geldi sizde de böylemi dir? bu durum ECU nun izin vermesi ile alakalı mı?
http://s9.postimg.org/3l2zds7bz/IMG_20151202_WA0001.jpg
http://s8.postimg.org/pdaxf3eph/IMG_20151202_WA0002.jpg
gördüğünüz gibi intake benim için çok önemli :) birkaç farklı açıdan hava sıcaklığı 8 derece iken rolantide artması normal gerçi
EGT yi göstermemesi çok kötü :(
http://s15.postimg.org/vt6kjaxij/IMG...202_WA0003.jpg
AFR tam olması gerektiği gibi rolantide
http://s18.postimg.org/9960phee1/IMG...202_WA0004.jpg
ZX 636R
Sen haftada 1 kez cıkarıyorsundur dogrudur inan ben 4, 5 ayda 1 kere. Oda berki. Ama burası türkiye dostum haftada bir kere cıkarırsın ilk köşeyi dönersin egzosdan bağlarlar arabanı, çekiciye alırken hayvan gibi davranırlar arabana çünkü sen bir vatan hayinisindir onların gözünde süründürürler adamı. Sonra kople egzos sistemini söker muaymeye girersin sana bir varex parasına gelir keske alsaydım dersin. Tercih senin tabi. Qtp de yapabilirsin ama spor arabaya biniyorsun bence düzgün bir egzos sistemi yaptır. Qtp ile traktör gibi dolasmanın anlamı yok zevk meselesi tabi.
DP yi düz boruyu 70 olarak bence yap. son susturucu olarakta turbolu araç oldugundan 76 yap derim.
Senin söylediğin çaplar stock yazılımsız motorlara göre verilmiş degerler. Sen cooler takıp basınç açıcaksın. 0.8 boost yürüyen aracın cooler montajından sonra 1.4 bar a ayarlancak yani gazın dısarı cıkmasına dahada ihtiyaç olacak o yüzden sonu 76 yap. DP de bence 70 ünsüne cıkma.
@zx636
Rail basınç değerleri rölantide 49 bar civarları olmalı tam yükte 118-119 gibi
Senin değerin olması gerektiği gibi 700 psi = aşağı yukarı 49 bar
208 gti stock olarak 1.2 peak basınçla yürüyor bildiğim
afr ve basınca tam gaz bakma şansın varsa iyi olur
Dumpvalve olarak da 208 GTI'ın dumpvalvei yazılımlı haliyle de yıpranmamış olduğunu varsayarak basınç tutacağını düşünüyorum çünkü 270 hp RCZ-R ve 308 GTI da aynı dumpvalvei kullanıyor ve bu makineler de 1.6 bar peak plarak yürüyor
Torque pro da bence tüm kadranları sil, ne kadar kadran o kadar gelen verilerin yavaslaması demek. İhtiyaç duyduğunda bence kullan işine yarayanları.
Ben devamlı İAT, boost, afr, antifriz,devir ve pompa yı devamlı kullanıyorum.
Devirle, pompanın devamlı ekli olması ekranı video olarak devamlı rec kayıt yaptığımdan dolayı kullanıyorum verileri sonradan izleyebilmek için boost nerde gelmiş gitmiş vs vs.
Örnek: https://youtu.be/gsCewWEzBf0
Stock engine specs: ***
Capacity: 1598cc * * * * * * * * * * * * **
bore x stroke: 77 x 85.6*(mm)
Compression ratio: 10.5:1
Turbocharger: KK K03
Full boost: 1.1bar@1700 rpm
Constant pressure:0.9bar
Pressure at revlimit:0.75bar
Revlimit: 6500 rpm
Power approx: 200hp
Torque approx: 275Nm
DV konusunda emin değilim, parça kodlarından araştıracağım vaktim olduğunda ama dediğin gibiyse 1.000 TL cepte kalır :)
araca boost pipe ve hard pipe da yapacağım hepsi 60 lık olarak enson yazılımda bakarız kaçak varsa Forge DV almak mantıklı ozaman
haklısın ne kadar çokluk o kadar okluk :)
buarada 208 in vitesin arkasındaki konsolda-cep teki boşluk tam Note3 ün kılıflı halinde birebir örtüşüyor.
ben cep teli koydum hiç kıpardamadan tam sığdı ve havada duruyor kımıldamadan sanki sipariş ile yapılmış gibi oturdu
bu arada antifrezi anlayamadım, bildiğimiz radyatör sıcaklığımı yoksa ?
Oem dump valve 0.8 peak 0.6 rev limit.
GFB DV 0.7 peak 0.6 rev limit.
Sesli tip Forge dv 0.8 peak 0.8 rev limit.
Bizzat oem yazılımda test ettim. Forge açık ara önde cont da.. Oem dump valve de gfb dv de stage 3 207 rc de bence hiç basarılı değiller basınç tutma konusunda. Sadece vites aralıklarında peak iyi ama cont da çabuk kaybediyorlar.
bu arada bilgi için bunları biryerden bulmuştum saklıyorum yazılım için :)
Stage 1:*
Engine upgrades:
-Air filter
Engine performance:
Full boost: 1.25bar@1700 rpm*
Constant pressure:1.15bar*
Pressure at revlimit:1bar*
Revlimit: 7000 rpm
Power approx: 220hp
Torque approx: 320Nm
Stage 2:
Engine upgrades:
-Air filter
-Full 63.5mm exhaust
Bigger intrercooler (Ibiza Cupra IC)
Engine performance:
Full boost: 1.35bar@1700 rpm*
Constant pressure:1.25bar*
Pressure at revlimit:1.15bar*
Revlimit: 7000 rpm
Power approx: 250hp
Torque approx: 360Nm
Software upgrades:
The fuel pressure regulator was tuned to 130 bar at high rpm.
The variable valve timing was also tuned, making higher valve overlap at 4000 rpm.
Use of 95/100 octane fuel is mandatory.*