Evet radyatördeki antfrzin sıcaklığı. soğuk ilk marşta devir biraz yuksek çalışır 36 dereceye geldimi normale düşer. Sonrasında yola cıkarım. Fazladan ısınmasını beklemekte sakıncalı.
Printable View
Evet radyatördeki antfrzin sıcaklığı. soğuk ilk marşta devir biraz yuksek çalışır 36 dereceye geldimi normale düşer. Sonrasında yola cıkarım. Fazladan ısınmasını beklemekte sakıncalı.
Neye dayanarak böyle bir şey söyleyip ortamı geriyorsunuz? Forumun tüm sayfalarını okudum, fakat imkan olmayınca insan seçenek arıyor. Ağır olucak ama kimseyle t*ş*k geçicek değilim. Burda herkese saygım var, sizinde insanlara saygınız olsun. Kimsenin hevesini kırmayın! Bir sürü işim gücüm var ara ara vakit buldukça girip bakıyorum foruma sizin gibi insanlar sağ olsun soğutuyor forumdan. Heves edip bir şeye niyet ediyoruz, insanın hevesinin içine sıçıyorsunuz. Cevap vermek zor geliyorsa kimse yazmak zorunda değil. Burada kimseye "Cevap yazın" diye şart koşmuyor, aksine "RİCA" ediyorum. Sıkılan, daralan vardır cevap yazmaz, yazmak içinden gelmez, belkide bıkmıştır artık. Ama kimse gelipte beni tanımadan etmeden "bir şey yapmaya niyetin yok" diyip hakkımda itamda bulunup laf söyleyemez. İşim olmazsa, niyetim olmazsa girmem.
Motosiklet sitelerinin hepsine girip bakın kim olduğumu görürsünüz. Nick: Twinn
Hadi sağlıcakla...
Kısa bir video:
https://www.youtube.com/watch?v=D8CW0Azmy6c
Tek teker giden benim. 7 senedir motor kullanıyor ve artık bu ölüm oyununu oynamaktan korkuyorum. Sebebi çok arkadaşımı kaybettim ve kim olursa olsun basmam etmem diyip motosiklet üzerine binince işler değişiyor. 100 km yolu 14 dk'da gittiğimi biliyorum. Kaldı ki, ist'da seyehat ediyorum ve İST-SİLİVRİ 14 dk sürdü. Arabayla 5-5,30 saat süren yolu, motosikletle 1 saat 17 dk'da gittim. Allah'a şükür kazam olmadı. Sizin rolling'i bıraktığınız 180-200 km hızlarda ben tek teker gidiyorum. Bu marifet mi? Asla, marifet olarak mı söylüyorum? Asla. Sadece insan sevdiklerini kaybedince yaptığı işin ne kadar tehlikeli olduğunu fakat başına gelmediği sürece ne kadar yapmicam, ben efendi gidicem desem de gidemediğimi gördüm. Bu sebeple motosikleti bırakıp araba alma düşüncesine kapıldım. 20-35 yaş aralığında çok arkadaşımı abi, kardeşlerimi kaybettim. Bindiğim motosiklet ufak değil, insana bir adrenalin duygusu yaşatıyor kaldı ki bu araba da cam arkasında, kapalı kutu içerisinde yaşanan adrenalinden daha fazla. Fakat artık bu korkuyla yaşamak istemiyor, ailemi diken üstünde bekletmek istemiyorum. Ben bu duyguyu tatmin etmek için araba almayı düşünüyorum ve tabi ki daha güvenli olduğu için.
Kim olursanız olun ama sizden ricam ileri geri konuşup kimselerin hevesini kırmayın. Söylediğiniz belki basit bir cümle ama düşünün benim bile ne kadar çok sinirimi bozdu ki, size böylesine bir açıklama yapma gereği duydum. Bu kadar uzun yazdım, kısaca yaptığınız yanlış anlatmak istediğim bu.
Can sakin ol öncelikle güzel kardeşim. Arabası olsun veya olmasın. Bu konuda veya face gurubunda insanlar merak ettikleri için ögrenmek istedikleri için varlar. Kim araba alacak veya almayacak kimseyi ilgilendirmez. İnsanların sadece kafasındaki soru işaretleri için burdalar kardeşlik için burdalar. Senini benimi yok senin aracın benim. Benim aracım senin diğen eski arkadasların coğu bıraktı bu gurubu kimi iş kimi arabasını sattı vs vs sen bu konuda eski arkadas ortamındaki konusmaları okudugun için herkezi yine o kişiler olarak görüyorsun sanırım. Zaman su gibi akıyor insanlar değişiyor vs vs. Sen bi sakın ol. Cuma gunu işin yoksa buluşalım ne tarafta oturuyorsun. Fidex exhaust da biraz işim var istersen gelebilirsin muhabbet ederiz kafana takılanları tek tek anlatırım sana. Bir arkadasımda beyaz ds3 var ilanda degil onada bir sorım satmayı düşünüyordu. Ama önce bi sakınleş ok sorun yok ;)
Bu arada videoyuda büyük keyifle izledim.. Doğru olanı yapıyorsun. Hata kabul etmez valla.
100 km yolu 14dk da mı gittiniz yoksa bir yazım hatası mı oldu?
ort hız saatte 428km/h yapıyor da
sidik yarıştıracaksak birazda ben işiyeyim o zaman :)
ben de hızlı motor kullanırdım ama saat 428km/h ort yapamadım bir türlü. en son Sertaç Terzi, Taner ve ben Sapanca dan Hereke ye 12dk da R6, 636 ve 636 lar ile geldikten sonra yolda atlattığımız kazalardan sonra caddede basmamaya karar verdik. ama olmuyor işte sonra ben patladım, başka arkadaşlarımız da patladı, felç olan ve ölen arkadaşlarımız da oldu...
neyse konu tekerse ben İrfan namı diğer Bayrak kardeşimi tek geçerim :)
M.D. ye girersen de tüm dostlara selamlar, deli emine ayrıca sevgiler...
kardeşim polemiklere yada bir birimize birşeyler ispatlamaya hiç gerek yok.
bence önce self kontrol yapmak çok önemli yoksa dipsiz kuyu klavye gazcısı gibi yazar dururuz.
Güzel kardeşim sen şu aylardır hem face grubunda hem burda thp doran arkadaş değilmisin.tamam pimpiriklisin belli bütçen var ama şunu söyleyim sana.arabayı aldıktan sonra kenarda paran kalmıyosa thp ye hiç bulaşma zten.arabayı aldın 42 ye diyelim.önümüz vergi ayı vergisi var 350 tl 6 aylık. E kasko sigorta 2000 de öyle gittimi.aracın senden önceki sahibi nasıl baktı arabaya bilmiyon için rahat etsin bir bakıma girdin 600-700 de öyle gitti.2011 araç alıcan vizesi biticek bu aracın 200 de öyle.arabayı yeni aldın arkadaşların oo kanla hızlı araba almışsın hadi gezdir bizi dicek aylık 500-600 benzin masrafın olacak.sonra ee bundan ses geldi eksoz dp yapayım diceksin 1000-1500 arası ona gidicek.bi bakmışın lastikler bitmek üzerehadi 1700-200 arası lastiklere ver.ya camlarda akvaryum gibi film çekelim 300 gitti.boyadada çok harelenmeler mi var sanki pasta- cila mı yapsak hop 400 gitti.ve her gün içini kemiren motor kırarmıyım acaba korkusu bunun yanında :) kardeşim yemin ediyom ince hastalığa tutulursun alma sen bu araçlardan :)
DS3'de tuning seçenekleri ortalama aşağıdaki gibi olup yakıt kalitesi ve arac kondisyonuna göre değişiklik göstermektedir;
Stage1+ - yazılım + filtre 200hp
stage2 - Yazılım + filtre + egsoz 210hp
stage3 - yazılım + filtre + egsoz + intercooler 230hp
önerilen egsoz büyüklüğü 63.5mm!
Abi haklısın yazım hatası olmuş biraz gerildim o yüzden kafa başka yerlerde olunca karışmış ortalık. Silivri'den benim ev 77 km. Mahmutbey gişeler 63 felan. Ben silivriden çıktığımda gece saat 21.13'tü 21.27'de esenler otogarın ordaydım.
Sertaç abi beni çok iyi tanır. Can varmış hem ninja hemde mt07 varmış şuanda dersen hemen hatırlar abi beni. Ünal abi olsun, sertaç abi olsun çok baba insanlar. Yazım hatası için özür dilerim. Kusuruma bakmayın tekrar.
Oluşan gerginlikten ötürüde herkesten özür dilerim. Bir saygısızlığım olduysa affola.
emirarslan selam
milltek in sayfasında buldum, tam olarak demek istediğim buydu.
Seat Leon için 3 farklı modelde 3 farklı egzoz çapı var bence çok faydalı bir bilgilendirme, motor güçlerine göre farklı çaplar.
Seat Leon FR 200-211PS 76 dp ile başlayıp 70 catback yapmışlar
Seat Leon FR 2.0 T FSI 200-211PS Milltek exhaust
Seat Leon Cupra 2.0 240PS 76 dp ile başlayıp 70 catback yapmışlar
Seat Leon Cupra 2.0T FSI 240PS
Seat Leon Cupra R 2.0 TSI 265PS turboback 76mm
Seat Leon Cupra R 2.0 TSI 265PS
sorun yok kardeşimi aslında yüzyüze görüşsek burada yazdıklarımızı yüzümüsü söylesek gülüp geçeceğiz, iş makaraya saracak keyifli olacak
ancak yazdığımız zaman karşı taraf mimiklerimizi gülümsememizi vs. görmediği için tam duygularımızı yazı ile ifade edemiyoruz sonra ortalık geriliyor :D
ben de bulursam akşam eskilerden bir foto koyarım,
selam ve sevgiler...
büyük ihtimal custom olarak yaptıracağım, tavsiye üzerine iyi bir usta buldum, Kale intercooler ın iç malzemesini kullanıp istediğim ölçülerde yaptıracağım
brüt 8 lt net yani core malzeme olarak 5,5lt gibi olacak + cooler sprey ile desteklemeyi düşünüyorum . performanstan ziyade keyif olur püf püfff :)
+meth de olursa süper olur.
ben güvendiğim iki motor ustası ile görüştüm, isimlerini vermeyeceğim ama herkesin tanıyıp saygı duyup teknik bilgisine güvendiği kişiler
sağolsunlar çok yardımcı oldular. ustaların genel görüşü big turbo ve motor içi yapıp 2bar a yakın bir setup yapmadıktan sonra
kale i.c. içini kullanıp yapılan custom ile kaliteli markaların i.c. lerini kullanmak arasında çok fark olmaz. ancak yukarıda belirttiğim stage 5 gibi bir setupta max 5hp gibi bir güç olabileceği görüşü var. ben de bu doğrultuda okadar fiyat farkı vermek istemedim.
bodrum işi coolerda ustanın teknik bir üretim hatası olmuş onun da sebebini öğrendim ve yaptıracağım ustaya direkt ilk onu sordum o da güldü sadece :) yani oradaki hata gözden kaçan bir durum. burada kullanan arkadaşlar yazdılar hatanın düzeltilmesi sonrasında iat da güzel sonuçlar aldılar.
benim ilk tespitlerim 18 derece hava sıcaklığında E5 te trafik olmayan bir ortam 80-180 gibi bir kaç hızlanma sonrası şehiriçine girdiğimde 35+ iat gördüm. 208 ın oem cooler verimsiz gerçekten. araç stock ken böyleyse stage2 -3 gibi iatı düşünemiyorum
ben şuanda mümkün olduğa kadar ürün hakkında bilgi toplayıp önce kendim teknik altyapısını öğrenip, karşılaştırmalar yaparak ilerliyorum. araç su anda hala full stock :) tam olarak içime sindikten sonra hepsini bir arada toplayaıp 1-2 haftada bitirmek istiyorum.
Milltek egzos yapmyı bilmiyor. Köremi yaptırıyorlar o S leri kaynakları anlayamoyorum. Neyse.
Bence yasal çerceveler sınırlarında yarış tipi egzos yaptıkları için orta susturucu kullanıyorlar buda belli bir sıkıstırmaya neden olacağından DP yi 70 yerine 76 boruyuda 63 yerine 70 e cıkarmışda olabilirler. Dp yi kafan rahat olması açısından keske yapsaydım dememen açısından düşünüle bilir 76. Ama cooler takıp basınç açacaksan düz boruyu ne 63 düşün nede 76. 70 ideal bence 208 gtı da. Turbo farklı çünkü 207 rc lere göre. Dp 76 yaparsan sonuda 70 yap o zaman.
Fidex exhaust veya iskendere git nakış gibi örsünler egzosu. Hazır markaya bence sakın girme.