Ve bu süpper ;
![]()
öncelikle özgür konileri düşünmüyosun sanırım abi?? bişi dememişsin hayırlısı tabi..o özelliklerde cok basarılı buluyorum ben viraj içinde fren yapman gerekirse gercekten topluyo aracıflaşörlerde hemen hemen her modelde ani frende yanıyo
![]()
bu sistemin rcde olduğunu biliyordum ve virajlarda espnin devreye girdiği zamanlarda ssp nin direksiyona ufak müdahale ettiğini bir çok kez yaşadım ama bendeki müdahaleler büyük boyutta(%80) hiç olmadı. yol tutuşundan çok memnunum rc nin. ama üzerindeki lastikler 17derece ve altında hiç hiç tutmuyor. burda uzun bir viraj var yazın oraya gaz kesmeden giriyorum esp devreye bile girmiyor. hava 10 derece olunca esp lambası viraj sonuna kadar yanıp sönüyor ve araç gaz gesiyor. ayrıca yazın normal yolda 2. viteste 3000devirde sabit giderken gaza sonuna kadar basınca esp devreye girmiyor, şu an 17derece ve altındayken esp devreye sürekli giriyorbrigstone lastiklerden hiç memnun değilim. diğer aracıma 15 hankook evo v12 aldım. geçen bir denedim yine soğuk ortamda inanın çok fark var, araç opel astra 96 model utanmasa rcden daha iyi viraja girecek
4lü flaşörlerin devreye girmesi için absnin devreye girmesine gerek yok, ayrıca abs devreye girincede hemen yanmıyor. uzun süre absli ilerlemek gerekli... özgür abinin dediği gibi rcde esp tamamen devreden çıkarılabiliyoruz,(gt ve alt modellerde mevcut değil) ama abs hariç diğer sistemler devreden çıkıyormu merak ediyorum
AmcaGolf 7,5 1,6 tdi
abs yi devre dışı bırakman beyinden müdahale etmediğin sürece mümkün deil.. bende rc den önce gt vardı.onda tamamen devre dışı kalmayan esp yüzünden pert ettikçünkü devreye girdiğinde gazı kesmesi ve vermemesi toplama imkanı vermiyo özellikle süratte varsa yandın.. ayrıca yaklasık 10 yıldır pejo kullanıyorum bi çok modelde flaşörler gaza cok ani bastığında (ki buda abs nin devreye girmesi demek) anında yanıyo yani uzun süreye gerek yok amacıda ani olunca yanması zaten
ben sunu söyleyim arabaya biniyorum kontağı cevirdikten sonraki ilk işim esp yi kapatmak..eğer gt sahibi varsa ve virajlardada gazlıyosa lastiğede güveniyosa abs beyninden girip ne varsa kapatsın derim faydadan cok zararı var çünkü..
artı ben bu potenzalar kadarda kötü lastik görmedim arkadasresmen peynir kalıbı gibi paramparca oldu ve ısıtmak gercekten olay.. ben sunu gördüm sıcak için söylüyorum yani yaz ayları için 17 lassa racing 2
normal kullanım ve her koşulda süper tutuş için pirelli p zero rosso
![]()
geçmiş olsungt deki esp olayınızı çok iyi anladım.
zaten önceki yazımdada yazdım ve denemiştim esp off konumundayken abs çalışıyor. merak ettiğim esp dışında ssp vs diğer sistemler devre dışı kalıyormu?
abs ve flaşör için şunu söyleyim. hızım 150falandı önüme kedi atladı. o anlık reflexle hemen frene bastım ama abs devreye girmedi iyi tutundu lastikler ve dozunda bastım çok köklemedim ama flaşörler yandı.
mesela önüme aniden yüksek kasis çıkıyor hızım 50 falan. abs devreye girince flaşörler yanmıyor. bunu kastettim. ama abs 2-3 saniye ve yukarısında devrede olursa yanıyor galiba bilmem yanlışmıyım? benim gözlemlerim böyle.
kontağı açıp esp kapama taraftarı değilim, ben günlük kullanıyorum aracımı. herzaman yarış modunda değilim***** kızlarda rahat bırakmıyor tlf vs derken
her an tetikte olmuyorum. geçenlerde yolu sulamışlar çamur olmuş viraja girdim tlf konuşuyordum teyiple uğraşırken bizim çok iş yapan lastikler
birden bırakı verdi ve kaldırıma yakındım. esp olmasa çıkardım kaldırıma. zaten yarışırken aynalar ve esp off
espnin off oluşu tecrübesiz kişilerde kötüde sonuçlanabilir. en azından gaz kesiyor falan yavaşlıyor. ama virajlarda esp offken yanlama paha biçilemez
![]()
AmcaGolf 7,5 1,6 tdi
adana sıcak olduğu için ısıtma problemimiz pek yok. benim daha parçalanacak kadar km yapmadı aracım. ama soğukta rezalet. racing 2 modelini 205imde kullandım 2tur sarıyor ve hemen yapışıyor. zaten bu lastik yarı slick ama yinede en iyi slick değil. özellikle tam slick olarak michelin ve Mickey Thompson çok iyi tutuyor... lassa bunların yanında iyi değil, p zero rosso iyi güzelde bence gereksiz pahalı. yeni gözdem hankook evo v12 modeli. piyat/performans oranı çok iyi. lastik testlerine bakarak aldım pişman olmadım diğer aracıma.
edit : lassa racing 2 modeli konforu kötüleştiriyor. zaten sürekli şehir içi kullanımına uygun değil...
AmcaGolf 7,5 1,6 tdi
aynen alışkanlık kötü ama bi yandanda lazım be özgüro olmasa bu arabaya binilmez
ben özellikle gt sahibi arkadaslar için söledim çünkü bnm ki pert olmasa kapatıcaktım ben,bildiğim kadarıyla gt lerde ssp yok o yğzden sorun olmaz
ama abs devre dışı kalıcak ama
artık ben kapatıp gezşcektşm bi fren yapıyosun mesela 4 teker cayır cayır kilit süper olucaktı olmadı.. ama dediğin gibi uzun yolda bende acıyorum esp yi (esp-on mode)
yüksek süratte normal kullanımda istem dışı durumlarda basarılı ama gazlarken aslaaaaa
![]()
esp 50 degil de 80 uzerinde devreye girse keske cok iyi olacak gt'de100 uzeri hizlarda asla kapatmiyorum zaten diger arabada..
bu arada levent de rc'sindeki bridgestone potenza lastiklerden memnun degil, ben 2 yillik 13bindeki pirelli pzerolarimdan her turlu memnunum ama 10 derece civari soguklarda bile yeni yola ciktigimda hic sorun yaratmiyorlar..tabi ben hic olumcul zorlamam huyum degil ama bekledigimden iyi tuttu simdiye kadar hep otobanlarda hizli virajli yollarda vs..
Bridgestone Potenza G III ilk çıktığında alıp kullanmıştım, gerçekten verilen paraya yazık, hiç iyi yol tutmuyor. 5000 km bile yapmadan değiştirmiştim...
p zero nero dur doğru bende gt dede o vardı gercekten cok basarılıydı.. özellikle ısınınca performans süperdilanet olsun bu potenzalara
bende baktım olmuyo bitirdim zaten bunları yan yan gide gide
bahara nasipse p zero rosso alıcam..
![]()
valla eskişehir buz gibi olduğundan baya ısıtıyoruz biz.. zaten bu lastik eniyi slick değil orası kesin mickey thompson da n ziyade nitto kullanmak istiyorum ama bulmak almak olaylıdediğin gibi michelin yada bf goodrich te olabilir. konfora gerek yok bana
önemli olan tutsun
mevcut sartlarda gazlarken eniyisi lassa hem eko hem basarılı..caddede rosso alıcam pahalı ama alıacam nasipse içmde kalıcak yoksa
![]()
dün aksam bi video da ben cekeyim dedim.. 15-170km/h arası tek kişi düz yolda aksam trafiginde cekilmiştir.. Trafikte risk almamak adına daha yüksek sürate çıkmadım..
15-170km/h yaklasık 19sn civarı. yorumlarınızı bekliyorum
http://www.youtube.com/watch?v=HmT0zYaLWZA
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)