evet dostum best servis muzaffer abi, kendisi iyi bir insan ve aşırı ortak arkadaşımız çıktı. benim arabayla ilgilenen büyükleride tanıyor. kendisi garanti verdi, bende kullanıyorum. 2 defa rolllendim bir sıkıntı yok. kesici 7500e alındı. eğer 7500devir çevirtebilirsem ki çok zor 263 yapıyor. tahminim 240 falan görür düz yolda son hız denemedim. 220de hep bıraktık rollerde
kırmızı opc acaba adanadan gidenmi?dizel cupra var sitede oda güzel yürüyor. olmaz dersen 207 al bence ucuz ve iyi tercih
ordaki cupra kaç model?
AmcaGolf 7,5 1,6 tdi
4-5 boy ?Ben bu terimlerden pek anlamıyorum yaw
İş emri açılırken garantiden değişim ümidiyle gidiyorsanız, iş emrinde 'Müşteri Beyanı' kısmıyla başlayan alanda 'koltuklar garantiden değişecek' gibi ibarelerin yazılmamış olmasına dikkat edin. Resepsiyonistiniz hata yapabilir, dikkatli olun. Peugeot, müşteri neyin garantiden değişip değişmeyeceğine karar veremez deyip daha incelemeden red cevabı veriyor operasyona. 'Koltuklar kendi kendilerine ses yapmaya/oynamaya başladı gibi yüzeysel ifadeler kullanılması lazım.
Neleri gösteriyor şimdi o göstergeler?
1. Sadıklar Peugeot'da yenidir ama Denizli'de otomotiv konusunda tek büyük firmadır diye biliyorum. Sahibi de sanırım büyükşehir bld. başkanı. Çok tecrübesizlik yapacaklarını zannetmiyorum zaten piyasadan açıkta olan Peugeot Teknisyenleri de topladılar. Arıza lambası ihtimali bana göre mekanik işlemlerde bence bir tek kat. iptalinde oluşur.
2. Chip direkt arızaya sebep olmuyor. Yani orjinalden farklı bir yazılımın varlığına ECU tepki vermiyor. Arıza lambasını yaktıran yazılımın değerlerine motorun ve yan ünitelerinin tam olarak yetişememesi sebep oluyor. Zamanlama ve zamanlamaya bağlı düşük/yüksek basınç sıkıntıları oluşuyor. Hepsi geçici arızalar ancak arıza nüksettikçe tuning yazılımına da müdahele ediliyor. Bu zamanlama hatası stock araçta bile oluşabiliyor, ama sanırım bu forumda bu bir tek benim başıma geldi.
3. 306'dan sonra bu sana dizel gibi gelecekBende acaba ibre arızalı mı etkisi oluşturmuştu
ki bnm 306 150 bg idi 5 ileri
Corsa OPC'ye gönlü olup RC sattığım 2 kişi oldu. Şöyle bir istatistik vereyim. 8 tane RC sattım 7 tanesi benim aracıma binmiş kişilerdir. 2 tanesi 'OPC var arkadaşımda ondan alıcam zaten de yine de bir bakalım dedik' düşüncesiyle geldiler, 'iyi yapmışsınız hehe gelin bakiym siz' yaptık en son ikisi de ter içinde kalaraktan 1'er adet aldılarİkisi de aynı OPC'li elemanın arkadaşıymış ikisi de OPC'yi baya kullanmışlardı dediklerine göre.. Ne kadar doğrudur bilmiyorum tabi. İkisi de Le Mans aldı. 8. araç ta zaten şu beyaz cam tavan+jbl li araç.. İzmir'den sattım ama İzmir'e hiç gelmedi araç İstanbul'da Can Oto'dan teslim ettim. Arabayı iyi bilirim, alınacak ve fiyatını temizliği konusunda hakedecek bir arabadır ve artık böyleleri yok.
Öyle yazılım birleştirmeyi de ilk defa duyuyorum. 4 kere revize edilmiş olabilir. Benimki mesela 3. revize, söylediğim sıkıntılar doğrultusunda sürekli revize edildi. Ama bendeki 7100'de kesiyor örneğin.
Ne kadar zorladın bilmiyorum gerçi ama otoyol gibi bir yolda, 1'de 5500'de 2'ye atıp ondan sonra hep 6300 civarı değiştirerek 4 sonuna kadar kadar hızlanmayı denedin mi? Denersen ve çekişte kesiklik yaparsa hiç zorlama ilk kesiklikte ayağını gazdan çek 200-300 devir düştükten sonra yarım gazla sürati koru, arızaya geçmesin. Bendeki tüm sıkıntılar full throttle kaynaklı oluyor veya kesinti sonrasında gazı bırakıp kompresyona girdiğinde oluyor. Kompresste olması aslında direk zamanlamadn kaynaklanıyor bana göre..
Muzaffer abi mühendis değildir ama o mantalitede bir çalışma disiplini vardır. Parayla derdi yoktur sıkıntı yaşandığı anda geri döndürür veya alternatiflere yönelir memnuniyet sağlayamazsa kesinlikle sıkıntı yaratmaz.
Evet, Best Service Muzaffer.. Firma duruyor ama atölyeyi kapattı. Belki ileride ortak birşeyler yapacağız. Muzaffer abi bence İzmir/Ege Bölgesi için önemli adam.
Yanıltıcı taktırmak ki basit bir ters dirençten ibarettir, kesinlikle çok daha zararlıdır. veriler ters birşeyler olduğunu gösteriyor ancak ECU bundan bihaber oluyor bana göre çok daha riskli.
Peugeot'larda arıza lambası(sarı motor diagonistik lambası için konuşuyorum) arıza anlık olsa dahi yanar. Yani bir kereliğine oluşmuş olsa da sürekli aktif bir arıza olsa da yanar. 1 kere oluşmuş arızalarda 4-5 gün süreyle yanmaya devam eder o anda herhangi bir sıkıntı olmamasına rağmen sonra kendiliğinden söner eğer arıza bir daha oluşmazsa..
Lambayı söndürme işlemi orjinal yazılımla yapılıyorsa, yazılım arızanın tipine göre lambayı söndürdükten sonra arızanın tekrar oluşup oluşamayacağını kontrol eder, eğer oluşacağına kanaat getirirse 'Sürekli arıza' deyip lambayı söndürmez. Diğer yazılımlar söndürür evet ama arıza devam ediyorsa zaten tekrar yanacaktır. Yanmasını arızaya rağmen engelleyecek tek şey yanıltıcılardır ve bence o yüzden daha büyük risk oluştururlar. Ayrıca Motor diagonistik lambası genel arıza lambası olduğundan milyon tane sebepten yanabilir, yanıltıcıyı bir sensörün önüne koyarsın ama başka bir sensör de o lambayı yaktırabilir. Yanıltıcılarla lambanın önüne geçmek zordur, geçemediğin gibi ECU'yu köreltirsin.
240 bir kere gördüm ama peak olarak. Cesaret edemedim o süratte o devirlerde tutmaya. Belki dayanıklıdır bilemicem ama kırmızı bölge olunca tedirgin oldum. Yalnız bu süratleri son dişliyi değiştirince görmek zor olur diye düşünüyorum.
evet 42 diyor fazla tabiki şu anda sıfırı 54 civarında biz 46ya almıştık
ama zaten o araç showroomdan o fiyata çıktı 2007 olduğu için
mantıklı bir fiyata alınabilirse iyi olur hafta içi konuşacağım uymassa RC alacaz zaten...
bilen birilerine danışmak her zaman iyi
inşallah sadıklar iyidir inşallah iyi adamları servise almışarladır. satışda çalışanlar tanıdık zaten öncekiler RCnin ne olduğunu bilmiyorlardı
geçen sene mart 25de yana yakıla le mans aramıştım ee tabi geç kaldım 306nın yanına alacaktım ankaraya kadar gittim yoktu 32.500-33 gibi bir fiyatlara satılmış en son 2 rc ankarada
izmirde de var dediler ben yetişinceye kadar gitti malesef.
eksozada dokunmadan olmuyor bu kendi kendine RCnin kesilmesi arıza vermesi çok kafamı kurcalıyor
03 STİ
Arıza diye bişi yok. Arıza lambası denmemesi lazım zaten ona. Uyarı lambası. Milyon tane sebepten yanabilir. Ayrıca kat iptali yüzünden o lamba yansada bi problem yok ynai. Ortada ne bir zarar var nede bir problem. Performansı düşürebilir bir miktar sen o lambayı sildirene kadar ama başka bişi yok.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
kırmızı opc zaten adana'dan 32 veya 33 gibi bir rakama satıldı, sıfırı o paraya alınmıştır 2007 yılında, fiyat abartı![]()
En önde Boost gauge var.Turbo basıncını gösteriyor.5-10 dakika kullanabildim.Peak de 1,2-1,3 gösteriyor.Devam da kaçta kalıyor bakamadım..
Egt yi şu resimdeki 1.lambda sensörünün hemen altına taktık tahmini 100-150 derece az görüyoruz..
Wideband da hava/yakıt karışımı zaten bildiğiniz üzere (bunda da detaylı gözlem yapamadım henüz)
sanırım yazılımlı rc lerin çoğnda ya arıza lambasının yanması yada kesiklik yapma sebeplerinden dolayı 1 kaç defe yazılımın yenilendiğini görüyorum. bu sitede kimse gt ye yazılım atmamış sanırım.hiç gt lerden bahsedilmiyor.
benim önceki aracımda (GT) tamamen stock birtek yazlımla 177 hp alıp bir defa bile lamba yakmadan 7 aydır felan kullanılıyor. bence gt lerden daha sorunsuz bir güç elde ediliyor.
07YAĞMUROTO - 0 533 396 15 67
özgür abi 5.vitesi ne zaman yapacaksın? yapalım artık tr de farkın olsun.
abi 1.4 dynamic de gitti. kısmetse pazartesi 1.6 dynamic geliyor... 1 kaç daha dizelden sonra gt ye geçeceğim ve full yükleyeceğim..![]()
07YAĞMUROTO - 0 533 396 15 67
Evet, sarı renkli lambaların tamamı Uyarı/arıza kırmızıların tamamı hata/arıza lambalarıdır. Ancak sarılar kırmızıların habercisi olabilir ve de yine de uzun süre kullanılmaması gerekir. Kırmızılar sürüş güvenliğine direkt etki eden lambalardır. Örneğin ABS arızası sarı renkli bir lamba yakar ama frenler tutmuyosa kırmızı yanar hatta Stop ta diyebilir, tutmayan frenle nasıl duracaksan artık
1,3 peak iyiymiş.. Ben 1238 mBar dan yukarısını göremedim, gaza oturduktan sonra da 1000-1075 arası gidiyor 5500 e kadar... Şu en deli yazılımın çıktısıydı bir de o rakam.. Sanırım IC şartlıktan farzlığa geçti...
GT'lerde daha sık yanıyor.. İzmir'de GT 3-4 tane var ama yakanların hepsi dışarıdan gelenler.. Genelde senaryo aynı oluyor.. Yaz sıcağında Çeşme'den İzmir'e ayağını gazdan çekmeden gelenlerde oluyor. Bu araçların çoğu stock..
Ama bence bunun sebebi kullanımla alakalı.. Sonuçta turbo beslemeli düşük cc'li motorlar bunlar. Hiçbir zaman atmosferiğin stabilitesini ve kararlılığını sunamazlar bana göre.. Dizellerde de aynen..
Şimdi anladığım kadarıyla 1.6 Hdi 207 düşünüyorsun.. 90bg bunlar.. tr'ye gelmeyen 110/112 bglik olanları da var uçuyorlar.. Hatta ingiltere bu motoru 206'da da kullanıyor. 90bg motor müthiş stabilken 110'lar aynı derece stabil değil. 90'a bir çip/modül çakıyorsun spec olarak 110'ları yakalıyor ama yine 110'lardan daha stabil
aşırı beslemeli düşük cc araçlarda üretilen güç daha kolay arttırılabiliyor, ama arttıkça stabilite çok daha kolay kaybediliyor.
Evet bunu ben de merak ediyorum. Stelios'un son dişli referansı üretilmiyor artık ne oldu o konu?![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)