slm şuarka tamponunda çizik olan cam tavanmı:soru:
Printable View
ben cevap vereyim evet o araba :)
tstdrvr, geçmiş olsun. Bu tip hikayeler zannedilenden çok çok daha fazla yaşanıyor. 10 adamdan 7'si böyle..
Sıfır km araç alıp satarken bile aynısını yaşayabiliyoruz. 50 TL daha ucuza veriyor diye arabayla kayseriye gidip oradan arabayı alıp İzmir'e dönen var. Şaka gibidir yani buraya nelerle uğraştığımızı yazsam.
Yazılımla ilgili;
Dün yaklaşık 200 km İzmir-Çeşme-İzmir test etme imkanım oldu. Uzun süre yüksek süratte hiç sıkıntı yaratmadı. Bir ara Limontepe'den aşağı sallanırken Selway inişinde bir Passat CC takıldı. Hızlanmada etki gösteremedi tabi son süratte de ben bırakana kadar geçemedi. 235 gibi bir sürat gördüm en yüksek, göz kararı, takometreden.
2 defa hafif derecede kesiklik yapar gibi oldu ama yürüdü gitti sonra.. Tek sıkıntı bir kez CC arkamda iken 6200 gibi cut-off soktu devreye bunu konuşacağım Muzaffer Abi'yi yakalarsam.
yazılımdan kaynaklı sıkıntılar işin uzakdan kumandalı olması en büyük etken, 2. aşırı kıl olmam olabilir radyo muzik herseyi kapatıp test etmeye calışıyorum aracı en ufak seyde sorun edip cözdürmeye calışıyorum ondan deneme yapıyoruz devamlı belki benim duyduğum veya hissetiğimi başkaları aynı yazılımda hissetmiyor olabilir birde bizim sansımıza tum kıl elemanlar izmirde toplanmış gibiyiz sanki bulutdan nem kapıyoruz:D sonucda yazılım korkulacak bi durum deyil yeterki yapan kişi ilgili ve bilgili olsun geri dönüşlere tepkisi iyi olsun sorun cıkaz asla
zaten işin sıkıntı çıkaran tarafı; o kıllığa benim de sahip oluşum :D ; durum böyle olunca da sıkıntısız olan birşeyin ortaya çıkmasını bekliyor insan; ama iyi haberlerini bekliyoruz...umarım hallolur da biz de yaptırırız peşinizden...
sıkıntı yok halledıldı gıbı su an sadece ben cıkıp deneyemedım uzun yolda oda bayrama umarım bendende gecerse sorun kalmamıs demektir
Kıllıktan kaynaklanıyor tamamen Özay'ın dediği gibi..
Yoksa kesikliği birçok insan yaşamaz bile.. Ben zorluyorum sürekli.. Ama dün beni çeşmeye 15dkda da rahat rahat götürdü hiç çekmedim ayağımı gazdan 7000lerde bile.. Yolu çok iyi bildiğimden yokuş göreceğinden kendi kendine 6400-6500 lere geldi.. Bir kere bile kesiklik yapmadı. Stock a göre tek fark yağ sıcaklığı 110da sabit olmasıydı o kadar. Sarfiyat ta eski sıkıntılı yazılımlar kadar çok değil. Stocktan çok çok az bir farkla fazla yakıyor.
İlk dediğim gibi bu yazılım tam otoyol spec.. Belli noktalarım var o noktalarda olduğundan hep daha yüksek süratte geçtim.
Kesintiler bir tek Passat arkamdayken oldu. İzmir-Çeşme'yi aralıksız 200+ gittim. Ancak Passat'lı yolda trafik vardı.. 230la giderken önümüze 80'le giden zırzop çıkınca ve kapışma modunda olduğunuzdan yavaşlarken bile devirli tutuyorum motoru, herif 50cm arkamda geliyor çünkü ve yokuş aşağı.. Hata yapsam sadece ağırlık avantajıyla bile geçerdi beni..
Özay daha iyi anlayacaktır eğimin derecesini(Limontepe'den F.Altay çıkışına doğru)
Şu 807'nin 5 cm lik anteni geldi taktım gerçekten çok daha iyi durdu eski kısa antenime göre. Kim buldu yazdı hatırlayamadım şimdi ama teşekkür ederim kendisine :)
Ayrıca çok aerodinamik +15 bg artmıştır arabanın gücü :D
deniz ona ne supe sürtünme azaldı dımı gelsin beygirler cıkar anteni gör gücü
direk 200bg :D
Keşke Turbo basınç saatimi çekebilsem, 1.5-1.6 bar a dokunuyor sonra 1.4 bar larda falan dolaşıyor. Kesicide düşmeye başlıyor. Yakıt tüketimi 11.7 ye çıktı.( gazlama mevcut). Kat iptali ve intercooler istiyor. İçime sinen bir şekilde yapacağım. Coil over alıcaktım ( eibach ). Kimin ne dediği belli olmadı fiyatlar değişik teslim tarihleri değişik. Koni sipariş edicem. Kullanan varsa HR 3 cm likle beraber, yorum yapabilir mi? (koni amortisör eibach yay kullandım önceden memnundum, bu araba için konusursak daha iyi olur) Özay aldım numarayı. Gündüz gazlayamayız zor olur. Akşam kimse yokken çay-kahve muhabbetiyle beraber çıkıp deneriz.
1,5 1,6 biraz zor gibi isterseniz göstergeyi yada vakumu bir kontrol edin derim..Zor derken biraz da sakat..