Yok daha sakin ama orjinalden daha hızlı mapler var yine kesinti yaratmayan..
Ama kesintilerin tipi de tek değil.. Bu da önemli bir ayrıntı..
Printable View
Yok daha sakin ama orjinalden daha hızlı mapler var yine kesinti yaratmayan..
Ama kesintilerin tipi de tek değil.. Bu da önemli bir ayrıntı..
bütün yazılımlı rc ler bu durumla karşılaşıyorlarmı acaba yada biz neyi eksik yapıyoruz yada yazanlar??
Hocam sizin teşhisiniz doğru gibi gözüküyor youtube da biraz bakındım hatta birisi şöyle birşeyler demiş çok iyi ingilizcem yok ama That's the same problem I had on mine. My vacuum line broke... Bu sorun ingilizce olarak fluttering veya flutter dump olarak geçiyor..
Vakum kablosu gibi birşey kırık demiş...
Hangi vakum? nerdeki vakum?
YouTube - ‪9000 turbo surge‬‏
Hocam burdaki yorumlarda var ama çok teknik terimde var işin içinde ingilizcem yeterli değil bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..
Sanırım wastegatede olan birşeyden bahsediyorlar.
Vakum hortumu yok mu bizim araçlarda acaba..
bu kesiklik olayı s3dv yada cai yüzünden olabilirmi?
Var zaten bu aslında benim araca yüklediği ilk yazılım.
Yalnız kat iptali vs. yoksa hiç tavsiye etmem.. Yolda kalıp durursun.. Zaten Muzaffer de yüklemek istemeyebilir.
Şimdi ben brisk lere kasıyorum Muzaffer de Denso bakacak.. Daha dayanıklı buji bakacağız.
Sıkıntı turbodan değil ateşlemedeki aşırı ısıdan bana göre.. Hep Ateşlemeye yönelik hatalar gözlemliyoruz.. Erken patlıyor gibi bir düşüncem var.
Benim düşünceme göre Turbo sağlam bir turbo.. Verimliliği ayrı tartışma konusu ama sağlamlık konusunda bence başarılı.. 70bin km'dir kullanıyorum..
bu yazılımı benım arabayada atmıstık kesıklık yapma olayı barız vardı bende sonra baska yukledık daha normal boyutlara geldı hatta arkadan baska da yuklemıs olabırız tam hatırlamıyorum ama bujı olayı konusunda hemfıkırım namanla su an kesıklık yok gıbı uzun zamandır rastlamadım sadece 5. vitesin daha devirli olmasını ıstıyorum onun dısında memnunum
naman yarın ararım seni benım gergıyı cuma halledelim
rcz nin bujileri taksak belki sorunumuz çözülür dicem ama özgür abi kullandı memnun kalmamış yanlış hatırlamıyosam
yok rcz cozmuyo naman da denedı
hks ngk filan deneyen yok sanırım vala canım çok skılıo bu knuya orjinala geçicem sanırım.
surge olayını sana kısaca açıklayayım;
dip gaz yaptığın andan sonra gaz kelebeği sonuna kadar açılıyor,artan egzoz gazı turboyu hızlandırıyor, turbon devirlendikçe boost artıyor, (belli bi seviyeye kadar tabiki wastegate basıncı ayarlıyor), güzel güzel 1 bar basarak emme manifolduna arabanla ilerliyorsun.
önüne bişey çıkıyor, sen gazdan ayağını çekiyorsun, gaz kelebeği sonuna kadar kapanıyor, fakat turbon ataletini aldığı ve dönmeye devam ettiği için motora doğru hava basıyor, işte sen ayağını gazdan çektiğin zaman dump valve açılıyor ve turbonun bastığı havayı tekrar girdiği yere yani turbonun emişine gönderiyor (eğer blow off varsa turbonun bastığı havayı atmosfere gönderiyor ve çuff çuff sesi çıkıyor)
eğer sen bu havayı bi şekilde tahliye etmessen, turbo surge yapıyor ve turbonun dönen rotoru aksiyal yönde sertçe ileri ve geri oynamaya başlıyor, strast yataklarına aşırı yük biniyor, yataklar hızlıca aşınıyor, eğer çok fazla surge yaparsa turbo çalışamaz duruma gelir kısaca.
nereden biliyorsun dersen buları, yaptığım iş gemi makinaları turbolarının bakımı
bizim turbolar biraz küçük ama olsun turbo turbodur sonuçta:)
3 ve 4.vites te 5bin devir civarında kesiciye giriyomuş gbi ses gelio aynı zmandada eksozdan patlamalar
orjinal dumpvalve yi s3 valve ile değiştrdikten snra böle bi problem oldu bnde bunu tespit ettim sadece yarın orjinal valveyi takıp test edicem bkalım nlucak
Peki bu olayın çözümüne yönelik ne yapabiliriz blow-off taksak olur mu acaba fazla havayı blow atar mı
Eğer bu çözüm olmazsa ;
Bu havayı tahliye edememe olayı ya da havanın fazla gelmesinden dolayı oluşan surge olayını nasıl çözeceğim..Varsa tanıdık bir ustaya yönlendirirseniz sevinirim.