Bende linkte ki FK için konuştum alırsam o olacak yani , fakat eibach 50 mm ile FK arasında kaldım , zaten eibachın basıklığı yeter benim için tercihim yay olacak sanırım..
Printable View
Bende linkte ki FK için konuştum alırsam o olacak yani , fakat eibach 50 mm ile FK arasında kaldım , zaten eibachın basıklığı yeter benim için tercihim yay olacak sanırım..
aynen öyle özellikle Schumi'nin post'u
bir coilde ne kadar çok ayar varsa o kadar yanlış ayar yapma ihtimali var
özellikle cadde'de kullanılan bir arabada sertlik kamber ayarlarını herkes kafasına göre ayarlıyor önleri sertleştirirsin arkayla uyumlu olmaz, arkayı biraz yumuşatırsın önle uyum sağlamaz vs vs.
Yurtdışındaki gibi Corner Balancing denilen olay olsa yani her teker başına düşen ağırlık ile hesaplanıp öyle ayarlansa anca öyle optimum verim alınır
FK , RACELAND , JOM 5cm yay falan filan derken bu işin sonu gelmicek anlasılan.
raceland bulabilirsen PUG banada haber ver 2 çift alalım berki indirimde yaparlar. FK da olabilir kafam iyice karıstı. napalım bilmiyorum
roll yaparken bizi uzmesın yeter. araba leylek gibi duruyor kıl oluyorum.
Masterpiece de alırsa 3 çift alalım raceland
arkadaslar merhaba herkeze slm 1 ,6 rc lemans sahıbıyım aracımın bır sıkıntısı var calıstırdıgımda 4 bın 5 bın devır oluyor 6 bın oluyor arac turbo acmıyor gıtmıyor. lımıtore gırdıgınde ıse egzozz patlatıyor. saga cekıp stop edıp 3 4 dkıka belklıyorum ve araca asılıoyorum bu sefer cıldırıyor cok fena kacıyor bu neden olabılır bılgısı olan varmı .servıse goturdum egre ıptal edılmıs falan dedı orjınal halıne dondurulup arza tespıtı yapılması gerekıyor denıldı yardımlarınızı beklıyorum .
207 RC deneme - YouTube
küçük bi deneme yapalım dedik depo full ses sistemi mevcut stepne takılı sökük bir durum yok.
birde dumpvalve orjinali takılı. diğer specler ise stage 2 yazılım filtre dp orta iptali. bu speclere yakın arkdaşlarımla müsait bir günde denemek isterim. dost çerçevesinde.
Günaydın miilet hayırlı haftalar
günaydın herkese hayırlı haftalar.
Günaydınlar....
İyi Haftalar olsun...
Gunaydinlaaarr, iyi haftalar arkadaslar..
Gunaydin iyi haftalar brolar.
günaydınlar hayırlı işler hayırlı haftalar.
İyi haftalar herkese
herkeze bol kazançlı ve iyi bir hafta diliyorum arkadaşlar.
Tünaydınnnn :)
Hayirli haftalar.
Hayırlı haftalar herkese , bi hareketlilik yok gibi bende şöyle bişi atıyım ortaya TR de stage 4-5 yapılan araçların hepsi aynı setupa sahip oluyor steliosun reçetesi flanşlar+TDO5 , neden farklı şeyler denenmiyor diye merak ediyorum açıkcası :)
Araştırdığım , kafamda oluşan şeylerden örnek olarak yazıyım mesela manifold.
Turbo upgrade yapımı sırasında JCW manifoldu kullanmak oldukca yararlı olabilir standart manifolda göre %20-25 daha fazla flow değeri var. (Port-Polısh ile)
Motor hazır inmişken kapaktada Port-Polısh yapılması , oldukca yararlı olacak birşey , küçük hacimli araçlarda port-polıshın yararının çok daha fazla olduğu düşüncesindeyim.
Bu söyliyeceğim setupa , kişinin isteğine göre değişebilir , turbo konusu ; motor forgedlandıktan sonra örneğin ben olsam twinscrool bir turbo tercih ederim ve buna uygun bir manifold , alt-orta-üst her devirde canlı bir araç benim için daha zevklidir.
Bu yazdıklarım ''imkan vardıda bizmi yapmadık'' sonucuna bağlanabilir , TD05 ulaşabilirlik açısından rahat bir turbo sanırım nispeten , demek istediklerim yanlış anlamasın td05 tırbo yapanlara falan birşey dediğim yok yalnızca daha kapsamlı ince detaylı bir projede olsun diye umut ettiğimden :) saygılar..
Yazdıklarının hepsi yapılabilir şeyler ve tamamen bütçe ile alakalı.Sanırım Türkiye de çıkmaz öyle birisi (Emir hariç :D )
dostum,
denenmiş örnekler aslında var Garrett GT2871, IHI VF34, Garrett GTX2867
Stage 5'de Garrett GTX2867 kullanılmış mesela, fakat şöyle bi durum var. bizim piston kol dayanımları 300 hp civarları, TD05'lede alınabilecek güçde max 350hp. yani demek istediğim zaten yetiyor turbo limitler için. diğer türlü maliyet olarakta diğer turbo fiyatları çok uçuk. Garrett GTX2867 3500TL civarı ki TD05'i maximum 1600-1700TL'ye güncel kurdan temin edebiliyorsun.
manifolt işine gelince twinscroll bi turbo kullanmadığımızdan çok gerek olmamakla beraber bizim manifoltu single scroll a traşlatıp cevirebilirsin.
JCW manifoltu ciddi pahalı ve temini çok zor. waymotorsport muadilini temin edebiliyor ama fiyat performans oranına vurunca gereksiz kalıyor benim gözümde.
zaten Stage5'de bile stock manifolt kullanmışlar.
port polish işine ben güvenemiyorum ya, sonuçta rektefiyecinin güvenilir olması gerekiyor bu konuda diye düşünüyorum. onun yerine emme manifoltunu 30.000 de bir kurum temizliği yaptırmak emmeden girebilecek havanın rahat geçişi için önemli, aracın ciğerli olması için.
kol piston girersekde eğer, o paralara stage5'e geçmek yerine (elinde turbosu olan arkadaslarımız için söylüyorum tabikide) aynı turbo ile 350hp civarlarında 2,2bar gibi diğer setupa göre çılgın basınçlara sahip bir araç elde etmiş olabiliriz.
8 bindeki o orjinal aracada şahsen ben kıyamazdım motorunu açmaya falan :)
Bu arada sahibenden.com daki FK coiloverlar sipariş ile 3 gün içinde elimizde oluyormuş..
Edit : Yalın abi tabiki dediğimiz gibi bu işi sonu yok tamamen para/çokomel eğrisi..
Şöyle 700 beygir bir 207 rc olsada binsek :)