Ben aracımı bu şekilde geçirdim muayeneden bi sorun çıkmadı çok şükür tek seferde geçirdim.Mimarsinan tüv istasyonundan sadece şeritlere biraz takıldılar :)
Printable View
Bu videodaki sesi isteyenler aşağıdaki linkteki BOV u alacaklar ;Satıcıdan öğrendim ben..
BMW MINI COOPER S R56/R57 FORGE PISTON BLOW OFF VALVE DUMP VALVE | eBay
PLEASE NOTE
Our System has detected either your billing or delivery address is in Turkey.
To place this order please contact our official distributor in Turkey:
Acura Ltd
Aos Sit.2.Kisim.20.Sok
No: 654 Maslak 34398
Istanbul
Turkey
Tel: 902123281623-24
www.powershoponline.com
info@powershoponline.com
Sipariş veremiyorsunuz :)
Ayrıca powershop da çüçüçüçü sesi çıkaran bov yok..
Genelde köşebaşı tuningcilerinde veya VİP araç tasarımı yapan yerlerde var bu kemerlerden tek nokta belden baglamalı.Montajıda pek vakit almıyor yanılmıyorsam 17 anahtar ile orjinal civataları söküp araya giriyorsunuz okadar.Fiyatıda 10 15 lira birşey en fazla.
benım aracın ışı bitsinde bi çüçüçü kaydı yapayım atayım buraya :)
oil catch tank kullanan varmı aramızda? cidden gereklimi bide, bu aralar epey dürtüyo beni al al al al al al diye icimden bi ses :D
arkadaşlar bir konuda bronz baskı balata yaptıran cok memnun olduğunu okudum bu konu ile ilgili bir işlem yaptıran oldumu? birde egsoz işlemine nasıl bir sistem uygulandı neler yaptınız ? bn 76 lık düz boru sonuna hks yada varex düşünüyordum da araştırınca hb kaybı yaşıyan olduğunu öğrendim ?
Arakdaşlar aslında en mantıklısı cat iptali + cut-out ama çıkan ses bir Alex değil tabi :)
Ama en ucuz ve performanslı sistem bu.Turbo araçlarda best exhaust no exhaust diye bir deyim var.
Egzos gazının herhangi bir engelle karşılaşmadan direk çıkması mantık olarak da aracı rahatlatır diye düşünüyorum.
Ben ve Nihat yavuz364 nickli arkadaşdan 63 mm lik elektrikli uzaktan kumandalı cut-out aldık onu kullanacağız..
Komple düz boru + varex (en az 2.000 TL) bence gerek yok
Down pipe (250+300) + cut-out ( 270) = 520+550 TL :)
Forge DV ben kullandım bir süre.
Performans'a -/+ etkisi yok. Emin olun, yok.
Ses için alıyorsanız tabi zevk meselesi ama bana göre çok kötü bir ses üretiyor. 'Çiğuff' tan ziyade 'şouffff' gibi abuk bir ses çıkartıyor. Bana fazla apaçi geldi.
Ses kesinlikle videodaki gibi değil.
Sert yayı da kullandım. Bir fark yok. Bi nebze sesin süresi kısalıyor sanki sadece.
Bu arada aynı görüntüde Audi için de yapmışlar. eBay'de filan ucuza getirmek isteyenler dikkatli olsunlar: Audi için olan stock RC/GT turbosuna uymuyor(aparatlar uydurulur ama DV'nin kendi uymuyor) ve uyması mümkün değil. O yüzden alırken dikkat edin.
iyide arkadaşlar açık hava filtresiylede buna yakın bir ses alıyoruz ne gerek var ki dv?