atarktan Nickli Üyeden Alıntı
İyi forumlar.
2008 model 86.980 km'deki GT aracımda yaşadığım birtakım problemleri sizlerle paylaşmak, mümkünse akıl danışmak istiyorum. Araçta yaşadığım sıkıntılar şunlar:
1) Çekiş düşüklüğü (Araba sanki 150 hp turbo gibi değil, atmosferik 100 hp bir araba gibi yürüyor. Devirlenmede isteksizlik, sabit gazda tekleme mevcut. Top speed olarak da 190 - 200 km'yi geçmiyor, hatta zor buluyor.)
2) Yağ eksiltme (1000 km de yaklaşık 1lt kadar yağ eksildi. Sıkıştırarak kullanıyorum, okuduğum kadarıyla da sıkıştırdığımızda yağ eksiltmesi normal. Ama bana sanki biraz fazla geldi. Ayrıca turbo manifoltunun etrafında da yoğun biçimde yağlanma mevcut.)
3) Çiğ yakıt (Eksozu dinlediğimizde "patırdama" diye tabir edilen teklemeler ve ağır bir koku mevcut. Yağ kokusu değil de yakıt kokusu daha uygun bir tespit olur.)
4) Sabahları ilk çalıştırmada westage kendini ayarlarken devir yüksek oluyor, bunun normal olduğunu biliyorum. Fakat bu evrede nerdeyse stop edecek hale geliyor, "öksürme" diye tabir ettiğimiz olay meydana geliyor ve yoğun bir titreme var. Yaklaşık 2 dakika sonra devir normale dönüyor.
ELM üzerinden Torque ile okuduğumuz değerlerde turbo basıncı, Pompa basıncı gibi değerlerde referanslara uygun değerler gördük. Aldığımız arıza kodları ise sırasıyla şöyle:
P0087 (Pompa arızası. Sildikten sonra tekrar yanmadı)
Silindir tekleme arızaları:
P1336
P1338
P1340
Akla ilk gelen tabii ki buji ve bobin oluyor ama aracı aldığım arkadaş serviste yeni değiştirdiğini söylemişti, ben de teyit ettim. Kahramanmaraş'taki servise bu şikayetlerle gittim fakat aracın bir problemi olmadığını söyleyip geri gönderdiler. Ama emin olduğum şey arabanın eskisinin yarısı kadar gittiği.
Şimdiden yardımlarınız, yorumlarınız için teşekkür ederim.