meSs Nickli Üyeden Alıntı
bildiğim kadarı ile superchips gibi firmalar oldukça soft yazılımlarla çalışmakta, sonuç olarak bölgesel atmosfer şartları (basınç, ortalama sıcaklık vb..) değişiklik göstermekte ve bu firmalar tüm dünyaya ürün pazarlamakta, dolayısı ile kullanıcılardan gelebilecek sıkıntılar özellikle araçlarında oluşabilecek mekanik hasarlar hem şirket ismini kötülemekte hemde açılabilecek dava vb durumlarda şirket zararına gitmekte. araca özel bir yazılım değil, seri üretim bir parça gibi düşünebiliriz. artık chipteki yazılımı neye göre yapıyorlar bilmiyorum ama tahminimce standart ortalama hava şartları ve stock araç setupları için.
fakat yapılabilecek özel remap'ler araç setup'ına göre hava şartlarına göre, benzin kalitesine göre vb şartlara göre özel düzenlenmekte olup sınırlar oldukça zorlanabilrmektedir, seri üretime göre kıyasala tabikide.
yani sonuç olarak kişisel setuplara göre yapılan remaplerle kıyasla superchips vb firmalar çok daha soft kalıyor.
özel bir yazılım yapılarak dahada üst seviyelerde performans sağlanabilir düşüncesindeyim.
göndermiş olduğun dyno sheet'de 200'lük motor standartta 227 bhp olarak görünüyor. varmı arkadaslar tanıdık stock dynoya cıkmış 200'lük RCZ? veriler doğrumu acaba? superchips'le 233hp görünüyor. 200lük motoru düz 200 desek 33hp güç artışı sağlanmış ama 227 dersek dedğin gibi 5hp komik duruyor :D hava filtresi taksan alırsın o gücü :P :P