pocket_rocket Nickli Üyeden Alıntı
Cumartesi günü SRK serviste universal K&N rc-3250 taktık araca.
Artık iş custom airbox yapıp yalıtkan malzeme ile sarmak ve havayı kırmızı okun olduğu yerden almaya kaldı (K&N burayı tavsiye ediyor ve mantıklı, alt devirde bir etkisi olmamakla beraber araç yüke bindiği anda en soğuk kavayı buradan alacaktır). BMC ve pipercross kitler mavi okun olduğu yerden alıyor orjinal intake'den. Orijinal intake de direkt kaputun içinden alıyor, sol farın orada herhangi bir açıklık yok.
Neden custom iş yaptığımı da açıklayayım;
K&N Apollo kit Elif Tuning'in sitesinde stokta görünüyordu. Telefonla açıp sorgulattım ellerinde olmadığını söylediler. Birlas'tan Caner Bey bu ürünü en erken Birlas yoluyla 3-4 ay sonra alabileceğimi bireysel olarak getirtmek istesem gümrükte tamamen işimin şansa kaldığını söyledi (5 sene önce Laser Tuning vasıtasıyla clio sport için 57i kit getirtmiştim 500 tl'ye mal olmuştu bana). Ben de riske girmek istemedim. Ebay'de de aynı sıkıntı olacaktı.
Direkt neden turbodan almadığımı sorarsanız, breather pipe ve sensor için T pipe ıvır zıvır ve işçilik gerekecektir (orjinalliği mümkün olduğu kadar bozmadan yapmak istedim). Sensörü iptal edip breather'a da pozitif karter havalandırma filtresi (PCV) takmak istemedim. Ayrıca direkt akünün önüne konan filtre turboya çok yakın olduğu için sıcak havayı çekecek, ancak mandrel ile aşağı sallanabilirdi filtre, onu da ben su çekebilir diye istemedim.
Yorumlarınızı bekliyorum...