blowoff'tan değilmiş selenoid bozuk olduğu için turbo basınç arızası veriyodu bazen düşük basın bazen yüksek basınç şuan için bi sıkıntı yok memnunuz birbirimizden :D
Printable View
herkese iyi geceler, aracımda katalizörle orta susturucu arasında cut-out var açınca şehir içinde alt devirleri çok öldürüyor bunun için ne yapabilirim ?
peki cut-out alt devirleri öldürdüğü için şehir içi yakın tüketimini arttırırmı deneyen var mı?
Ozgur abi meraba.cut-out acikken arac rolantide hafif bi dalgalanma olmasi normalmi?
bugün itibariyle aracımı sattım artık c2 vts ile yola devam ediyorum :)
satılık 207 rc varsa temiz bildiğiniz ilgilenebilirim pm atmanız yeterli
Selamlar herkese,
PCV iptali aklımda kaldığı kadarıyla bir tek 200'lük EP6CDTX lerde var. 156'lık dahil diğer Turbo EP'lerde PCV aktif.
gokayyy, geçmiş olsun. Turbo yağlama borusunu masraftan kaçmadan değiştirmeni tavsiye ederim. Bu parçanın fabrika çıkışlı versiyonlarında kronik çürüme sorunu var. Yeni alacağın boru temiz iş olacaktır.
Öte yandan yanık hemen dibindeki 10 cmlik silikon boruyu da etkilemiş görünüyor. Bu boru zaten orjinalinde yüksek ısıya ve yüksek basınca(>1.3 bar) dayanıklı değil, patlıyor. Bunu da ayrıca değiştirmeni tavsiye ederim. Ama bu parça en son aşırı pahalı idi(2011 ortası). Bence işi silikon boru olan birinden aynı ölçülerde kestiriver. 10 TL tutmaz o da zaten çay parası niyetine.
Teşekkürler turbo yağlama borusunu birde adını şimdi hatırlayamadım turbonun altında aynı hortumdan var onuda değiştirdik.O ufak 10 cm lik silikon hortuma pek dikkat etmemiştim 1-2 güne onuda değiştiririm.Birde birşey sormak istiyorum o silikon hortumla birlikte devam eden plastik parçanın yüzeyinde deformeler olmuş onunlarıda paslanmaz çelik şeklinde olanlarından almalımıyım + - yönü varmıdır ?yoksa hiç gerek yokmu