herkezin ortalaması 10 lt civarı..
R56 MCS çok daha az yakıyor..
fabrika verisi de RC ye göre az zaten..
BMW nasıl bi el attıysa mcs e :)
Printable View
herkezin ortalaması 10 lt civarı..
R56 MCS çok daha az yakıyor..
fabrika verisi de RC ye göre az zaten..
BMW nasıl bi el attıysa mcs e :)
fazla harcamı olduğunu düşünenlere tavsiyem bovlarınızı sökün, 97 oktan kullanın.
o kadar roll ve sıkıştırmadan sonra bile 10.1 deyim şu an, kokluyo maşallah
BMW, THP motora da el attı ama şanzımana el atmadı:)
MCS'nin az yakmasının nedeni bu.
Arkadaşım Audi A3 1.4 TFSI 125 hp aldı. Alet 7 ileri otomatik şanzıman.Uzun yolda neredeyse dizel kadar az yakıyor.
Tabi şunu da unutmamak gerekir ne kadar ekmek o kadar köfte.Peugeot bu arabalara 6 ileri şanzımanı yerleştirseydi, bu kadar uygun fiyattan vermezdi:)
peugeot bazı modellerine manuel 6 vitesi entegre etmeye başladı
makyajlı RC de olsa idi fena olmazdıda gözükmüyor öyle bişey..
bizde 6 ileri var ama 15lt yakıyor :)
rc bakınıyorum hayırlısı ile :)
7000km deyim.. Ortalamam 8.5larda geziyor.. Sehir içi sakin+performanslı kullanım karısık..
[QUOTE=
R56'lardan birer tane pert mi bulsak şanzıman+volan+debriyaj swap mı yapsak?:icon_tup:[/QUOTE]
manuel r56 şanzımanı bize cuk die olurmu acaba?
Ben kaç yıldır bu camia'dayım filtreden büyük bir olayın cuk diye oturduğunu görmedim :D
Mesela;
Greddy'den cooler alıyorsun bolt-on diye sonra geliyor ve içinden çıkan uygulama kağıdında "kanka ben unuttum tamponu biraz kesecektin ya" tarzında bir olay da olabiliyor yani. :D
Ki; Bu başka bir araçtan uydurma sen düşün. :D Muhtemelen vites seçici ve çelik borularını da geçirmek lazım. Yani baya bir uğraşmak gerekebilir...
Uymasına uyar da, cruise controlu kaybederiz.
Enterasan walla benim araç ort. şehir içi 8 lt yakıo normal kullanımda.
dikkatli kullanımda herhalde 7-7.5 fln olur tahminimce.
Aracın 170lik Golf ise çok azmış tüketimin.Çok iyi yani.Benim bile 7,6lt ortalamam var.Hiç basmasam anca 7 lt seviyesine iner herhalde
Evet bende bu konudan cok memnunum.sattığım ibiza 1.4 sport u bile aratmıyor cidden.
Rc ler baya yakıyormuş ben düşüktür diye tahmin etmiştim.:(
Şehir içi dikkatli kullanımda(sağ ayak altında yumurta varmış gibi :p) 7,5-8,0 akıcı trafik
Şehir içi dikkatli kullanımda 9-9,5 sıkışık trafik
Şehirler arası 90'ı geçmeden , ikide bir hızlanıp yavaşlamadan 6,5-7
basarsan(sürekli sıkıştırma) ***** ağlatıyor ( ort 14-15 lt)
Bence performansa göre çok değil...