Anten en son 8.5 tl idi :)
Printable View
Anten en son 8.5 tl idi :)
hayırlı olsun anten çok tatlı. keske sipariş vermişken 10 tane falan verseydınız. nerde nasıl veriliyor sipariş ?
aynen mert'in dedigi gibi özelliklede beyaz renge cok yakısıyor bu renk.
piano black beyaz da boguyor aracı çok zıt kalıyor. füme , köpek balıgı grisi , kırmızı da piano black mukemmel duruyor speclerı bolmuş gibi bir görüntü veriyor.
bence sakın bozma cok iyi duruyor bu renk.
merhaba ıyı aksamlar arkadaşlar bu 5. vıtes dişlisini değiştireyim mi önerilieriniz nedir bır kaç arkadaşla gorustum sızın fikirlerinizide alayım ........
abi bence arabanın şanzuman oranları on numara. hiç ellemeyin derim. 228 gayet yerınde hatta 5 az daha kısa olsa i 210 gibi bitirse 1 boy gibi daha onde olur. 210 km süratlerde. millet takmıs top speed e ne var bu top spedde anlamıs degilim.
uzatmak yerıne kısaltmak , aracı hafifletmek daha mantklı olur.
NG 106 ile SUS s2000 denerken kımse NG donuna kadar sokuktu kısaydı demıyor deçtimi geçti diyor ( şanzumanı bitene kadar. )
allah nasıp ederse sag kalırsak TR' nin en hızlı 207 sini 2015 nisan ayında yapmaya baslıyoruz hep beraber. niyeti bozdum abi. yok yok spec
komple mekanık update + en verimli turbo ıvırı zıvırı bir liste cıkara bilirmiyiz ?
krangı degişmeye gerek varmıdır ? en iyi dolu şekilde yuklesek aracı ortalama ne alabiliriz ?
+ bütün işlemler 30 bin tl yi geçermi + beyini degişmeye gerek varmıdır ?
Uzun 5 takılmış hiç örnek video var mı özellikle top-end yani 4 bitirip 5 e atılmış hali ile ilgili?
Ben genel güç - tork dengesi ortada olan arabada öyle aşırı yavaşlatacağını hiç sanmam özellikle 4 bitirip 5 e atıldığı zaman 5500 civarı yerine 5000 civarına düşen bir oran var ise, daha iyi zaman bile çıkarır uzun 5 ile standarta göre..
Yok yok ben yapmıcam sadece merak ettim çünkü sürekli duyuyorum ben bu rc'lerde uzun 5 lafını. Top speed bende kovalayan birisi değilim açıkcası,benim için önemli olan 200 km'ye nasıl çıktığı ve çıktığı gibi frene bastığın zaman durması.
Yüksek süratlerde giderken eski aracıma göre çok daha iyi duruyor ve yol tutuşu gerçekten tüm rc sahiplerinin söylediği kadar iyi. Belki ayarlı amortisör olmasından dolayı da olabilir tabiki ama çok memnunum o konularda.
İnşallah yaparsın Emir merakla bekleriz :) Yanlız frenlere mutlaka el atmanı öneririm ki zaten en hızlısı yapıyorsan bunu çoktaaaan düşünmüşsündür :)
Az yakıyorsa tamam o zaman takarım :D Şaka bi yana yakıtından çok memnunum,şehirdışı yakıtı ile şehiriçi yakıtı arasında aman aman fark olmamasına sevindim çünkü şehirdışı da şehiriçi de gerçekten olması gereken gibi yakıyor.
Önceden kullandığımda hep fazla yakıyor gibi geliyordu ama sahibi olunca normal yaktığını anlıyorum :)
Abi zaten en hızlısı sözü genelde top speed için değilde,arabasına göre 100-200 - 200-300 ölçülerek bu kanıya varılır. Zaten her arabanın bi fabrika çıkış yapısı var,ne yaparsan yap yapacağı son sürat az çok bellidir,bunun çok önemli olduğunu zannetmiyorum.
Birisi gider düz yolda basar son sürat 260 yapar,birisi gider aşşağı eğimde basar sadece kadranı çeker oda 260 görür ama birisi 300 hp birisi 240-250 hp o zaman hangisinin hızlı olduğuna nasıl karar verilecek?
Kol : Carrillo PRO-H veya ZRP veya Scat H-beam
Piston : CP - stok genişlik + 9.5 sıkıştırma
Enjektör : Bosch un hangi modelini kullanmış Stelios sormak lazım
Turbo : Garrett GTX2867 , Garrett GT2871 olabilir.
LSD difransiyel : Quaife 675 sterlin - 2.500 tl
Water/methanol kit : iyi bir marka ve emmenin her portuna ayrı enjeksiyon
FMIC: 1.9 tdi Seat ibiza cupra intercooler
Egzos: 80 lik DP + 77 sona kadar düz
Filtre : Cold air
Basınç boruları güncelleme : turbodan intarcooler a , intercooler dan emmeye olan borular krom düz borularla değişecek.
Yazılım :etuners :D
Elektronik basınç kontrolörü : AEM, Greddy vb
Beyin : standart
Wideband,egt vb
Maliyeti araştırmak lazım.Tahminim bu setup hepsi sıfır alınırsa
turbo: emin değilim ama 2500-3000 tl arası sanırım
kol : 1200 usd civarı : 2500 tl diyelim
piston : 630 usd : 1300 tl diyelim
enjektör : ?
boost controller : aem 350 usd-750 tl , hks evc 5 - 550 usd 1200 tl
meth kit : aem 1000 tl diyelim
fmic : seat 800-900 tl diyelim
düz boru+dp+krom basınç boruları :1500 tl diyelim
son susturucu : ne alırsan ? varex dersen 1300 tl
Filtre : 200-400 tl arası alınır
Yazılım : 280 euro - 850 TL de
wideband: 500 tl
egt : 300 tl
İşçilik, ıvır zıvır :? 2000 tl yaz
Burda en az işçilik vermenin yolu en iyi ustaya tek seferde hepsini monte ettirmek, parça parça iş yaptırmamak..
Her şey sıfır olursa işçilk dahil 18-19 arası olabilir ozamanki kura bağlı olarak. Tolyenle beraber 400+ olur krankda :icon_tup:
Daha ucuz yapmanın yolu bulunabilen her şeyi 2.el almak. Kol olarak eagle ın b18 için ürettiği kol var, 400 usd onu ufak bir traşlama ile kullanabiliyoruz.Geri kalan setup aynı, bu şekilde de 13-14 arası çıkar sanırım.
13 olsa temiz hatasız 34-35 civarına az km 40k yı geçmemiş RC alsan max 47-48 e 400 hp aracın olur, canı alınmamış km si düşük donanımı full.:eek::eek:
Geçen yazdılar siteye eg kasaya k20 swaplamanın minimum maliyeti kasa dahil 43-44 civarı imiş .(atmosferik) çok keyifli bile olsa can güveliğin yok en başta ve sadece roll kasacaksın virajlarda gaz kesiceksin.Zaten herkes yapılı ctr type-r al dedi ve onların da temizi artık yok. Fn2 desen atmosferik yürütmek (bs type-r) en az 25-30 k.
Şimdiii bizim araçlar, daha kısıtlı bütçeye sahip kişilerce tercih edildiği (f/p yüksek çünkü)ve cebinde çok parası olan da daha üst sınıflara baktığı için bizim içimizden ağzına kadar yükleyen çok çıkmıyor maalesef AMA Bütçem max 50 k kasko dahil olsa ve yeni araç alacak olsam roll de kasarım viraj da kovalarım pist de yaparım, boşta kaldığımda hanımımı-çocuğumu,kız arkadaşımı,anamı babamı onları rahatsız etmeden yanıma alırım güvenli ve konforlu bir şekilde dolaştırırım, seyahate çıkarım diyorsam:) hem boyasız olsun hem km si az olsun hemde basmazsam AZ yaksın,bu arada yolda tutsun, donanımını söylemiyorum :) diyorsam yukarıdaki hesabı yaparım koyarım cebime 47k önceden parçaları toplayıp 15-20 güne çıkarım yollara..(2.bir araç ihtiyacım da olmaz,polislerden de köşe bucak kaçmam) :D:D:D
Dikkatinizi çekerim oww müthişşş dediğimiz, kulak pasımızı silen, çok hızlı, roll king araçların sahipleri yıllarca binmiyorlar araçlarına yapıyorlar, basıyorlar bol bol sonraa satıyorlar heveslerini alınca neden ? Hayat roll den ibaret değil de ondan ? bir yere kadar dayanıyor insan hehehehe..
NOT: bir üstteki paragrafta bahsi geçen araçların sahiplerine, yapımına emeği geçenlere vs kesinlikle karşı değilim, bende takip etmekten izlemekten büyük keyif alıyorum.
Ayrıca hayat tabii ki 207 den ibaret de değil. Herkez aracını satsın 207 alıp yüklesin derdinde değilim.Kim neye istiyorsa binsin,sevsin..
Lütfen kimse üstüne alınmasın.Şahsi görüşümdür.Aksi görüşlere de herzaman saygı duyarım.
Gözlerim teşekkür butonu aradı :) + olarak eklemek istediğim bir şey var yalnız direk atlanmış, 400+ fwd aracın yol tutması için en can alıcı parça olan kilit :D o da yaklaşık 2000 tl civarına bulunabilir qualife'de sanırım..
Özgür abi sen biliyosundur yukarda mesajda da bahsetmiştim uzun 5 takılmış 207 rc videosu var mı hiç? örnek görebileceğimiz..
hatta edit:
e-tuners sitesinde gt lerin şanzımanı daha uzun demiş rc lere göre.. o yüzden rc de 47x35 kullanılmasını tavsiye etmiş fakat 44x35 tam olması gerektiği gibi görünüyor 244km @ 6600 rpm :D ayrıca ekledikleri verilerde gt de 225km @6600 rpm diyor max hız, rc de zaten 228 yapmıyor mu? nerede kaldı rc nin şanzımanının kısalığı? :D
http://www.etuners.gr/en/index.php?s=12&t=189
hahahah yazarken bayağı bir editleme yaptım ne zaman cevap yazacak acaba Levent diyordum ki yazmışsın.
Evet 400+ araçta lsd şart.ekledim onu..Ben TR distribütöründen teklif istedim 674 sterlin + kdv teklif geldi koşarak uzaklaştım :p:p:p
Aslında frenleri de iyilerştirmek lazım da maliyet daha çıkmasın :D:D:D
Teşekkürler.
PEUGEOT 207 GT TOP SPEED 260+ - YouTube