Bro ben buradan yardimci olucam borularla ilgili.o konu bende:icon_tup:
Printable View
Herkese gunaydin, hayirli isler
bu esp tam sentetik birdaha kullanmıycam orjinal kullanıma devam erken kararıyor yağ herkesde genel sıkıntı, ayrıca sankı daha once yag sıcaklık derecesi daha düşüktü şimdi ise daha cabuk ısınıyor, aynı problem yaşayan varmı ?
Ben en son castrol koymuştum çünkü BMW bu motorlarda castrol kullanıyor fakat önmeli olan marka değil bu motoru için üretilen yağın onayı önemli karşılıyormu?
bu yağ Peugeot Citroen Araçları B71 2290 & B71 2297 olarak uygun diyor.
Ayrıca ısı artığı sürtünmenin fazlalaşması durumunda artıyordur.ve kararma karter basıncı artıyorsada yapabilir.
Aga işte oem yağ normları tutuyordur.Bence herzaman oem.
Bizim renoda yağ litresi 30tl dısarda kutu aynı ama içi farklı yarı fiyatı ama norm olayı var oem koyarsan 600b binen var dizelde işlemsiz.Dışarıdan koydunmu 100b başlıyo turbo ötmey v.s v.s OEM derim.
Ben motul kullanıyorum, yağda kararma da yok eksiltme de.
Kararınca ne oluyor? Yağın özelliği olabilir mi ? Sonuç itibari ile sitesinden bakıyoruz 1.6 THP motorlara öneriyor ve Peugeot un standartlarını karşılıyor gözüküyor..
BMW castrol kullanıyor çünkü antlaşması var, peugeot total kullanıyor çünkü antlaşması var ona çok takılmıyorum ben.
Peki aracı yağ eksilten, kaç km de ne kadar eksiltiyor söyleyebilecek var mı?
Su yag eksıltme yok kelimesını bı silin kafanızdan. Turbo arac herzamn yag eksıktır. Yada aracınızı devırlı kullanmıyorsunuz. 5000 km devırli kulkanın bakalım neler oluyor :)
Brom devırlı kullanırsan aracı 5000 km de 800-1 ltre arası eksıltıyor. 5000 de yag degısıyorum. Bana normal gelıyor. Ince yag. Devamlı ısı goruyor ve yag bosaltırkb ne tam sıyah nede acık renk.
Son disli ile olarak arastirmalarim kismen sonuc verdi
Sonuc olarak oem parcalar kullanarak tum vitesleri %7-8 civari uzatmak mumkun
Yani 225km top speediniz varsa sadece son disli degisimi ile 242 ye cikabiliyorsunuz
Bende ilk defa lamba yakınca 500 ml takviye yaptım. Ustanın yorumu tüm THP ler yağ esiyor ama sen KM aralığını beklemeden yağ değiştirdiğin için yılda bir farketmemişsindir.Çünkü geçen yaz fazladan bir 2000 km yaptım geçtiğimiz yıllara göre...
Tabii ki bir tsi gibi değil bizim thp ler :D
Makineleri yüksek devirli kullandığımız için anlık ısı miktarımız yüksek bu sebeble yağ buharımız fazla ve bu turboya yöneltiliyor (girişteki boru) bu aynı zamanda yanması ve kanatçık soğutmasında kullanılıyor.Birde dekantörde soğutulup tekrardan damıtılıyor kibitör kapağı içinde.Buyüzden eksiltme zaten olacaktır.Bu normal Aşırı eksiltme olmasın.