User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
33 sonuçtan 20 ile 33 arası

Konu: 1.3 Toyota Yaris için performans tavsiyeleriniz??

gkhunk
    Misafir
    öneriler için teşekkürler.

turbo besleme yapmak sanırım en ideali olacak. GT22 tipi turbolar mı uygundur boyut olarak?

gkhunk
    Misafir
    Alıntı sülüman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    http://www.zageturbo.com/pro/proshow.asp

istersen kitte yardımcı olurum
    linkteki firma benim araca değil, 1500 motora göre bolt-on üretmiş. spec hazırlayayım, olmadı tek tek parçaları bakarım, teşekkürler.

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı gkhunk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öneriler için teşekkürler.

turbo besleme yapmak sanırım en ideali olacak. GT22 tipi turbolar mı uygundur boyut olarak?
    1.3 için orta devirlerde doldurucak ideal turbolardan birisi bence Gökhun , yada az daha büyük ama çabuk doldurucak bişeyler bakarız

32FT430
    Misafir
    Alıntı emresener Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Levojum seni kutlamak geldi içimden. çok verimli bilgiler vermişsin gökhunjuğuma.. bde bana ucuz yay bulsan tam süper olcak:d:d

@ Gökhun araba çok iimiş ya. kazasız belasız.kırmızı yaris ilk defa görüorum çok güzelmiş
    koni sarı seri amörtisörler 980 ytl zaten oda sadece amörtisörleri ^^

-batu- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ebayi araştırdın mı acaba? Orda CAI, Cat-back falan vardı. Yaris TRD diye aratırsan bulabilisin bişeyler. Atmosferik olarak iyi araştırılırsa bence bir şeyler çıkar. Çünkü artık herşey yapılıyor. Port&Polish, Bored TB, CAI, Egzantirikler, subaplar, yaylar ve gaydıları. üstüne yazılım egzoz bujiler, topraklama, voltaj regulatörü. Araç M&M şazıman değilse LSD. Örneğin subap yayı nereden bulucam diyiceksin. sonuçta bu yay başka bir arabanın motorunda kullanılan yayla aynı. Yani adam yaris e parça üretmiyoda Daihatsu bilmemneye üretiyo ve buda senin subap yayının dayanıklısı oluyo. Komple Bolt on olarak değilde parça kodları ile araştırırsan daha çok şey bulucaksın. Eğer eski corollardan olsa her türlü yardım ederdim ama yeni yarislerin parça kodlarını bilmiyorum. yinede tekrar merak ettiğin bişey olursa yardım etmekten mutluluk duyarm.

gkhunk
    Misafir
    Alıntı corolla117 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ebayi araştırdın mı acaba? Orda CAI, Cat-back falan vardı. Yaris TRD diye aratırsan bulabilisin bişeyler. Atmosferik olarak iyi araştırılırsa bence bir şeyler çıkar. Çünkü artık herşey yapılıyor. Port&Polish, Bored TB, CAI, Egzantirikler, subaplar, yaylar ve gaydıları. üstüne yazılım egzoz bujiler, topraklama, voltaj regulatörü. Araç M&M şazıman değilse LSD. Örneğin subap yayı nereden bulucam diyiceksin. sonuçta bu yay başka bir arabanın motorunda kullanılan yayla aynı. Yani adam yaris e parça üretmiyoda Daihatsu bilmemneye üretiyo ve buda senin subap yayının dayanıklısı oluyo. Komple Bolt on olarak değilde parça kodları ile araştırırsan daha çok şey bulucaksın. Eğer eski corollardan olsa her türlü yardım ederdim ama yeni yarislerin parça kodlarını bilmiyorum. yinede tekrar merak ettiğin bişey olursa yardım etmekten mutluluk duyarm.

bilgiler için teşekkürler,

ancak ebay i hergün kontrol ediyorum, araç için üretilen motor aksamı için birşey yok, kalan yürüyen aksam v.s. zaten uyumlu.

1.5l ile 1.3 l motorların difransiyelleri aynı mı bilmiyorum, belki cusco lsd benim araca da uyar.

benim aracın motoru scion xb ve eski kasa yarislerde var, bir de daihatsunun bir modelinde kullanılıyor, srion da sanırım.

egzantrik, subap v.s. bulabilseydim atmosferik takılmak niyetim vardı ama maalesef yok,

www.toyodiy.com dan tüm toyotanın parça kodları görünüyor, maalesef uyumluluğunu gördüğüm çıkmadı.

-batu- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hmm anladım, egzantrikleri 750 dolar gibi bir fiyata türkiyede derecesini yükselten bir firma vardı. Ama tabi sonraki sorun subaplar. Birde Mutlaka stand-alone geçmek zorundasın.
    Eğer turbo yapacaksan, 3SGTE veya 4aGZE gibi üstten intercooler düşünmez misin? Hem gaz kelebeğinin yeri hemde kaputun açısı oldkça uygun. Düşünsene havanın gideceği yol çok kısalacak. Turbo lag falan az olur baya.

gkhunk
    Misafir
    Alıntı corolla117 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hmm anladım, egzantrikleri 750 dolar gibi bir fiyata türkiyede derecesini yükselten bir firma vardı. Ama tabi sonraki sorun subaplar. Birde Mutlaka stand-alone geçmek zorundasın.
    Eğer turbo yapacaksan, 3SGTE veya 4aGZE gibi üstten intercooler düşünmez misin? Hem gaz kelebeğinin yeri hemde kaputun açısı oldkça uygun. Düşünsene havanın gideceği yol çok kısalacak. Turbo lag falan az olur baya.
    intercooler için çok güzel bir örnek verdin, çünkü ön tamponun içindeki bar çok aşağıda, montaj için pek olanak yok, yeni tampon v.s. yaptırmak gerekiyordu, kaput altı çok iyi bir yer olur.

egzantrikleri derecesini yükselten yurtdışında da firmalar var, dereceli egzantrik takıldığında subap ve yayların değiştirme gereksinimi nedir peki ?

yine yurtdışında custom aluminyumdan emme manifoldu yapan gördüm, direk portlardan nos uygulaması da yapılmış,

bu custom emme manifoldunu yaparken başka bir aracın gaz kelebeğini de montajlasam nasıl olur? yanlız benim araçta gaz kelebeği elektronik, tel çekmiyor.

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    üstten cooler olunca nasıl soğutacaksın onu? kaputa işlemmi yapıcaksın? muhtemelen tampon içnede sığar vertical cooler kullanılır
    körler sağırlar

orhansah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yaris icin parca satan bir site var. Gugıla microimage toyota yaris yazarsanız bulabilirsiniz. Cepten girdiğim için bulamadım şimdi. Bir de forum var www.yarisworld.com diye. Oradan da faydalanabirsiniz.

gkhunk
    Misafir
    Alıntı senna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    üstten cooler olunca nasıl soğutacaksın onu? kaputa işlemmi yapıcaksın? muhtemelen tampon içnede sığar vertical cooler kullanılır
    kaputa işlem yapmam gerekecek evet, tampon altına konunca hava girişi denk gelmiyor, ya tamponu keseceğim, ya da çok ince uzun bir cooler bulmam gerekecek.

gkhunk
    Misafir
    Alıntı orhansah Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yaris icin parca satan bir site var. Gugıla microimage toyota yaris yazarsanız bulabilirsiniz. Cepten girdiğim için bulamadım şimdi. Bir de forum var www.yarisworld.com diye. Oradan da faydalanabirsiniz.
    yardım için teşekkürler, microimage firması yarisi turbo falan yaptı, ancak yaptıkları ve sattıkları tüm parçalar 1.5l için sanırım amerikada sadece 1.5l satıldı

yarisworld de 2-3 tane 1.3l motorlu yaris var, hepimiz sorguluyoruz ne var be yok diye zaten

orhansah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sürekli takipteyiz

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gkhunk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kaputa işlem yapmam gerekecek evet, tampon altına konunca hava girişi denk gelmiyor, ya tamponu keseceğim, ya da çok ince uzun bir cooler bulmam gerekecek.

ince uzun bulunabilir
    körler sağırlar

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)