Arkadaşlar selamlar,
Aracım 07 model Toyota Yaris. 1300 cc, dohc vvt-i, ancak bildiğim sadece emme valfini vvt-i control ediyor, dual vvt-i yeni çıkardılar.
Sıkıştırma : 11:1, 6000 rpm de 87 beygir, 4000 devirde de max 116 nm tork veriyor. Araçda 2 adet katalitik konvertor var, birisi headers üzerine monteli, headers stock çıkışı 30mm krom boru 4+1 olarak ilk catalitik konvertor e giriyor, sonra 2. katalitik var, ara borular 42mm, ortada tüp orta susturucu var. Arkada da yer sıkıntısından tek uydurabildiğim sanayi tipi bi susturucu var. Stock susturucu kazanı uzunluk 25cm, çap 20cm. Lastiklerim orjinalde 185x60x15” araç 1030 kg. Kutu içi K&N taktım ama motor ısındıkça sıcak hava alıyor, performanstan düşüyor. Emme manifoldum plastik. gaz kelebeği dijital çalışıyor.
Araca özel üretilmiş CAI, camshaft, piston set, intake manifold, headers, clutch, flywheel yok, bunlar ancak custom yapılacak. CAI için ancak 60mm giriş yapabiliyorum. Alt devirlerim biraz sıkıntılı, klasmanım olurda drag’ a girmek isterim, Rolling gibi bir uğraşım olmadı. Onun dışında normal takılıyorum.
Şimdi sizlere danışarak aracın speğini belirlemek istiyorum. Küçük çaplı modifikasyonlar ile neler yapılabilir, neleri önerirsiniz (egzoz boru çapları v.s.nos, turbo da buna dahil) forged bi ekipman üretilmediği için zaten çok bişi yapamayacağım, maksadım küçük çaplı düzenlemeler ile, biraz da hafiflersem iyi devirlenen bi aracım olsun istiyorum.
Schneider camshafts firması stock egzantriği gönderdiğinizde dereceli hale getiriyordu diye hatırlıyorum, CP pistons’dan da custom forged piston yaptırılabilir ama bunlar uçuk rakamlara oluyor tabiî ki.
Lastik boyutu, egzoz ve headers boru çapları, katalitik iptali, ecu?? filtre, v.s. yorumlarınızı bekliyorum, ona göre ekipmanları toplamaya başlayacağım.
Şimdiden teşekkürler.
![]()