oil catch tank alıcam.. bu zımbırtının ucuzuyla pahalısının işlevi arasında çok fark varmıdır. haraketli bir parça olmadığından ucuza kaçmak istiyorum. pişman olurmuyum acaba?![]()
oil catch tank alıcam.. bu zımbırtının ucuzuyla pahalısının işlevi arasında çok fark varmıdır. haraketli bir parça olmadığından ucuza kaçmak istiyorum. pişman olurmuyum acaba?![]()
duzgunce yaparsan prob yasamassın...ama zaten cok pahalı bır malzemede degıl hemen hemen aynı seye gelır sana duzgunu...
yok greddy nin felan da var..ebay da bakıyorum 20 30 dolar.. o yuzden sordum
greddy oil catch can 100-150 arası bişey
"Asıl önemli olan ve memleketi temelinden yıkan,halkını esir eden,içerideki cephenin suskunluğudur."
M.Kemal ATATÜRK
ucuza kaçıyım derken en azından boru bağlantıların falan iyi olsun sıcaktan etkilenmicek şekilde uygun elemanları seç kendinde burda yapabilrsin kolay şekilde maliyet ne durumda olur bilemem ama 20 30 dolarlık olanlardan daha kaliteli olacağına eminim
körler sağırlar
senna kardeşim, valla hepsinin yanında lastik bahçe hortumu yolluyorlar. bende düşündüm erirmi diye ? daha sağlam bağlantı boruları nerden bulunur?
tamam hocam, çok saol
Coğu markada zaten tankın içindeki seviyeyi görmen için seviye göstergesi mevcut bu durumda hortumların şeffaf olmasının bi önemi kalmıyor bence.
pekı bır soruda benden
bende kendıme aldım catch tank
ustunde hem gırıs hem cıkıs ve ayrı yetten alt kısımında bır hortum gırısı daha var benım bıldıgım 2 aparat oluo 3.ne ıse yarıo sızce?
catch tank sadece turbo araçlar içinmidir.atmosferik araca takılabilir mi?takılırsa ne faydası olur?
[SIGPIC][/SIGPIC]
WOİCE CAR Hİ-Fİ
Normalde 3 bağlantılı oil catch tanklerin alt tarafı sump'tır. Yani kartere gider, drenajdır aynı zamanda.
Üstteki bağlantının biri külbütör kapağına (eksantrik kapağı yada motorun en üst kapağı) gider, 3. bağlantı ise intake yani vakuma bağlanır. Böylelikle kapalı bir şekilde motor içinde oluşan yağ buharı catch tank içindeki metal tellerine yapışarak yoğunlaşır ve drenaj kanalından gider.
Catch tank yaparken mutlaka vakum kullanılmasını tavsiye ederim ben, vakum ile sistemdeki tüm yağ buharı catch tank içine çekilir
Ha isteyen kranka drenajı bağlamaz, oraya musluk koyar, bide vakum bağlantısı yerine üstüne filtre koyar, böylelikle hiç fonksiyonu olmayan bir catch tank olur, süs olur![]()
Benim alfa romeolarımda (75 turbo , 75 1.8 ve q4) ve 2.0 16v tempramda oil catch tank fabrikasyon olarak vardı.
Atmosferik araca da takılır,inanılmaz bir etkisi olmaz. Genellikle turbo araçlarda tam zamanlı olarak yağ toplama işini daha iyi yapar. Çünkü turbo yatakları bazen bozulur ve yağ yanarak buharlaşır. Gene turbo araçlarda yağ fazla ısındığından dolayı buharlaşma daha fazla görülür, bu yüzden catch tank iyidir.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)