bujilerde yağ olması normal bir şey değil ama bir yerde kaçak var demekki
Printable View
bujilerde yağ olması normal bir şey değil ama bir yerde kaçak var demekki
Yazın çok çok hafif cıkıyor ,ama kışın gözle görülür şekilde , benimki tam tersi ama motor ısındıkça artıyor , suyumda eksilme yok (suyumda eksilme yok derken söyle sölim ara sırada su eklerim 2 haftada 1 gibi , azalma olur yani ama hani küçük şişe su bile eksiğini tamamlamaya yetiyor öle ciddi anlamda suyum eksilmiyor), filtrem su almıyor , radyatorum de delik kacak vs yok ama biraz camur var içinde.Benim 1. pistonumda sorun var , 3 sene önce motoru yaptırdıktan hemen sonra kardeşim sagolsun inanılmaz bir hararet gördü motor ve piston vuruntu yapmaya basladı.Servisde kontrol ettirdim contamda vs hiçbişey olmadıgı bu şekilde kullanabilecegimi söyledir sadece ses yapar dediler , eğer istersem motorun yeniden toplanması gerektiğini söledir bende yok böle kullanırım dedim hakkatende 3 senedir o vuruntu ile kullandım arabayı , yuklendimde , bastımda bişey olmadı.acaba artık ölmeyemi basladı motor cunku suyum eklismiyor yagıma baktım bugun gram eksilmemiş ama duman atıyor..Pistonla bir baglantı kuramıyorum ama o dumanı..
tamamem dediğin olay duz borunun içinden gecen sıcak havayla,borunun soğuk olmasından dolayı ortaya çıkan nemlenmeden gelen buhar başka bir sorun değil kafana takma orjınale çevir istersen düzelir silindıre su alsa sabahları ılk marşta teklemeye başlar motor ve duzelır boyle bır olay yoktur umarım ,sorun düz borundan kaynaklanıyor salla :)
Hocam sübap lastiklerlerini bir kontrol ettir. Büyük iktimalle ondan. Bujilerin de tepesine yağ iniyorsa sübap lastiklerindendir.
eyw kardeşim aklımda.
ya bırakın bu işleri subab lastıklerınden kaynaklanan bır sorun olsa mavı duman atar herkez bılıp bılmeden konuşuyor, tamamen eksoz borusundan kaynaklanan sorun o araçta sıkıntı yok kardeş sen kafana takma sıkıntı yok onda boştan yere sağını solunu sokturme aracın
evet ben bu işi yapıyorum çunkü :D bildiğimi soyluyorum
aynen devam et işini yapmaya sen, egsoz borusuna akşam su basıyorlar duman ondan çıkıyor değil mi?
ya haklısın :) su eksıltme yok yağ eksıltme yok akşam aracın suyunu boşlatıyorlar demi :D
evet normal eksoz borusunun buharı, sizce :D
dıkkat et subab lastıklerınden yağ alıyor olsa mavı duman atar ve 10 sanıye içinde keser veya daha az bı zamanda nasıl diceksın akşam geldın yoldan aracı park ettın subab lastıklerı kurumuş veya yerınden çıkmış ise, sılındır kapağına gelen yağ ister istemez subab kavalların ( engıne valve guide) dan sılındırın içine yani pistonun tepesine azda olsa yağ iner belkı 10 gram silindir başına ilk marşta bu yağda yakıtla bırlıkte yanarak mavı duman olarak eksozdan atılır bundan dolayıda yağ kokusunu bıle aracın ıçindekı insan bizzat hisseder dolayısıyla gunlerce boyle bir durumdan dolayı yağ eksılme olur ,çok kotu subab lastiklerınden dolayı yolda bile iken mavı duman ara ara atmaya devam eder kullanan surucunun bunu hissetmemesı mumkun değil hiç arabadan anlamayan adam bıle bunun farkına varır bizzat yaşadım :D
Yerinden çıkmamıştı, 230.000 km sonunda taşlaşmıştı artık. Ama mavi duman "sıfır" dı, ki çok dikkat eden biriyim arada bir sadece duman atıyor mu diye gaz verip baktığımda olur. Takriben 5000 km de yarım litre kadar eksiltme vardı, zincir değişimi bahanesiyle kapak açılıp lastikler değişince problem kalmadı.
Keza konuyu açan arkadaşın problemi beyaz duman olayı bende vardı, ama subap lastikleri değiştikten sonra dikkat etmedim havalar sıcaktı hep.
Naçizane önerim, noktalama işaretlerine dikkat ederseniz yazdıklarınız daha net anlaşılır, bir paragraf yazıda ben sadece 2 virgül ve 1 smiley görüyorum. Cidden çok zor okunuyor.
Bu sübap lastikleri motor çalışmazken altlarına işiyorlar zaten, motor çalışırken yukarda basınç falan hiç yok zaten, hiç oradan yağ da aşağı inmez, yasaktır değil mi? Taşlaşmış Sübap lastikleri motor çalışırken işemeyi keserler zaten :)
Sen hiç sübap lastiği sonucu işeme yaşamamışsın, kaç gündür sustum, yağ az bir miktar karıştığında mavi duman olur evet, ama fazla miktarda yandığında bildiğimiz sis gibi duman çıkar. Fazla miktarda diyorum bak. Turbo yataklarından yağ kaçtığında, veya sübap lastiklerin aşırı aşındığında fazla yağ aşağı indiği için sis gibi beyaz duman çıkar.
Peki akıncı arkadaş, bujilerdeki yağı açıkla o zaman, gaipten mi geliyor mu yağ oraya? Yoksa crx'lerde engine spark oil injection system mi var? :D
subap lastıklerı olsa sabah ılk marştada atmazmı duman ?