subap lastiği değiştirmek zor bir işmidir ? hiç bilemdiğimden soruıyorum :)
Printable View
subap lastiği değiştirmek zor bir işmidir ? hiç bilemdiğimden soruıyorum :)
evet dersımız edebıyat :D
şu dakıkadan itibaren ben daha yazmıcam bu konuya yorum :) ben 10 yıldır bu işi boşuna yapmışım okulunu boşuna okumuşum :)iyi geceler yaz gelınce o duman kesecek arkadaş tekrar yazacak buraya inş seneye görüşürüz Allah izin verırse
Subab lastiği ile Külbütör(subab kapağı) contası arasında büyük fark var.... arkadaşlar karıştırıyor herhalde....
Eğer bujilerin üst tarafında yağ birikiyorsa o ringlerden sızıyordur değiştirilmesi gerekir... 10dk lık iş... ama bujilerin altından o yağ sızmaz sonuçta bujilerde silindir kapağına o ringlerle sıkıştırılmış durumda.. ki zaten yağ kaçırsa alt tarafa ateşleme yapmaz bujiler... ama subabların kendi silindir kapağındaki lastikleri eskimişse ve yayları kopuksa ordan yanma odasına yağ kaçıyorsa geçmiş olsun en az 300 400 lira sıkışmış demektir arasına...
Ama bana soracak olursan... Bence Silindir kapak contan yanmış abi... bu kadar fazla duman atamaz... radyatörünü aç su eksilmesi azda olsa oluyordur.... sonrada motor ısınana kadar kapağı açık bırak hararet göstergen ortaya geldiğinde bak bakalım radyatöründen hava kabarcıkları çıkacakmı çıkıyorsa sürekli silindir odasında sıkışan hava contadan sızıyor demektir buda contan yanmış anlamına gelir....
Konu sahibinden ozur dilerim ama benzeri bir durum benim aracimdada mevcut.
Yeni kasa 09 HB subaru impreza WRX te sabahlari soguk havalarda 5C-6C gibi sicaliklarda aracta arkadasin videoki gibi beyaz duman cikmakta. Arac suan 6500km de ve ilk yag degisimi yapildi. 5W30 motul motorsport yag koydum. Araci ilk aldigim gunden beri bu sekilde bir duman var ama kesinlikle bir koku yok. Aracta ne yag ne de su eksiltmesi var araci kesinlikle yuksek devirlerde surmuyorum genelde cok sakin kullaniyorum. Zaten araci zorlicam bir yer yok. Bunun disinda arac isindiginda bu dumanda birazda olsa bir azalma var. Bu normalmidir? Degilse ne olabilir fikri olan birileri varmi? Egzozdan sabahlari bazen azda olsa su damlaciklari atiyor ama bu tum araclarimda var ve bana normal oldugunu soylediler! Bu konu acilana kadar pek takmamistim ama suanda aklimda soru isaretleri olustu. Arac 3000-4500 devir arasinda kullaniliyor! Yeni arac! Kafam iyice karisti.
rhyn? araçta katalitikler iptal mi?