Evde ki hesap çarşıya uymaz adamım bence hiç bulaşma bence 2bin 3bin gider belli de olmaz değer mi değmezmi karar senin..
Printable View
Evde ki hesap çarşıya uymaz adamım bence hiç bulaşma bence 2bin 3bin gider belli de olmaz değer mi değmezmi karar senin..
Forumda civicler ile sevişmiş yatağa beraber giren her tarafını söküp takan bir çok civic toplayan birisi bence kendi el emeği ilede beraber bu işin altından 1500 liraya felan çıkar. Yanlız şöyle birşey var. Ustaya bırakırsan tüm işi araç p.ç de olabilir yada fiyatı çok çok fazlada çıkabilir.
hç bulaşmamakta yarar var derimm .. ;)
http://www.viddler.com/explore/baris/videos/8
konu hakkında pek bilgim yok diyeyim ama aklıma bu geldi topici okuduktan sonra nedense...
10 lira mı çüş artık! bi göğüs için kazalı araç mı alınır?niye sadece göğüs almıon:D hadi alındı diyelim 4bin anladık 2-3binde sağ sol işlemleri,tüv e 3bintl daha mı verceksin:D:D:D baya bi abartmışssın.işlem zor ama 2bin tl yi geçecek birşey yok ortada. se baya bi abartmışssın.
Daha iyi oku... al olmadı sana daha açık bir hesap yapayım...
2500 liraya aracı alırsın...
ötv mtv ruhsatdı ardiye tasiş vergileeri zart zurt 2000 lira....
Kazalı araçtan kastım komple civicin önü yani göğüslük ve göğüslüğün önündeki parçalar Göğüslük kalurufer pedaller elektrik tesisatı sigorta kutuları. Konsolun önünde bulunan saç hani belki bilirsin şase numarasının yazılı olduğu hondalarda aynı zaman fren merkezinide taşıyan sactır kendisi... 2000-3000 lira....
işcilik 1000....
eksiği tarzı zurtu 1000... toplamda 9500 ettii.. bunu beş aşağı beş yukarı vur 8000-10000 lira arasında bir fiyat yapıyor başka bir sorunun varmı ?
ayrıca abartığım felanda yok belliki parça ve işcilik fiyatlarından haberin yok...
pardonda ne biçim yazıon sen biyerinden sorunun mu var?benim sorunum fln yok. yazmanda bile abartmışssın abartmıyorum diyorsun.sadece ön göğüs için kazalı araç almanın ne manası var en kötü arkadaşların dediği gibi fiber yada karbonfiberden yapılır bi direksiyon değiştirmeye 10bin fiyat çekmek abartı değilmi daha mantıklı bişey yapabilrsn. yazdığın parçaların çoğu araçta mevcut sadece yerleri değişcek..vergi cart curt diyon bunların hepsi 500tl hadi bilemedin 1000tl aracı üstüne geçirme fln,tüv ztn 150tl eee nerde 2bin -3bin tl ler?? ayaküstü 10bintl masraf çıkarmışssın sen öyle yap ama direksiyon değiştirmek için araç almak saçmalık
sıtedekı arkadasların hepsı aksama kadar sanayıde sureklı arabalarıyla ugrasıyo bılen yazsın ıyı saglam bı usta sadece motoru acmadan yani tamır yapmadan kaca soker takar motoru yerine.ıyı bı elektrıkcı kaportacı gerekıcek frencı vs vb hangı 2 lıra redbaron bunları yapıcak duzgun bırı ıscılık ıster 2 lıra belkıde daha fazla.
bizde uğraştık sanayide,parçaların çoğunun yeri değişcek tamam hadi 5bin tl olsun,arkadaş pert araç olup ondan parça söküp vergisini verip 10bintlye mal etmiş işi saçmalık,değer mi böyle bir işe ? ona 2000bin buna 3000 demiş ortada 5-6bin masraf var ıvırı zıvırınada 5000 demiş,nasıl bir ıvır zıvırsa bu?sence mantıklımı
hesap mantıksız olabılır ama 3 mılyara alıyosan saglıklı bı sekılde ancak 10 mılyara yada 9 bınersın araca tuv e nıye mılyar verıcen sadece muayne dosya acılcak muh.odası onaylıcak plan proje yani vs vb rakamı bende attım ama bundan asagı olmaz kolay bi iş diil yani anlıycaan.he bıde yanılıyo olabılırım ama gogus yekparedır artı ustunde sase numaraları vardır faturasız bısey alıp nasıl ısletıcen onu.
işte ıvır zıvır diyo 4-5bin tl eklemiş arkadaş nese.işçilik zor bu işte geriye kala fasa fiso türkiyede en çok ve ucuz parçalar var çıkmacılarda hondanın.çıkma parça alırsan numaralı onlar sorun çıkmaz çıkmacıdan fatura alır işletirsin tam o prosedürü bilmiyorum yanlış birşey yazmayayım. örnek bi cvc ön göğüs 400tl
http://www.sahibinden.com/honda_civi...XQQdisplayitem
yannıs anlamada gogusle torpıdo arasında baya bı fark vardır.neyse sadece bılgı paylasımı ama bı arastır ıstersen kımse torpıdosunu ruhsata ısletmez
tartışırken bile problem çıkıyor. işin içine girdinmi bencede çıkamassın 5 sayfa oldu ama tatminkar " tamam böyle olur " denicek bişey çıkmamış:rolleyes:
Motor yerinden çıkacak, geri konacak, pedallar yeni yere alınacak, gaz teli, debriyaj teli vs. çekilecek (veya hidrolikse alt üst merkez yeni yere alınacak) en az 750 tl usta para alır.
Antifrizdi, oydu buydu 100 tl ona gider.
Göğüs sökülecek, yeni göğüs takılacak, ıvır zıvır olacak 250 lira ona verilir.
Westinghouse'un yeri değişecek, fren hortumları yeniden yapılandırılacak, 250 tl frenci alır.
Elektrik sistemi yapılandırılacak (ecu,sigortalar vs.) Elektrikçi en az 250 lira para alır.
Çıkma göğüs , direksiyon kutusu vs. 500 tl civarına alırsın.
aynen arkadaşlar araştırdım çıkmacılara felanda sordum bu aralar EF moda olduğu için baya rövaştaymış parçası.satacak adamlar bile temiz çıkma göğüs bulursa değişiyorlarmış araçlarının göğüslerini ki satarken para etsin diye.bir aldık diyelim aracı hadi vergiis şuyu buyu yine ucuz iyi güzel ama tamirci tamirci dolaşmak.tamircinin kahrını çekmek ve okadar para harcamak gereksiz.en fazla 1000-2000 tl fark edecek belki TR de satılanlarla onları alırım daha iyi FANTAZİ YAPMAYA GEREK YOK.ama bu işi resimli anlatan bi forum sitesi felan bulamadım.hani şöyle yapım aşamasını gösteren resimli videolu bi konu bulsak iyi olurdu.