Arkadaşlar aracımda bir çok ustanın çözemediği 2 problem var. ilki o kadar da önemli değil ama ikincisi beni sürekli yolda bırakıyor..
ilk arıza aracı aldığım günden beri var (2 yıl). Araç sadece soğuk havada ilk marşta çalışıyor, fakat çalışır çalışmaz hava soguksa 1-2 dakika tekliyor, tekleme bitene kadar motor ikaz lambası yanıyor. Hava cok soguksa hiç teklemeden direkt stop ediyor. Ben arac cabuk düzelsin diye 2500 devirde 10 saniye gaz veriyorum, böylece 1-2 dakika yerine 10 saniye sonra motor ikaz lambasi sönüyor, zorlanan motor deviri birden artıyor, egsozdan bir rahatlama sesi geliyor ve araç normale dönüyor.. Yazın öyle bir sıkıntı yok. alakası var mı bilmiyorum da dipnot olarak geçeyim orj katalizör üstünde 130.000 'de. sıkıntının sensörlerden olması muhtemel fakat tıkanmış katalizörlerde donan yağlar böyle bir sıkıntıya yol açar mı ?
ikinci arıza:
seyir halindeyken birden devir 1500'e cikiyor,
motor tarafından cok yüksek bir hava emiş sesi geliyor
araç teklemeye başlıyor
cok fazla benzin kokusu geliyor
araç benzini çiğ atıyor
ve normalde 50 km yetecek benzin 10 km ancak yetiyor.
eğer bu tekleme esnasinda kontağı kapatırsam araç bir daha çalışmıyor buji değiştirene kadar.
bosch marka bujileri söküp baktığımızda 2 ve 4 . bujiler ıslaktı digerleri kuruydu, bu
bujileri söküp orj. peugeotları takıyoruz, araç 5-10 dk normal calisiyor sonra yine ayni sorunlar başlıyor, tekrar boschlari takinca düzeliyor..
işin ilginci bosch bujilerle bu problem ortalama 10 günde bir başıma gelirken orj peugeot bujileri kullanınca cok daha fazla tekrarlıyor.
Hicbir arıza lambası yanmıyor, elektrikciler durumdan hiç bişey anlamiyor aracimi götürdügüm ustalar güya hep işini bilen insanlardi ama varsayim usülü bana 1000 TL koydurtmak istiyorlar, enjektör temizlemeye 500 tl istiyorlar
önce tesisattan dediler tesisatı kontrol ettiler düzenleyip sardılar, parasını aldılar 1 gün sonra aracım yine yolda kaldı. sensörleri temizlediler nafile, beyinde bazı lehimlenmis yerler vardı, bunlara soguk lehim yapilmis ondan kaynaklaniyor problem dediler, tekrar lehimlediler ama yine düzelmedi.. paranoyak oldum acaba simdi yolda kalir miyim diyerek ilerliyorum trafikte, kavsaklarda en ufak bi rölanti yükseldiginde yüregim agzıma geliyor..
sizce bu sıkıntılar nelerden kaynaklı olabilir arkadaslar yardim edin yoksa deliricem..
![]()