arkadaslar baslıktada belırttıgım gıbı 2010 elegance otm. vıtes aracıma tup taktırmayı planlıorum örencı oldugum ıcın artık bas edemıorum sehır ıcınde 464 ykr. yakıyor.. göruslerınız neler?
taktıran varmı ? yorumlarınızı beklıorum tsk ..
arkadaslar baslıktada belırttıgım gıbı 2010 elegance otm. vıtes aracıma tup taktırmayı planlıorum örencı oldugum ıcın artık bas edemıorum sehır ıcınde 464 ykr. yakıyor.. göruslerınız neler?
taktıran varmı ? yorumlarınızı beklıorum tsk ..
çok aşırı ykıosun kesinlikle bir sorun olmalı aracında.
ben hergün 50 tl lık alıp o yakıtıda bitiriorum, klasik 40 kuruş yakıorum ve sadece şehir içi gidip geliorum, hiç şehir dışı yok vede hep dur kalk. 46.4 kuruş yakıosan sen baya bi fazla yakıorsun
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz
Aynı araç 4.500 km ortalamam 8.5 litre, ki istanbul trafiği. 31 kuruş ediyor yuvarlak hesap. Benim aracımda otomatik.
Ya çok kısa mesafe kullanıyorsun, ya da ana avrat demeden gazlıyorsun, ya aracında bir problem var, ya da yanlış hesaplıyorsun.![]()
cok kısa mesafe kullanıyosan ve cok trafık ise yakabilir.lpg hakkında pek bi bilgim yok brc ıyı dıye biliyorum okadar![]()
LPG de yaklaşık olarak benzinde yaktığının parasal olarak %60 ına denk gelio. yani sen ondada 30 kuruştan aşağı yakmassın bilgin olsun. Buna arada bir almak durumunda olduğun benzin dahil değil.
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz
LPG taktırdıgınız taktırdı
Lpg kaynaklı dogabılecek arızalar garantı dısı kalır bunuda hesaba katmak gerekır bence dusunmek lazım.
bnm arkadaştada var 09 cvc otm oda 35-40krs arası yakıyor yinde o motora göre çok sayılır,otomatik vites çok arttırıyor yakıtı biz çok denedik 9.0 un altına inmedi yakıt ama seninki bundanda fazla 460krs nedemek 4.0l otomatik jipim ile 55-60krs arası yakıt yakıyor.bencede bir sorun var yada sürekli bas çek yapıyorsun motor soğukken.
civic otomatik uzun yolda 5-6 litrelere kadar düşüyor fakat şehir içinde 10 litrenin altınada inmiyor kimse kusura bakmasın.Bildiğim 3 ayrı otomatik civic şehir içinde 10-11 arası seyrediyor üstelik 2'sini bayan kullanıyor o kadar sakin.
10 litre x 3.8 = 38 kuruş eder zaten sakin şehir içi kullanımında.Birde tabi bazıları 60-80 km hızda çevreyolunda gitmeyi falan şehir içi sayıyorlar o ayrıYani sert kullanımda bahsettiğiniz rakamlar gayet normal o araç için..
benim görüşüm şu yönde....
1.4 bir benzinliyle 2.0 turbo benzinli bir araç arasında öyle çok büyük bir yakıt farkı yok....
şöyle açıklayayım....
1.4 bir aracı trafikte falan kullanırken hızlandırmak için daha güçlü araca oranla daha fazla gaza basıyorsun(annemin 1.4 puntosu, arkadaşımın 1.4 accenti, başka bir arkadaşımın 1.6 peug 307sı... vs vs daha birçok örnek var) ancak güçlü araçta gaz pedalının sadece boşluğunu almak bile aracı kaldırmaya yetiyor ve güçsüz araçla aynı hızda gidiyor... yani kullanmasını bilirsen istediğin arabayı al yakıtı fark etmez... çevremde birçok arab kulandım hepsi aynı yakıyor....
arkadaşım 1.6 306 sını satıp volvo s80t5 aldı yakıttan hiç şikayetçi değil.. 50 adam gibi kullanınca 307dan en fazla 50 kuruş fazla yakıyor...
kendi aracımla şehir içi bir depo ile 400 500 kn arası yol yapabiliyorum, ancak annemin aracıyla bu mesafeyi en fazla 50 km geçebiliyorum....
ayrıca adam gibi beyin programı yapılmış evc gibi cihazlar bağlanmış bir gc8 ile şehir içi 600 700 km yapanlar duydum....
uzun lafın kısası ekonomi için dizelden başkası yalan...
lpg ile aracını ziyan etme kullanma şeklini değiştir...
araba kısa mesafede kullanılıo mersınde yanı bı ucundan bı ucuna gıtmeye kalksan 30 dk bıle surmez kı bende fazla yuklenmıorum servısın dedıgıne göre 5000 km gectıkten sonra farkedecek dedıler arac 4300 de bakalım 5000 km ye kadar beklıcem
Yanlışım yoksa yeni accord şanzımanını birebir alıp takmış utanmazlar öyle düşündüm ben (ben başka bir anlam veremiyorum çünkü böyle saçma oranlara ama net-kesin böyledir demeyeyim), zaten motorda accorddan ufak farkları var.
Tüm dişliler uzun, 1. vites 65 de, 2. 115 de, 3 160 da, 4 ve 5 infinity olmak üzere devam ediyor
Manuel daha insani oranlara sahip.
Ben sanmıyorum 1.6 otomatik astranın ya da corollanın (misal) geçebileceğini, tsi'ları t-jetleri vs.. aşırı beslemeleri saymıyorum yalnız. Aramızda 200 hp'nin altındaki araçlar adamdan sayılmadığı için pek önemsenmiyor ama fırsat olsa otm astra-corolla-megane - fsi golf falan bulsam denemek isterim
110 luk focus dizel sedanla eşit şartlarda (2 kişi iki araç) 4. vites başına kadar kafa kafaya gidiyor, 170 falan eder.
Ha evet, eski kasanın ataklığı kesinlikle yok tabi..
Vites oranları çok uzun ama araçta kimse yokken yığılma yapmıyor. 2. ya da 3. kişi araca bindiği vakit tam katıra dönüyor tork eksiği + uzun viteslerle tabi.
c2 vtr,astra 1.3 cdti çipli,focus 1.6 100hp ve volvo c30 1.6 100 hp..Neler mi bunlarcivic otomatiği havada karada suda geçen bizzat meraktan denediğim araçlar
Neyse konu daha fazla sapmasın.
p.s focus dizelle kıyas kabul etmez hayal kurmamak lazımşirket aracı olmayan bir dizel focus bul derim..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)