User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
60 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: 2010 civic otm. tüp...?

modhib - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

2010 civic otm. tüp...?

arkadaslar baslıktada belırttıgım gıbı 2010 elegance otm. vıtes aracıma tup taktırmayı planlıorum örencı oldugum ıcın artık bas edemıorum sehır ıcınde 464 ykr. yakıyor.. göruslerınız neler?
    taktıran varmı ? yorumlarınızı beklıorum tsk ..

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok aşırı ykıosun kesinlikle bir sorun olmalı aracında.

ben hergün 50 tl lık alıp o yakıtıda bitiriorum, klasik 40 kuruş yakıorum ve sadece şehir içi gidip geliorum, hiç şehir dışı yok vede hep dur kalk. 46.4 kuruş yakıosan sen baya bi fazla yakıorsun
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Dou - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynı araç 4.500 km ortalamam 8.5 litre, ki istanbul trafiği. 31 kuruş ediyor yuvarlak hesap. Benim aracımda otomatik.

Ya çok kısa mesafe kullanıyorsun, ya da ana avrat demeden gazlıyorsun, ya aracında bir problem var, ya da yanlış hesaplıyorsun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cok kısa mesafe kullanıyosan ve cok trafık ise yakabilir.lpg hakkında pek bi bilgim yok brc ıyı dıye biliyorum okadar

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    LPG de yaklaşık olarak benzinde yaktığının parasal olarak %60 ına denk gelio. yani sen ondada 30 kuruştan aşağı yakmassın bilgin olsun. Buna arada bir almak durumunda olduğun benzin dahil değil.
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

MeRtCaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    81 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    LPG taktırdıgınız taktırdı
    Lpg kaynaklı dogabılecek arızalar garantı dısı kalır bunuda hesaba katmak gerekır bence dusunmek lazım.

redbaron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bnm arkadaştada var 09 cvc otm oda 35-40krs arası yakıyor yinde o motora göre çok sayılır,otomatik vites çok arttırıyor yakıtı biz çok denedik 9.0 un altına inmedi yakıt ama seninki bundanda fazla 460krs nedemek 4.0l otomatik jipim ile 55-60krs arası yakıt yakıyor.bencede bir sorun var yada sürekli bas çek yapıyorsun motor soğukken.

YEY® - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    civic otomatik uzun yolda 5-6 litrelere kadar düşüyor fakat şehir içinde 10 litrenin altınada inmiyor kimse kusura bakmasın.Bildiğim 3 ayrı otomatik civic şehir içinde 10-11 arası seyrediyor üstelik 2'sini bayan kullanıyor o kadar sakin.

10 litre x 3.8 = 38 kuruş eder zaten sakin şehir içi kullanımında.Birde tabi bazıları 60-80 km hızda çevreyolunda gitmeyi falan şehir içi sayıyorlar o ayrı Yani sert kullanımda bahsettiğiniz rakamlar gayet normal o araç için..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı YEY® Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    civic otomatik uzun yolda 5-6 litrelere kadar düşüyor fakat şehir içinde 10 litrenin altınada inmiyor kimse kusura bakmasın.Bildiğim 3 ayrı otomatik civic şehir içinde 10-11 arası seyrediyor üstelik 2'sini bayan kullanıyor o kadar sakin.

10 litre x 3.8 = 38 kuruş eder zaten sakin şehir içi kullanımında.Birde tabi bazıları 60-80 km hızda çevreyolunda gitmeyi falan şehir içi sayıyorlar o ayrı Yani sert kullanımda bahsettiğiniz rakamlar gayet normal o araç için..
    Doğru, şehir içi dur-kalk direk 10.0+ ama uzun yolda direk az yakıyor. Ortası yok aracın resmen.

Bolu'dan İst'e 160-180 ile tatlı sert geldim, vites oranları sağolsun 3500 devire tekabül ettiği için 6.5 litre yaktı

ygtrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim görüşüm şu yönde....

1.4 bir benzinliyle 2.0 turbo benzinli bir araç arasında öyle çok büyük bir yakıt farkı yok....

şöyle açıklayayım....
    1.4 bir aracı trafikte falan kullanırken hızlandırmak için daha güçlü araca oranla daha fazla gaza basıyorsun(annemin 1.4 puntosu, arkadaşımın 1.4 accenti, başka bir arkadaşımın 1.6 peug 307sı... vs vs daha birçok örnek var) ancak güçlü araçta gaz pedalının sadece boşluğunu almak bile aracı kaldırmaya yetiyor ve güçsüz araçla aynı hızda gidiyor... yani kullanmasını bilirsen istediğin arabayı al yakıtı fark etmez... çevremde birçok arab kulandım hepsi aynı yakıyor....
    arkadaşım 1.6 306 sını satıp volvo s80t5 aldı yakıttan hiç şikayetçi değil.. 50 adam gibi kullanınca 307dan en fazla 50 kuruş fazla yakıyor...

kendi aracımla şehir içi bir depo ile 400 500 kn arası yol yapabiliyorum, ancak annemin aracıyla bu mesafeyi en fazla 50 km geçebiliyorum....

ayrıca adam gibi beyin programı yapılmış evc gibi cihazlar bağlanmış bir gc8 ile şehir içi 600 700 km yapanlar duydum....

uzun lafın kısası ekonomi için dizelden başkası yalan...
    lpg ile aracını ziyan etme kullanma şeklini değiştir...

modhib - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    araba kısa mesafede kullanılıo mersınde yanı bı ucundan bı ucuna gıtmeye kalksan 30 dk bıle surmez kı bende fazla yuklenmıorum servısın dedıgıne göre 5000 km gectıkten sonra farkedecek dedıler arac 4300 de bakalım 5000 km ye kadar beklıcem

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Dou Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Doğru, şehir içi dur-kalk direk 10.0+ ama uzun yolda direk az yakıyor. Ortası yok aracın resmen.

Bolu'dan İst'e 160-180 ile tatlı sert geldim, vites oranları sağolsun 3500 devire tekabül ettiği için 6.5 litre yaktı
    Aynen 3000 devirde 150 yle gidiyor zaten otomatik civic şaka gibi inanamıştım ilk gördüğümde..Manuelinde 5.dişli bu kadar uzun değil yalnız..Şehiriçisi ve şehirdışısı arasında bu kadar uçurum olan 1.6 araç yoktur heralde

ygtrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı modhib Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    araba kısa mesafede kullanılıo mersınde yanı bı ucundan bı ucuna gıtmeye kalksan 30 dk bıle surmez kı bende fazla yuklenmıorum servısın dedıgıne göre 5000 km gectıkten sonra farkedecek dedıler arac 4300 de bakalım 5000 km ye kadar beklıcem
    biraz daha bekle derim...
    abimin 1.8hatcback ide 5bin kmye kadar baya yakmıştı şuan 10bine yaklaştı şuan baya düştü diyor...
    abimin aracıda otomatik şehir içi 350 400 km yapabiliyor... rahat kullanıyor araç az yaksın diye kasmıyor yani kafasına göre....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynen 3000 devirde 150 yle gidiyor zaten otomatik civic şaka gibi inanamıştım ilk gördüğümde..Manuelinde 5.dişli bu kadar uzun değil yalnız..Şehiriçisi ve şehirdışısı arasında bu kadar uçurum olan 1.6 araç yoktur heralde
    Yanlışım yoksa yeni accord şanzımanını birebir alıp takmış utanmazlar öyle düşündüm ben (ben başka bir anlam veremiyorum çünkü böyle saçma oranlara ama net-kesin böyledir demeyeyim), zaten motorda accorddan ufak farkları var.

Tüm dişliler uzun, 1. vites 65 de, 2. 115 de, 3 160 da, 4 ve 5 infinity olmak üzere devam ediyor

Manuel daha insani oranlara sahip.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yanlışım yoksa yeni accord şanzımanını birebir alıp takmış utanmazlar öyle düşündüm ben (ben başka bir anlam veremiyorum çünkü böyle saçma oranlara ama net-kesin böyledir demeyeyim), zaten motorda accorddan ufak farkları var.

Tüm dişliler uzun, 1. vites 65 de, 2. 115 de, 3 160 da, 4 ve 5 infinity olmak üzere devam ediyor

Manuel daha insani oranlara sahip.
    Sonuç olarak en yavaş 1.6 lardan biri ama

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sonuç olarak en yavaş 1.6 lardan biri ama
    Ben sanmıyorum 1.6 otomatik astranın ya da corollanın (misal) geçebileceğini, tsi'ları t-jetleri vs.. aşırı beslemeleri saymıyorum yalnız. Aramızda 200 hp'nin altındaki araçlar adamdan sayılmadığı için pek önemsenmiyor ama fırsat olsa otm astra-corolla-megane - fsi golf falan bulsam denemek isterim

110 luk focus dizel sedanla eşit şartlarda (2 kişi iki araç) 4. vites başına kadar kafa kafaya gidiyor, 170 falan eder.

Ha evet, eski kasanın ataklığı kesinlikle yok tabi..

Vites oranları çok uzun ama araçta kimse yokken yığılma yapmıyor. 2. ya da 3. kişi araca bindiği vakit tam katıra dönüyor tork eksiği + uzun viteslerle tabi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben sanmıyorum 1.6 otomatik astranın ya da corollanın (misal) geçebileceğini, tsi'ları t-jetleri vs.. aşırı beslemeleri saymıyorum yalnız. Aramızda 200 hp'nin altındaki araçlar adamdan sayılmadığı için pek önemsenmiyor ama fırsat olsa otm astra-corolla-megane falan bulsam denemek isterim

110 luk focus dizel sedanla eşit şartlarda (2 kişi iki araç) 4. vites başına kadar kafa kafaya gidiyor, 170 falan eder.

Ha evet, eski kasanın ataklığı kesinlikle yok tabi..
    c2 vtr,astra 1.3 cdti çipli,focus 1.6 100hp ve volvo c30 1.6 100 hp..Neler mi bunlar civic otomatiği havada karada suda geçen bizzat meraktan denediğim araçlar

Neyse konu daha fazla sapmasın.

p.s focus dizelle kıyas kabul etmez hayal kurmamak lazım şirket aracı olmayan bir dizel focus bul derim..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    c2 vtr,astra 1.3 cdti çipli,focus 1.6 100hp ve volvo c30 1.6 100 hp..Neler mi bunlar civic otomatiği havada karada suda geçen bizzat meraktan denediğim araçlar

Neyse konu daha fazla sapmasın.

p.s focus dizelle kıyas kabul etmez hayal kurmamak lazım şirket aracı olmayan bir dizel focus bul derim..
    Merak ettim bak bende deneyeyim c segmenti otomatik benzinli araç bulup.

100 lük 1.6 focusların geçmesi çok zor ama belirteyim bir hata var o işte Hele otomatikse rollde geçmesi imkansız.

Her türlü denerim yani varsa elinizde bu tip bir araç

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merak ettim bak bende deneyeyim c segmenti otomatik benzinli araç bulup.

100 lük 1.6 focusların geçmesi çok zor ama belirteyim bir hata var o işte Hele otomatikse rollde geçmesi imkansız.

Her türlü denerim yani varsa elinizde bu tip bir araç
    bahsettiğim araçlarda bitek c2 otomatikti ama oda tırlar soktu araya hatta 2 kere denedik bıraktık keyfimize baktık

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)