Yok abi Kesinlikle düşürmedim, sallamadım, hava tutmadım, su tutmadım, WD40 sıkmadım,
Naylon poşetinde götürdüm ustaya, sonra geri gelip taktım yerine..
Printable View
Yok abi Kesinlikle düşürmedim, sallamadım, hava tutmadım, su tutmadım, WD40 sıkmadım,
Naylon poşetinde götürdüm ustaya, sonra geri gelip taktım yerine..
biraz alakasiz olacak konuyla ama DP yapipip katalitik iptal edildiginde ses artar mi artarsa ne kadar artar s40 2.0t turbo bir aracda
Ne kadar artacağını tahmin etmek zor. Ama orta sustucu son susturucu ellenmeden eksoz çapı değişmeden sadece kat sökülür se rahatsız edici bir artış olmaz bence.
http://www.youtube.com/watch?v=5ZBFaS1-704
Bu bir nebze yardımcı olur gibi
makyajlı is dede çift sensör var, aldık arabayı 3 gün sonra arıza yaktı katalitik ömrünü tamamlamış dediler söktük yerine ufak susturucu taktık arıza ışığı 3 senedir yanıyor svs nin ürününü aldık taktık olmadı yine yandı:( hala ısrarla yanıyor araba dururken ciddi koku geliyor egzozan sanki çiğ benzin atıyor...son 3-4 aydır 60-70 sabit hızda giderken kendi kendine sönüyor ışık veya bir sabah çalıştırıyorum ışık sönmüş yine sabit hızda giderken hafiften bir tekleme oluyor ve demirbaşımız olan arıza ışığı yine yanıyor...
işten anlayan egzoz ustaları çözüyormuş dediler ben aldım taktım svs nin yanıltıcısını birşeye yaramadı şimdi sensörü değiştirmeyi düşünüyorum birde aklımda şu var http://www.techturkey.com/forum/show...ght=buddy+club
bunu alıp taksak ve sensör sorununu komple çözsek diyorum çünkü anladığım kadarıyla alet sabit sinyal gönderiyor ve arıza algılanmıyor sensör bozuk olsada sabit akım gideceğine göre herşey yoluna girecek:soru::soru::soru:
bu işten anlayanların yorumlarını bekliyorum:icon_tup:
Hiçbirşey olmaz. O aletin karışım oranı ile hamam tası kadar alakası yok. Onu zaten katalitikten sonraki sensöre takacaksınız. O sensörde emisyondan başka bir işe yaramaz.
Biiip yanlış cevap. Ne yaparsanız yapın katalitikten sonraki sensör karışım oranını etkilemez. Zira katalitik konvertörden dolayı flowu zaten düşük olması nedeni ile frekansı öndeki sensöre göre ziyadesi ile düşük oluyor. Ve o frekanstaki bir veri ile karışım falan ayarlanmaz.
teknik bir tespit değil ama Benan Abi'nin VTS'de kat iptali ve bu parçadan var, onda bir sıkıntı çıkarmamış, dediğine göre ..
Bu konuyu nasıl çözeriz?? DR Ecu diye bir Abi varmış galiba.
Ona sorsak, cevap alabilir miyiz?
Veya o sesimizi burdan duyar mı? :)
Diagnos'a bağladık
Sadece Kat eskimesi çıktı
Kat'a girişmeden önce Gaz kelebeğini söküp temizledik
şimdilik arıza ışığı yakmadı ..
Yakarsa egr, kat bakacağız duruma göre
Evet bugün itibariyle Motor ışığı tekrar yandı..
Kat iptali farz oldu gibi..
Ptesi söküp bakacağız ustayla olmadı iptal edeceğiz..
Hadi hayırlısı