kadınlar bu işi biliyor :D
wd40 a bulasmayın :D :D birde onu sökmeye calısırsınız :D:D aseton çözer olmadı bulasık süngeri sıcak su filan ..
İkinci sefer tazyikli suyu yedikten sonra cam kısımlarda boyanın izinde eser bile kalmadı :) ama plastik kısımlar hala siyah :)
Aseton denediniz mi plastik kısımlara?
Birde öyle deneyin derim Emin değilim.
wd40 geçen gün bana bir süpriz yaptı paylaşmak isterim, aracımın sağ arka stop bölümünü söküyorum vidaları çıkardım neyse , stopları kasaya siyah elasik berbat bir malzeme ile izalasyon yapıp yapıştırmışlar yaklaşık 20 dak. kadar sürdü sökmem, berbat siyah elastik macun silikon çimento karışımı bişey sanki, velhasıl kelam stopu tekrar yerine takmadan önce bir temizliyim dedim kasayı elimdede etil alkol tiner vs hertürlü malzeme vardı deneme amaçlı wd40 ı sıktım ve o beton gibi yapışkan anında çözülüp erimeye başladı :S biraz ummadık taş baş yarar oldu ama oldu, bir deneyimi daha paylaşmak isterim aracımın plakası önceki sahibi tarafından çok kötü bir şekilde çift taraflı bant ile tampona yapıştırılmıştı plakayı çıkarınca berbat bir görüntü oluştu bunun içinde önce wd40 ı denedim yemedi arkasından etil alkolü denedim bezle ovunca boyaya zarar vermeden temiz bir şekilde çıkardı bugun bir arkadaşımda 1 milyonculardan oda parfümü alıp parçaların kaldığı alana yoğun miktarda sıkınca rahat bir biçimde çıktığı söyledi denemek lazım :)
Civicte ön tampona plakali siyah silikonla yapiştirmiştm.sökünce 2 tane bozuk para boyutunda silikon kaldi boyaciya sordm kazinip boyancak dedi yuh dedim :D kendim sökmeye calişirken malzeme sertleşmiş ve boyayi kaldiriyordu sora balamir egbalo nickli üyemiz oda parfumu sik dedi :D ne alaka olm fln derken denedim bende 2 tüp bitirdgmde yumuşamaya başlamişti.sonuc olarak boyaya zarar vermeden söküldü :D
Aslına bakılırsa ben de tamponun ortasında duran plakamı sağ alt köşeye almak istiyorum. Pek çok rivayet var oda parfümü, etil alkol vs. Birisi bana sırasıyla yapmam gerekenleri söylerse çok memnum olurum vallahi :)
Ya Aseton yada Sentetik tiner aman Selülozikle karıştırma ;)
aseton çözer bu işi :)
Sorun hâlen çözülmedi ise asetonu ısrarla deneyin derim.Çok kez stop boyadım;hepsini de asetonla söktüm.
Stop boyasını aseton veya tiner farketmez her ikiside çıkartır önemli olan zarar vermeden o boyayı çıkartmak,eğer o stoplara zarar verirsen bulman zordur sana söylimm..Integra parçaları biraz kıymetlidir;)