kırmızı kapak power-up kullanın şanzumana sesi keser..
Printable View
kırmızı kapak power-up kullanın şanzumana sesi keser..
Power up nedir abi katkımı bu yoksa , Şanzıman yağımı ?
kardesim enson nezaman deyiştirdin debriyaj alt ve ust merkezini hatırlıyomusun..ben merkez yuzunden 3 kere sanzıman actırdım en son yeni sanzıman aldım ondada problem cıkınca baska bısı dedık merkez cıktı..haybeye sanzıman aldım yedek sanzımanım oldu ayrı meselede yag deis havasına bak ucuzdur merkezlerı deiştir saglama al ısını..bunlarla duzelmesse zaten actırıcan senkromec mason ayırıcı vs vb baktır artı gırmısken vıtes cubuklarını ve lastıklerını kontrol et saglama al ısını bıdaha ugrasma..
Alp bi dene bakalım haber edersin.
bendede aynı sorun vardı bende denedim yağdandır die ama kesilmedi rada-r honda uygun fiyata halletti sağolsun senkromenç dişlisi zamanla aşınıyo ve vites aralıklarında senkromençin dişleri aşındığı için yuksek hızda cırt yapıyor yavasken yapmıyor radar hondada o senkromeçin dişlerin düzeltiyor 10 numarada çuk oluyor eğer kurtarılacak bişey yoksa bende 2-3-4-5 senkromeç var yardımcı olurum :D
Okey bir deniyim bu akşam olmazsa haber veririm size teşekkürker.
kesiciye girince bendede degişik bir olay var viteslere zor geçmeye başlıyor tak tuk sesleri hisediyorum ve vites i zorlyarak geçiriyorum belli bir süre sonra düzeliyor, neden çözemedim :D
kimisi spor arabalar böyle olur dedi ama nekadar spor bizimki :D
benim artik 3. vitese 2000 devirde atarkende cirtliyor, o derece gitti yakin zamanda yapilcak hepsi.
Senkromeçten ziyade sorun maşonlarda oluyor.Senkromeçe oranla daha fazla aşınır.Şanzuman yağı olarakta castrol epx 80 90 öneririm.
Evet bencede bu cırtlamanın bir kere yağ ile alakası yok senkromeçlede alakası yok maşonlar ile alakalı.benimde başımda vardı aynı dert Honda Radar Mehmet sağolsun halletti.Mertcan'dan yedek VTI senkromeç set aldım onlara gerek bile kalmadı;)
Eğer senkromeç veya yağ ile alakalı bir durum olsa her defasında yapardı ama yüksek devirde vites değişimlerinde yapıyor bu cırtlama özellikle Rollinglerde kendini gösteriyor:p
Arkadaşlar yağı değiştirdik sorun düzelmedi. Bilginiz olsun mekanik bir problem var.
8000 devirde vites değiştirince hiç sorun yok sadece 3. vitese 8500 de geçirmek istersen sorun oluyor. Zaten o şekilde kullanmayacağım için problem yok. Böyle bineceğim.
Bu arada çıkan sesi yanımda oturan dahi duymuyor sadece ben vites kolundan hissediyorum.
sekromençtir eğer maşonda, merkezde vs de birşey yoksa. İleride cırtlama artınca takım olarak değiştirirsiniz düzelir
bendeki sorunun aynısı yaw :D
Devir kesiciye girmeden vites değiştiricez o zaman kardeş.. :)