Bu aralar hesap bile yapamıyorum fiyatlardan :)
Printable View
Bu aralar hesap bile yapamıyorum fiyatlardan :)
100 TL ile Karışık 150 Km Zor Yaptım Hiç Böle Yapmazdı Acaba Nedendir Vti..
valla ben sıze ınanmıyorum ya ben vtı kullanmayı bılmıyorum yada sız harbı sıkıyosunuz ben 100 tl 220 yapıyorum ısık yanıyor (ama sabah 7 aksam 7 km 9)yanı cıklede oluyor galıba benı aydınlatırmısınız arkadaslar
Willkommen Willkommen :heyoo:
vtec 100 tl benzinle karışık kullanım her defasında 300 km yaparım. güzergah %90 g.o.paşa dan tem e oradan ikitelli. hafta sonları basa basa giderim. en pinti gidişimle (1 kez yapabildim) aynı güzergahta 270 kuruş civarında yaktım. (50 tl 97 oktan benzinle 185-190 km arası) her benzin alışımda km yi sıfırlarım her defasında ne kadar gittiğime bakarım. araba 182.000 de. vtec her kullanıma uygun. çok pinti olursan 4. vites 40-50 km lerde gidebiliyorsun. titreme sallama gitmeme yok, kasa motoru zorlamadığı için yakıt sıkıntısı olmuyor bence.
+vtec açmanın verdiği his paha biçilemez :)
ben 1.4 is bakıyordum ama bunları okuduktan sonra arada kaldım...
günde 100 km kullanıcam (beylikdüzü-maslak-beylikdüzü) trrafiğin yoğun olmadığı saatlerde yolda oluyorum ve Tem'i kullanıyorum sizce hangisine bakmalıyım? 1.6 mı 1.4 mü?
yakıt tüketimlerinizi tl olarak hesaplamayın nerdeyse hergün fiyatlar değişiyor 100 km'deki litre tüketimi kesin ve doğru sonuç olur.
3 sene aradan sonra bi sorgulamada ben yapayim vti niz ne yakiyor die :)
bizim birader de Bg vti varken full depo 550 yapardı
ben ise Tj vti ile 510-520 yapardım.
kullanım tarzına bağlı birazda, eğer o2 sensörü vs si oem ise 40 lt de 500 km nin altına düşmemesi gerekir diye düşünüyorum.
Tabi bunda il farkıda var. İzmit ile istanbulun yokuşu eğimi trafiği aynı değil.
etken çok bence.
Eski 1.6 ies im Gaz 2.70 ken 16,5 kuruş yakıyordu şehirler arası... Şu an esayım var gaz yok Benzin 5 TL den hesapla Uzun yol 28,3 kuruş yakıyor... Bir depoyla yaklaşık 720 km. 750 de giderdi ama şansımı zorlamak istemedim :D
nerden sallıyonuz 2.70 ken 165 krusa dusucen :) cıdden bazen olçu kacıyor yada matematıkte skıntı var..... hesaplayalım
16. 5 lıraya gaz 2.70 ken
100 km de 6 ltre lpg demek..............hanı benzın olsa anlarımda. hesap yanlışlıgı var .
bugun opetten 2.57 opetten aldım uzun yol 120-130 seyır 24 krus. Kı arabam cıddı bakımlıdır.
Konuyu hortlatmak istemezdim ama net bilgi elde edemedim . filtre düz boru sonda susturucu ile şehiriçi net 300 km yapıyorum full depo çok yakıyorum? net bilgi verebilecek birisi varmıdır acep ?
Aşırı yakıyorsun abi, duz boru sonda hks hı power ve simota filtre ile Ankara içi 420 450 km arası yapıyordum HB vtec ile