??? bi cevap alamadım
Printable View
bilmiyorum kardeş araba komple bakıma giricek önce o ara hava filtresi kiti filan yeniden yapacak bronz balata kapak buji filan bişilerden bahsetti ama benim pek anlamadıgımı bildigi için çok detaya girmedik . arabayı verecegim zaman detaylı sorar ögrenirim sizede söylerim.
şimdilik atmosferik.
şimdi güzel kardeşim bi iki kelime yazayım ve bırakayım o zaman
bahsettiğin ustaları tanımam o yüzden haklarında yorum yapmak istemiyorum
ben sadece senin için bi iki yorum yapabilirimki parana yazık uzak dur ;) bak konuda arkadaşlar yapılabilecek en güzel şeyleri yazmış zaten
bu işi para çokomel ilişkisidir sen bütçeni söyleyeceksin bizde daha önce denenmiş sonuçları görülmüş olan şeyleri anlatacağız sana
si yın 200 hp olması için 10 lira para harcaman lazım geçer bile belki.. 2 bin lira sadece kendi motorunun alt yapısnın orjinal olarak değiştirmene gider.
saol kardeş . dedigim gibi aracın önce eksikleri var onları halledicez araç yag atıyor ön takıma girdi ama yine eksikleri var motorda dengesizlik var onları aşalım önce sonra bakıcaz bunlara bu dediklerime 1 lira ayırıyorum ben bakımlar için .
aracda 4.2.1 headers var hava filtresi ve 51lik boruda var bakımları yapıldıgında belki daha tatmin edici bi araç olucak hiç girmicem modifiyeye şimdiden bşi söyleyemiyorum .
ben sana başka bişiy soriyim ben bu siteye ras gele geldim sitedekiler nedir ne iş yapar bilmem aldıgım aracın konuları vardı bunlara onlara bakmak için gelmişdim aslnda aklımda kaldı site geldim üye oldum sonrada.
Ben arabayla çok gezen biriyim şehir içinde.
Turbo cok sıkıntı açar diye düşünüyorum başıma o yüzdende atmosferik düşünüyorum. turbo motorlar muayeneden geçiyormu ? işletmek baya zahmetli yanılmıyorsam
ben atmosferik olarak yazdım, ama turbo yapsan bile oda 2 lira ya felan çıkmaz. piyasayı araştır gereken parçalara bak parça fiyatlarına bak. bi filtre takıp 7 beygir aldık mantığı ile gitme.. bunun işçiliği var kapakçısı var rektifiyecisi var önce bunları hesapla sonra başla.
buradaki bir çok arkadaş bu konuda artık uzmanlaşmış neyin ne olduğunu çok iyi bilen arkadaşlardır.
ama genel bi huyumuz var maalesef makaraya çok sarıyoruz işi :)
komple motor içini forged yapmayacaksan yani kısaca bi 8-10 lira gömmeyeceksen bu işe turbo ya sakın girme
atmosferik olarak zaten headers düz boru ve egzostun var filtreni daha güzel bir filtre sistemi ile değiştirirsin CRX 3-4 dişlisi muhakkak bul ve al sonrada güzel bir chip yaptırırsın hem az maliyetli hemde keyifli olur
amann haa çok bilmiş ustalara kanıp kapağını falan taşlatayım deme arabanın :)
valla senin yorumlarından sonra açıkçası ustanın kasaplığından şüpheleniyorum :D
bak ankarada özellikle D serisini caponlardan daha iyi bilen ve çok uğraşmış bir arkadaşımız var forumdan bence aracını servise bırakmadan önce muhakkak onlada bir görüş fikir al en azından kafanda bişeyler oluşsun nicki bladerk adı erkut :)
Bence motorun sürekli rahat hava alabileceği bir filtre kiti + 3-4 Crx dişlisi + birde ustasının yapacağı iyi bir timing ve yazılımla çok güzel olur Si ;)
erkut hem kullanıcı hem tamircidir şu siteden bir çok arkadaş D serisi konusunda ona kefil olabilir ;)
hepiniz saolun arkadaşlar önerileriniz için.
özellikle mmustu kardeş cok teşekkürler.
ha haha hah :D :D tüh ya sabah erken uyanmayıp nasıl kaçırdık bu muhabbeti üzüldüm şimdi
arkadaşım öncelikle motor modifiyesinden anlamam yeni başladım diyorsun ama üstüne basa basa da benim ustam yapar diye ısrar ediyorsun bu bir
ikincisi burada yıllardır d makineyle uğrasan yapan bir sürü adam var örnek ERKUT abi senin ustanı x1000000000000 yapar oda ayrı bir konu
2 bin liraya senden hiç işçilik almasa anca 155 hp falan alırsın 160 olmaz bile motor sıkıntıların varmış vs.
bi si dan atmosferik 200 hp almak için 3. setup lara geçmen lazım tunceR kardeşimin dediği gibi yaklasık 10 bin harcarsın buda üçüncüsü.
biz boşuna para harcıyoruz demek ki d makineyi yürütücez daha iyi yapacağız diye boşu boşuna dünyaca ünlü markalarla mail leşiyoruz boşu boşuna bir araya gelip bilgi paylaşıp yaptığımız yanlışlardan arkadaşların zarar görmemesi için paylaşımda bulunuyoruz gidelim senin ustaya 200 hp yapsın paramızda cebimizde kalsın sen bugün ustan la konuş kesin si a vtec kapakta yapar :D :D
fth ANK arkadaşım, bladerk (erkut) nickli üyeye özel mesaj yolla,ya da istersen cep numarasını wereyim,git bir çayını iç, bir beyin fısrtınası estirin ne olur ne olmaz tartışın,bunun bile faydası olur eminim :)
GEORGE HAGI futbolda ne ise Erkut da D Serisi honda da o mewkinin tam adamıdır, kendi yapmış olduğu we şu için tr deki en hızlı atmosferik civic si'yı da incelemiş olursun.