ben de tam anlayamadım o nedenle sordum :D :D
Printable View
abi hazır chip nedir yaa, bana göre çok saçma, her araba aynı fabrikadan çıksa bile illaki farklıdır.
bilen adam oturur direksiyona, ayarı yapacak olanda yan koltuğa ayarlar, ayar dediğin budur benim gözümde.
7 8 ay önce Barbaros abiye yaptırmıştım gayet memnumum bi sıkıntısı yok.
1.6 105 290nm tu
138 358nm oldu.
Hazır chip olmaz
her araca ayrı program yapılır
çıkarım yolda yaparım dedigin şey en iyisi olmayabilir
Şu anda Dünya üzerinde başka hiç bir insan yok Revo dan daha iyi güç çıkartan VAG grubunda
bizim yaptıgımız yazılımlar ile 200 hp aldıgımız aracın aynısı revo yapılında 220 230 hp bile olabiliyor
şu yolada VAG grubuna ayar yapıp revo dan daha iyi yaptık diyen varsa bende bilmek isterim
Senin tabirin ile Revo da hazır chip :)
Valla özgün dururken gidip bir başkasına remap yaptırmam. Ne benzinli de ne dizel de..
Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz diye boşa dememişler..
Ha bi çıkarım ya da menfaatim yok babamın oglu da degil ama adamın yaptıgı işler ortada.
revo bayilik veriyomu?
:D:D:D:D
Barbarosun byle yaptigina sasirdim acikcasi ben yazin yaptirmistim 1.9 dti renoya byada iyi olmustu normal kullanimda yakitta dusmustu dumanda yoktu dip gazda vardi okdr ama bi sorun yasamadm bin km falan bindk snra araba satildi alan adam gresuna gitti geldi aradik sordk sorun varmi abi diye yok canavar gbi gdio dedi ole iste:)
onu bilmiyorum ama revo dışındaki firmalar 205 hpleri zor görürken revo 220 fln görüyor ve ciddi ciddi gidiyor arabalar
superchips mesela filtre egzost remap ile 215 mi ne diyor
revo 97 oktan yazılım ve cai ile 230 hp dyno çıktısı görüldü daha fazlada olabilir tam hatırlamıyorum
revo 97 yazılımında 1.5 cont basıyor
Dr ecü mappink güçlü,güvenilir ve taze
Senin aracına ilk basta orjinal sekilde log aldım, sonrasında loglara göre yeni bir yazılım yapıldı. Yazılımda hız kesicinde kaldırıldı.. Sıkıntısız bi şekilde kullanıyordun.. ne arıza lambası yaktın nede baska bir sıkıntın vardı.. Sonra sen, defalarca aracını 3. vites sonunda 4. vites yerine yanlışlıkla 2. vitese attın ve aracının supalarını eğdin.. (subaplarım egildi yazmıssın da, durup dururken egilmez onlar. Yanlış anlamalara mahal vermeye gerek yok yapılan chipten oldugunu dusunmesin kimse. Sen eğdin yani) Sonrasında, aracını getirdin bi sıkıntı var yazılımdan mı diye, aracını kontrol ettim ve subaplarının egik oldugunu soyledim. Yetkili serviste sıkıntı yasamaman için aracını orjinaline cevirdim ve aracını yaptırdıktan sorna yazılımını tekrar yaparız dedim. Foruma da konu actın herseyi yaptım. her kafadan bir ses cıktı, ve sonuc olarak dedigim cıktı ve aracının subapları egikti. Bu sekilde yani subapları egik sekilde 6 ay kullandın arabanı.. Aracının yetkili serviste söyledigine göre komple üst kapağı değişti yaklasık 1 ay sureyle serviste kaldıktan sonra aracına downpipe yaptırcam dedin ve sonrasında filtre takıp getircem dedin. Tamam diyip bütün iyiniyetimle ertesi gün öğlen bulusalım dedik ve sözleştik. ertesi gun oglen seni aradıgımda telefonunu degiştirmişsin ve sana ulasamadım. Sende ancak aksam aradın ve filtremi taktırıp getiriyorum dedin. Benim işim olmasına ragmen yinede sana yardımcı oldum ve aracına filtre ve downpipe a uygun sekilde, arıza lambası yakmıyacak sekilde yazılımı yaptım. Kontrol etmek için yola cıktıgımda ise "abi eskisehire gidicem benzinim yok acil yetişmem gereken yer var" dedin ve bende cok kısa kullanabildim aracını. Sen fark goremedim desende, aracın gayet farklıydı ve bunu o an yanımızda olan R-turbo da farketti.. Filtreyi taktırdın ve sonrasında gece "arabam itme cekme yapıyo, bu yazılım kötü buna avans vermek lazım " dedin ve ertesi gun tekrar log alarak bakalım dedik. ertesi gun aracını kontrol ettigimde itme cekme dedigin sey heerneyse ben öyle birsey goremedim. sende kullandıgında bana bunu gosteremedin. yani öyle birseyi farkedemedik. sonra yeni bir yazılım hazırlandı. araban daha yuksek basıncta yuruyordu ve bunu sende gördün loglarda.. Fakat yine begenmedin sen ve benim ilk yazılımım cok guzeldi dedin. Bizde madem öyle dedik ilk yazılımını tekrar yükledik arabana. Sen evet bu farklı dedin ve arabanda o kaldı.. Sonrasında arıza lambam yanıyo dedin, gdişi eskiden daha iyiydi dedin.. barbaros abi de sana telefonda istanbula gelirsen dyno uzerinde hem aracının mekanigini hemde yazılımını tekrar kontrol edip yardımcı olabilecegini soyledi.
yukarıda yazılanlarda en ufak bir yanlıslık varsa lütfen yaz..
bunlardan yola cıkarak, bütün bu guncelleme için, dyno uzerinde fine tune için vs senden hiçbir ucret istenmedi. sen kendi hatanla arabanın subaplarını egmene ragmen sen zarar görme diye aracını orjinaline cevirip tekrar tamamen yeni setupına gore yazılım yapıldı. herzaman da sana yardımcı olundu gerek telefondan (her ne kadar aramasan cagrı da bıraksan, gorur gormez hemen aradım seni) soracagım soru su: daha ne istiyorsun??? dediklerine uygun yazılım yapıyoruz, yine mutlu edemiyoruz.. nedir sıkıntı?? Neyse artık ben butun olanları yazdım ama umarım sende ne yapmaya calıstıgını ifade edersin..
@ Dragger:
siz yaptırdıktan sonra cok zaman gecti ve cok gelişmeler oldu. Ne kadar mutlu olmasanız da, bence yinede bir ugrayın size mutlaka yardımcı olacaktır.
ben tekrar yazayım yanlıs anlasılma varsa;bu konuyu açmamın amacı artısı ekisisyle herkesi bilmekti.ben bi eksi görmedim barbaros bayraktan.
aracım geçen haziran ayında yapıldı cok memnundum.ağustos ayında yanlıs vites atmaktan dolayı sübaplarım eğildi.aracı orjinal haline geri çevirttim.araç yapıldı istenilen performansı veremiyor eski mapı atmamıza rağmen.burada barbaros abi yanımda.beni istanbula bekliyor,kendisi gece dahi dükkanını açabileceğini elinden geleni yapacağını belirtti.kendisinin bana söylediği;
-Sübapların kaçırıyor olabilir
-Üst kapak değişti sente ayarın kaçmış olabilir.
-Diverter valve de bi sıkıntı olabilir.
-Basınç kaçırıyor olabilir.
vs vs.diye sıraladı ve bakmadan hiçbirşey diyemem,loglardanda hersey ortada ben 1800 mbar istiyorum araç o basıncı basamıyor dedi.
Bu konu yanlış anlaşılmasın kimseyi karalamak için açmadım.karalayacağım insanı tavsiye ediyorum hala,peşindende gitmem sorun değil güvenmeyeceğim adamada aracımı götürmem sorun değil 600-700-800 daha verilir başkasına da yaptırılır.
Ben konuyu tekrar söylüyorum kimseyi karalamak için açmadım.açtığım konu yanlıs anlasılıpta ne barbaros bayrağın ne de bir başkasının hakkında konu konuşulacak bir durum yok benim için.başkasının memnuniyeti veya memnuniyetsizliği benim dışımdadır.benim için durum budur.
araç 2010 a3 1.4t,haziran ayında yapılan aracım olması gerektiği gibi gidiyordu su anda gidemiyor ,yazılımsal sorun yok diye görünüyor.gelişmeleri buradan yazacağım bizzat resimli olarak..