ALLAH kapımın önüne latitüt bile koymayı nasip etmesin kangoo vardı anamızı aglattı 150k e kadar hangı marka araca iki kere motor yapılır , enjektörleri gider turbosu bozulur , kapıma koymam reno arabasını bi daha
ALLAH kapımın önüne latitüt bile koymayı nasip etmesin kangoo vardı anamızı aglattı 150k e kadar hangı marka araca iki kere motor yapılır , enjektörleri gider turbosu bozulur , kapıma koymam reno arabasını bi daha
Renoya özgü değil hondada aynı durum var,bilgi ekranı 6.8 lıtre gösteriyor pompaya bakarsak 7.6 çıkıyor
2010 sümbül ile 1.5 yılım geçti. Nerede 1200 km? şehir içinde 650-700 yaparsa göbek atarsınız.
98 model megane coupe ufak tefek şaşmaları var.Oda sanırım lastik ebatımdaki küçülmeden ötürü.Orj ebata göre daha küçük ebat kullanıyorum.Range 60 km derken (50k oldumu ---- çıkar) 45 km falan gidiyorum devamını zorlamıyorum mesela.Range tuttuktan sonra ort. yakıtta aynı oranda tutar kanaatindeyim. Bi ara ibre yol pc sapıttı çeyrek depo benzine range göstermiyordu benzin yokmuş gibi:D Allah'tan kadran sokette temassızlıktanmışta yırttık:)
fluence'de yol bilgisayarında 51 litre harcamış görünüyordu tekrar dolumda 49,5 litre aldı yani bende yol bilgisayarı harcanandan fazla gösteriyor.
benım aracta da dogru olcuyo yol bılgısayarı.
başlıkta saçma olmuş 2-3 arabada deneyıp bu sekılde kesın konusulmaz.
Yani bazen anlam veremiyorum yazılanlara, biri ortaya birşey atıyor herkes oraya yumuluyor.Siz olsanız milyarlarca dolarlar harcayıp müşterinizi kandırarak satışlarınızı yükseltmek ister misiniz? Bu riske girdiniz diyelim ertesi sene satışlarınız ne olur tahmin ederseniz herhalde. Buraya yazılan bir tesadüf olabilir veya denk gelmiş olabilir.Ancak açın bakın dünyadaki testlere en az yakan araçlar içinde Renault'u görebilirsiniz. Bu asla tesadüf değildir. Ayrıca o 1000 km lik yolları bizim kullandığımız gibi kullanmıyorlar test sürüşlerinde, hemen hemen herşeyi gözönünde tutuyorlar, aracı ona göre kullanıyorlar. Amaç normal bir kullanım değil, bu aracın motoru bir depo yakıt ile ne kadar km yapılabilir amacı.
sümbüle 1200 km diyen kim? şehir içi bide !
45 litre depo, 1200 km yol demek 3,75 litre / 100 km demek
reno kataloglarının hiçbirinde 3,75 yazmıyorki!
Clio RS bende de hiç yanılmadı... Allah allah..
meg3 coupe ile hergün izmir güzelbahçe-çamdibi (çamdibi cem - ermat - şafak plaza sahipleri zaten) bizim hasan abi (kuzenin eşi) otobanda 150 şehir içi de normal kullanarak, hiç az yakcam diye kasmaz 7.1 ortalamaya sahipti, çok gezen ablam (kuzen) aynı güzergahlar + bornova + alsancak vs de gezerek 6.8 ortalaması vardı meg3 hb ile. hb yi ben aldığımda 7.1 olmuştu tabi dikiliye giderken ortalama :D bu arada klimalar sürekli açıktır ve kasmaz kimse , ablam dahil. otobanda 180-190 hızla seyreder mesela :)
coupe ile depoyu ben doldurduğumda 52.6 lt mazot almıştım tam ışık yandıktan 12km sonra. 665km falan olmuştu o kullanımda, doğru gösteriyor yani :)
10 senedir İmzamdaki aracı kullanıyorum her daim pompa ölçümü yapılır fulleyerek ve km hesaplanarak bugüne kadar en fazla 0.2 lt yanıldı sizde bir sorun var.
İyi Gırgır yapmıssınızda önceden yol bilgisayarımı vardı ki yani insanlar yakıt tüketimini hesaplarken yol bilgisayarına mı bakıyordu:rolleyes:
Reanult piyasanın en tasarruflu arabası bence çünkü kendim 60TL mazot ile Clio Symbol ile 600Km yol yaptım 100kmh'yi geçmedim ve arabanın yol bilgisayarıda yoktu zaten olsa bile bakmazdım çünkü gerçek değer senin yaptığın Km ve aldığın Yakıt Miktarı;)
Renault :icon_tup: Ekonomi aracı ;)
o değilde benim gözlemlediğim reno akıllılık yapmış fordun yapmadığı birşey.
bizde fiesta vardı,yol bilgisayarını sıfırlardım mesela ışıklarda dururken ortalama 99.9 a kadar çıkardı.bi sapma vardı.ama durmazken şaşma yok.reno 30 km altını ölçmüyor.araç dururken öyle gösterebilir fakat 30 km ye kadarda fazla yakacağı için ilk kalkış anı ve düşük hızlar .renault 30 km altını ölçmüyor.anlıktada iki çizgi çıkar 30 km altında.
bir çok kez ölçtüm ki bu yakıt mevzusuna çok kafayı taktım kasıyorum az yaktırmak için herzaman doğru çıkıyor.Genelleme yapmak bence gereksız.