aracıma 18 jant takmayı düşünüyorum 215 35 18 mi 205 40 18 mi karar veremedim kullanan arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim
aracıma 18 jant takmayı düşünüyorum 215 35 18 mi 205 40 18 mi karar veremedim kullanan arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim
17'' den yukarısı nasıl olur bılmıyorum 18'' 35 yanakla gezecek yol varmı bu ülkede![]()
CNC MACHINE WORKS
CUSTOM TUNE PARTS
aman derimm ammaann !!!
ben 225 40 18 kullandım görüntü olarak çok güzel duruyor ama arabanın canını alıyor ardına 17 taktım huzuru buldumarabanın ruhu değişiyor tavsiyem 17 takman ama illa takacam dersen 40 yanak tak en ufak çukurları bile hisseder hale geliyorsun ama güzel görünüyor
![]()
PROJECT 01
vtec2ye 18 jant takarsan bildiğin menapoza girmiş teyzeler gibi olur15 janttan sonrası farkedior sen 18 diorsn
![]()
illa büyük jant takacaksan tavsiyem 17 kullanman olur ve 45 yanak lastikle.
MTM-PROSTOCK GARAGE
Maxiboost Nickli Üyeden Alıntı
yooo senın o dediğin jantalrın üzerine 3. takım lenso bunlar yanlışın var
CNC MACHINE WORKS
CUSTOM TUNE PARTS
215 35 18 ile yıllardır geziyorum.. Haliyle istanbul sokaklarında..
Şile-ağvaya da gittim, feribota da bindim, akçaya da gittim. 6-4 FK yay da var araç üzerinde. Kullanılabiliyor bir şekilde.
Ayrıca henüz hiç jant yamultmadım. Kumholarla hiç balon yapmadım.
5 - 6 kişide bile sürtme sorunu yaşamadım...
Ne açıdan söyledin bunu merak ettim. Ağırlık, yavaşlık konusunda diyorsan belirttiğin örnek gibi değil durum.. Hele ki yol tutuşta apayrı bir olumlu fark gösteriyor.
Drag kovalamıyorsan, zırt pırt 0-100 denemsi yapmıyorsan sorun olmaz. 1-2 ufak modifikiasyon da 18'in getireceği deazavantajı egale eder.
jantın genişliği de önemli ama iki ölçüyü de kullanabilirsin. 17 olarak ben bi ara 225/45/17 dahi kullandım.
daha önce istanbul dan Yusuf 19 takmıştı vtec2 ye, 215/35/19 ama onun jant genişliği 7" di.
bi problem yaratmaz iki ölçü de.
valla, 15 oem janttan sonra 17 ye gectiğimde bilidğin bir hantallık sezdim belkide bana öyle geliyordur bilmiyorum ama bir aracın standartı neyse odur diye düşünüyorum boşa aracı yorucaktır 18 jant ve o genişlkte taban benzindede ister istemz fark yapıcak diye düşünüyorum. tabi benim düşüncem
Dediğim gibi yıllardır 18" kullanıyorum. Elbette mevcut modifikasyonlar 14" üzerinde yapıldığında daha fazla bir fark gösteriri ancak belirttiğim gibi devamlı drag yapılmıyorsa ufak 1-2 modifikasyonla 18" 'in etkisi egale edilebilir.
Yorgunluğa gelince, araç üzerinde 6-4 cm yay, koni amortisör ve kule gergisi var. Nazar değmesin ön takımda daha hiçbir parça değiştirmedim. Geçenlerde kontrol ettirdiğimde en ufak problem görülmedi. Kağıt üzerinde elbette bir yorgunluk söz konusu mevcuttur ancak pratikte istanbul yol şartlarında 3-4 senede somut bir yorgunluk gözlemlenmedi.
rolling falan yapçaksan en güzel orjinal tenekeler18 lerle falan rolling drag deneme hüsrana uğrarsın, çünkü arasında dağlar kadar fark oluyor.
MTM-PROSTOCK GARAGE
Maxiboost Nickli Üyeden Alıntı
vtecII ye 18 müslümana yavur eziyeti olur benceyakıt debriyaj aks amortisör herşeye zarar
"HAYALLE YAŞAYANINDA YAŞAMAYANINDA ... "NAMIK KEMAL
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)