gdip bi kaç kutu kaliteli normal sprey alıp boyasam olurmu? dikkat edilmesi gereken şeyler varmı? nedir ne deildir? blok döküm alüminyum.
gdip bi kaç kutu kaliteli normal sprey alıp boyasam olurmu? dikkat edilmesi gereken şeyler varmı? nedir ne deildir? blok döküm alüminyum.
MagicPerformance
MegaSquirt Engine Management Systems Technician
Ne kingler gördük güle güle öldük...
çok göze batmıyanları spreyle ama gerisini mutlaka boyacıya boyatır zamanla sprey iğrenç oluyo üstüne vernik atsan dahi bişi değişmiyo
bende bundan korkuyordum.zamanla kararırmı fln dye.özel motor boyasımı yaptırsak.eğer varsa böyle bişi?
yada statik ilemi boyatsak?
yada temizleyp braksakmı?
MagicPerformance
ısıya dayanıklı boya ile boya normal sprey boya bir süre sonra atar yüksek ihtimalle
bana kalırsa temizle bırak nasıl olsa aluminyum temizlediğindede görüntü güzel olacaktır.
körler sağırlar
gecen süre nedeni ile alü kararmış. peki bunu ilk günki haline getirecek bir bileşen biliyormusunuz?
MagicPerformance
Bu konuya yazayım seviyorum böyle işleri
Motor inik mi ?
Ben motor inik oldugunu var sayarakdan yazıyorum..
Pet şişenin kafasını kes içine benzini koy, bi tane 5cm lik fırça al motor üstünü temizle eğer yağlar filan varsa benzin ile yumuşattıkdan sonra tel fırça ile bi güzel temizle sonra yine benzin ile sil boyama durumuna getirmiş gibi, sonra eline 180 zımpar al(bu biraz kalındır) bi kadını okşarmışcasına sanki üstündeki tozu alırmışcasına zımparala, tamamen yaptıkdan sonra 600 zımpara geç... ve benzin ile sil(600 lük mutlaka ince ince tozlar bırakıyor su ile gitmiyor) ve boya aşamasına geldin..
Boya yı nerden mi bulucaksın ben kendi tecrübemi anlatıyorum.. Bende nasıl boyıcam boyacıya gidip mi alsam diye düşünürken Bauhaus da dolanırken 800 dereceye dayanıklı adı altında şömine boyası oldugunu gördüm üstünde motor resmide vardı, bu bildiğin sprey boya gibi değildi ama diğer sprey boyalardan ayrı bi reyondaydı vs vs aldım boyadım sonuç aşagıdaki gibidir, ilk halinden itibaren olan fotoları paylaşıyorum..
upload oluyor..
10 senelik kir
blogun ayrıntılı fotosunu çekmemiştim
temizlenmiş bitmiş hali
fotoda pek belli değil ama baya kirli ve solgundu
zımparalanmış hali
Sonuç...
tam 4 gün sadece temizlemek için uğraştım şaka değilçok pis adammışım o zaman anladım
![]()
ve sonuç mükemmel oldu....En çok şanzımanı temizleme me sevinmiştim
Umarım yardımcı olabilmişimdir.. Kolay gelsin.. Ve bu işleri yaparken eldiven kullan mutlaka yenge evden kovmasın senibenim elimden yağ kir 10 günde çıkmadı ne kadar tiner benzin envayi çeşit şey kullansamda
![]()
güzel olmuş maşallah. bu bauhouse ta bu boyanın değişik renkleri mevcut mu ? birde fiyatı nekadar
MTM-PROSTOCK GARAGE
Maxiboost Nickli Üyeden Alıntı
zımparada olurda bir çözelti vardı o çok güzel üstündeki kiri pası vs alır aluminyumun ürün olarak satıyorlardı bu tip kullanımlar için bulunca atıcam ismini
körler sağırlar
Kanka açık konuşayım benim motorun üstündeki kiri hiç bi çözelti çözemezdiahuahauha
yağ kir ile birleşince taş gibi blogun üstüne yapışmıştı blogun bi parçası olmustu, ben orayıda zımpara atıyorum ulan burda bi farklılık var diyorum tornavida ile vuruyorum topragın üstüne yağ gelince kapuk baglamış zamanlada beton olmuş onu tornavida yardımı ile kazıdım sonra benzinle yumusattım ama bu yumusatma baya sürüyorkazı babam kazı bi daha öle kirli kullanırmıyım töbeeee
benim aldıgım boyanın sadece grisi ve mat siyahı vardı, ben ilk başta acaba gri çok cıvık parlak bi renkmidir diye düşündüm ama denemeden bilemezdim, renk tam istediğim gibi çıktı ne mat nede parlak tam kıvamında, kaputu açtıgında kapakdaki grilik aloo ben burdayım griyim griyim diye bagırmıyor
fiyatını tam olarak hatırlamıyorum ama 35 tl bişeydi galiba, ama sprey kutu diğerlerinden birazcık büyüktü%30
thx göki.senin blok demir dime?
bendeki alü.aslında sıfır gbi yapacağına inandığım bi çözücü olsa hiç boya ile uraşmazdım. bi zaman sora kararacağını düşünüyorum.
MagicPerformance
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)