şoktayım. lpg yok di mi? :)
Printable View
lastik rulmanlarına baktırdınmı ***** zamanla işi bitiyo surtme sesi yapar
komple elden geçti diye biliyorum ama tam emin olamadım. yazılanok yorumlardan şanzımanla çok ilgisi olmadığına kanaat getirdim. bahsettiğin gibi lastik rulmanlarıyla ilgili olabilir çünkü çok derinden gelen bir ses değil.
bir de yazılan tüketim değerleri çok değişken benim bildiğim gti fabrika şehiriçi tüketim verisi zaten 11,4 tl bu rakam şehirlerarası 6,2 lt gibi. yani şehiriçi 11 lt tüketim demek 100 kmde güncel benzin fiyatıyla yaklaşık 50 tl yakması demek. yoksa ben kendimi kandırmaya mı çalışıyorum? :)
lastiklerin iç kısımlarına bak tam turda davlumbaza surtme varmı rulman surtme sesi yapar baktır derim kuşadası izmir 100 km git gel 200 ortalama 50 55 lira yetiyor
50kr yakan bir 106mız vardı şimdi 30 civarı yakıyor oksijen sensörünü değiştirdim :)
eğer ses debriyaja basınca kesiliyorsa debriyaj rulmani .vitesden vitese degisiyorsa senkromencler olabilir 1 ihtimal volan rulmani da yapar , eğer boşta ses yoksa kesinlikle aks rulmanlari değildir rahat olun
benim bildigim 00-01 lerin sadece bir iki derece sibob duruş açısı farklı başkada bir farklılık bilmiyorum=)
bence bu yazdıgınız gülünç =) öyle birşey yok s16 gibi şehir efsanesinden bahsediyorsunuz :hahaha::icon_tup:
he bu arada neden her zaman fazla yakar onu merak ettim açıklama bekliyorum =)
Kendi aracımda 10lt/100 km gibi bi değer hesapladım ben de..
2000 ve 2001 lerin daha az yakmasının bilimsel(!) bir dayanağı var mıdır? bunu ben de merak ettim. varsa böyle bir şey benim aracın ikinci el değeri düşecek valla. :)
Açıkçası tüketim değerlerini yazarken çok şey etkili oluyor, ankara gibi bir yerin şehir içi kavramı ile denizli gibi bir yerin şehiriçi kavramı çok farklı. ankara'da geniş çevre yolları varken, denizli'de dolmuş gibi ilerliyorsunuz, dolayısıyla tüketim çok daha fazla.
Araçların fazla yakıp yakmadığına dair en güzel tespit, şehirlerarası bir yerden bir yere sabit 90 km hızla alıp, kaç liralık yakıt tükettiğimize bakmak olacak heralde.
ben şehiriçi 11 lt tüketimde ısrarlıyım, daha düşük tüketen varsa bizleri aydınlatsın bir zahmet :icon_tup:
9 litre yakıyorum karışık kullanımda
bu bahsettikleri 2001 değeriyle aynı benzini yakıyorum ne alaka acaba ne fark var?
belkide 2001 de yakıt tasarruf cihazı vardır :D:D:D
98 106 gtı m war 80 tl sehr ıcı sehırdısı karısıkta 330 ~ 340 km yapıyorum..15 jant 2 kısı ve bagaj dolu halde.. Shır ıcındede yakıtm cok ıyı uzun yoldada..alanyadan ıstanbula toplam 5 ceyrek yaktım.. merak ettgm nokta 2001 ler nasl az yakıyor mantklı bı acklaması varmı? Yoksa satlık 2001 lermı cogaldı satmak ıcınmı=)))) 2001 de kullandm yakıtı aynıydı 98 de aynı hatta 97 vts kullandm oda aynı degerlerde yakıyordu..ya bınılen arabalarda sıkıntı war yada o kadar sorusturmamıza ve kullanmamıza ragmen farketmedgmz blmedgmz bısy war
bu litre fiyatlarıyla ŞEHİR İÇİNDE km de 0,35-0,40 liradan aşagı düşmez 106 nın yakıtı kimse kendini kandırmasın ;)