2001'lerde nano charger takılı halde geliyor, o sebeple.
Printable View
106ya gerçekten bağlanırsan sabahları yanına gidip 2 kelam laf yaparsan az yakar araba. tecrübeyle sabittir :D
Ben çok dertleşiyodum o yüzden 300 yakıyordu dimi :)
ben yüzüne bile bakmadan vurdum kırbacı, vurdum kırbacı.. bana mısın demedi. ben vurdukça o istedi, ben ağladım o ağladı.
benimde 2001 di :D 100 tl ye 180 km de ışık yandı 50 koyuyodumn 80 90 kmde ışık yanıuodu :D ama canavar gibi gidiodu :D
vala ben yakışından memnundum ki ben kasmıyordum genelde 1 2 hep dip gaz gidiyodum :D eve giderken benzin varsa ankaralılar bilir, kepekli rampasını 190 200 görerek çıkıyordum :D
97-01 arasında 1.6 litrede 106gti bir çok o model araçtan az yakar bassanda basmasan da :D
işin kötü yanı ben bu aracı alırken basmamak üzere aldım, rollingdir, dragdir, tırmanma yarışıdır hiç özenmedim. gel gör ki kendimi alıkoyamadım ve şimdi her yeşile dönen ışıkta caddeler benim için yarış pisti. bu araba tam baş belası. :)
kemer den akhisara giderken depoyu doldurduk..455 km mesafe..vardığımda çeyrek depo kalmıştı.. ibre çeyrekte iken içinde 10 lt yakıt vardır diye tahmin ediyorum..bu da demektir 35 lt yakıt harcamışım..35 lt x 4.52 tl =158 tl ye gelmişim..90-110 u pek geçmedik..biraz fazla yaktı bunuda yokuşlara veriyorum.
araçta colombo egzantrik + wössner piston + chip + filtre + düz boru + ss magnum + port polish
aracı alalı 2 ay oldu, sadece 51lik düz boru ve egzost var. hava filtresi bile orjinal halinde. niyetim biraz daha böyle bindikten sonra dereceli+chip+hava filtresine girişmek. pt52 zaten rölanti diye bir şey bırakmıyor. ama yine de pt52 alıcam. sırf bu yüzden aracı yüklemeden önce biraz daha forumdaki araçlarla kıyaslayıp, varsa mekanik problemleri çözmek istiyorum.
Sehirici kullanimda (klima bazen acik,arada kepekli'den yukari 170 ile cikarak,bazen de cok sakin giderek) 100 km'de 8.1 litre tuketim yakaliyorum.Uzun yolda ise 41 litre benzinle 750 km yapmistim.Bu da 100 km'de 5.4 litre eder.Otomobil tamamen standart.Katalitik konvertoru uzerinde,fabrika cikisi hava filtresiyle kullaniyorum.
50tl ile 120-130km yapıodum karma kullanımda ve klima arasıra açik. Kmde 300-350den aşagı yakacagınıda sanmıyorum benzinli araçlrın litresi 4500gördü artık yani.
artı olarak sadece 97ve01 modellerin üst kapak ve emmeleri vs farklı diye biliyorum yakıt farkıda ondan olabilir.
aracımı antalyada şehir içi trafiğinde %90 klima açık %10 klima kapalı aradabir gazlayarak ve çoğu zaman sakin kullanımda 43kuruş yaktığını hesapladım
1.800cc + itb : km de 35 ykrş
Zipzip,yunus-kg ve ugur 8505 kasmayin bosuna sizin zaten 2001 sariniz var en kalp kiranindan ;)
Ug 106 ile GC 106 herseyi ile ayni renk tonuna kadar tek fark biri 98 dieri 2001 ama 2 arabayida ayni kisi kullandiginda ayni yakiyor bana gore tamamiyle sehir efsanesi 2000-2001 in az yaktigi
400 km de 30 litre yakıyorum istanbul içi her sabah köprü trafiği :)
98 model model benimkide 50 60 km de çeyrek depo yakıyor yatın kalkın şükür edin araçlarınıza :D
Yazılanları okudum ve gidip kontrolleri yaptırdım. araçta bir sorun görülmedi. Ve sakin kullanımda ölçüm yaptım 25 TL ile şehir içi 70 km. yaptım. Bu da km.de 0,35 TL tüketimi yapıyor. Her yeşil ışıkta 7.000 devir görünce de araba km.de 0,50 TL kafadan yakıyor. Bu kadar büyük fark olması şaşırtıcı. GTI ın olayı buymuş. ;)
benzin pahalı arabalar ne yapsın.50 tl ye 10 lt başkabi araçta gaz 20 tl 9 lt,,,,toplansakta şu benzin fiyatlarını protesto etsek
Gaziantep - Hatay arasi otobandan 3 kisi 275 km 1998 orjinal 106 gti 55 TL yaktim gecen hafta. Sabit 100km hizla. Km.de 20 kurus.
Sehirici 20 TL benzinle 2 kere ise gidip geliyorum 16x4=64km. O da km'de 31 kurus ediyor.
valla benimkide içiyo benzini resmen.
benzin fiyatları dünyada düşüyor, Türkiye'de paso zam. Eminim benzin litresi 6-7 TL bile olsa bu milletten ses çıkmaz ve tüketim miktarı çok etkilenmez. Bkz. Sigaraya yapılan büyük zamlara ve hala içilen sigaraya. Zam geldi diye sigara bırakan ben görmedim.
zamlar yalan, tek gerçek gti ! :)