:D :D :D yok be kardeşim ne profu ufak tefek şeyler bunlar
Printable View
160lık sciroccoda kat iptali vardı geçen hafta orjinal katı taktırdık yakıt 1-1.5 litre azaldı bilginize
Yakıta hiç bir türlü etki etmiyor benim de gözlemlediğim kadarıyla.
Corsamda egzoz vardı katı sökünce ses güzel olmuştu benzinli gibiydi ama ibizada pişman oldum magirus gibi ses çıkıyor hele motor soğukken rolantide bile rahatsız ediyor :(
Performans olarakta 1 boy farkeder en fazla.
arkadaslar 1.6 8v olan arac için katalizör iptali yapacak olsak, ve katalizörden hemen önceki standart egzost manifoldunu söküp yerine custom yapılmıs bir headers koyacak olsak, oksijen sensörünün yeri aynımı kalmalı sizce? sadece yanıltıcı yada borudan uzaklaştıracak olan bir civata yeterlimidir? nasıl yapmamız lazım uygulamayı fikri ve deneyimi olan?
benim araçta 1.6 şahin headers var fakat düz boru falan olmadığı için ses ve yeteri kadar performans alamıyorum düz boruyu koyucamda kaçlık koyayım yada içine susturucu gerekiyomu yoksa susturucuszmu olsun bilenler banada bi yardım etse çok makbule geçer fazla konu kalabalığı yapmak istemedim :D
beyler peki bu kat iptalini tempra (2.0 16v)da yapsam;
arıza ışığı,
alt devirlerde çekiş düşüklüğü ve ses artışı gibi sorunlarla karşılaşırmıyım :beuj:
eğer olumlu yanıt alırsam kısmetse bu hafta katı iptal ettiririm...:D
(büyük ihtimallede kat'ım tıkanık)
hiçbir sorun olmaz oksijen sensörünü biraz daha geri alabilirseniz arıza da vereceğini sanmıyorum verirsede yanıltıcı kullanırsınız
orjınal borularınız yeterli olucaktır fazlası sizi performans olarak geri düşürebilir orjinal borularınız+sonada fazla freflow olmayan bir eksozla sorununuz çözülebilir
arıza ışığı yakmaz yakarsada onu eksozcu halleder zaten alt devirde cekiş düşüklüğü falan hissetmezsiniz ses olarakta çok az rahatsız etmiyecek bir ses gelıcektır iptal ettirmenizde yarar var
az önce egzozcuyla görüştüm katı iptal edip düz boru takarsak 100 tl dedi :mad: @cliver diğer sayfalarda 30 tl yazmıştı acaba farklı bi parça için mi 100 tl dedi usta :soru:
katı iptal ettiği yere koyacağı düz borudan bahsetti 100 tl dedi küfür edip kapatıcaktım teli :mad:
ben yaptırdığımda uzun yolda yakıtım düşmüştü şehir içinde bişey farketmedim...
ben 30 liraya egsoz ucu dahil yaptırdım 100 lira düz boru fiyatı vermiştir
Konuya inceden bi hort çekeyim.Arkadaşlar 2.0 fsı motorda katı iptal eden veya içini boşlattıran oldumu?
sanırım 2.0 fsı yda katı boşaltan yada iptal eden yok
hort :(
beyler , t-jet veya multiairde sensör arızası alan var mı ?
Katlı arabam hiç olmadı , yakıtma artma olmadı , heleki aracınız belli yaşta benzinli ise o kat büyük ihtimalle içi kurum bağlamış demektir ve aracın gidişini yavaşlatmaktadır temizliğide işçiliği itibariyle 100 tl üzeridir ek olarakta yeni bir kat almakta tuzludur kat giden sensör arıza ışı yakmasın die yanıltıcılar vardır onlar ile arıza ışı sorunu ortadan kalkar.
Ankara'da 2000 model peugeot 206 aracımın katını iptal edecek bildiğiniz iyi usta varmı acaba ?
Kat'ın içini temizletirim diye egzozcuya gittim, içinden beyaz alçı gibi pislik çıktı.Araç çok rahatladı, gaz yemesi rahatladı, yakıtı da sakin kullanımda düştü.Sonra serviste öğrendim içini boşaltıp almış.Egzozcu ise bunlarda temizlik olmaz içi boşaltılır dedi.(Katı söküp aldıktan sonra, bu arada araç 2006 Caravelle 2.5 motor).Katım nerde dedim, çöpe attım dedi.Biraz tartışmadan sonra anlaştık muayeneden geçmezse kat takacak yeniden.Sizce muayeneden geçer mi?
Şuanda egzozdan üfleme sesi geliyor fıss diye.Özellikle katın olduğu kısımdan.Düz boru koydursam bu sesten kurtulur muyum?
üfleme sesinden kurtulur musun bilmem ama dizele düz boruyla magirus dolmuş gibi ötecegin kesin :)
muayeneden zilyon kere katsız geçtim nasıl geçilmez deniyor buna :)
Clio 2 1.4 16valf araç için,kat iptali+daha rahat akış sağlayan bir orta susturucu( aracın üzerine ucuz olsun diye toros orta susturucusu takmış önceki sahibi )+stock son susturucu düşünüyorum.
araçta kesinlikle ses istemiyorum,kombinasyon doğru mudur ? verimli olur mu ?
teşekkürler.
ses istemiyorsa bu kombinasyon iyi.
peki orta susturucu için ne önerirsiniz ? hiç ses istemiyorum.tam bir sleeper olmalı.