megane 3 coupe aracım var. kliması diğer araçlara göre çok daha sesli çalışıyor ve çok güçlü üflüyor. çalışırkende performansta kayıp hissetmiyorum. sorum; megane larda klima için ayrı motor mu var, gücünü motordan çekmiyor mu?
megane 3 coupe aracım var. kliması diğer araçlara göre çok daha sesli çalışıyor ve çok güçlü üflüyor. çalışırkende performansta kayıp hissetmiyorum. sorum; megane larda klima için ayrı motor mu var, gücünü motordan çekmiyor mu?
güçlü üfleyen aracın fanıdır , performans düşürmesini beklediğiniz şey ise kompressör .. aracınız a/c sistemini bilmiyorum fakat eğer klima için ayrı bir elektrikli motor kullanılmış olsa dahi akımını alternatörden çekeceğinden performans kaybı yaşanacaktır tabi bu kompressör motorunun kw yada hp cinsinden değeriyle doğru orantılı olur , performans kaybı ancak kompressör için bir mazotlu motor kullanıldıysa olmaz
anladım. her şekilde performans kaybı oluyorsa ben cok dikkat etmemişim o zaman. benzinli araçlarda bariz bir fark oluyordu dizelde yüksek torktan dolayı fazla fark edilmiyor heralde.
merhaba bendede 2010 megane 3 1.5 dci var klima olayı uzun yolda iyi ama sehir içi dur kalklarda ufakta olsa dusme var
araçtaki klima kompresörü motordan hareket almaktadır ve ecu tarafından kontrol edilmektedir aracın devri düştüğünde veya ani güç kayıplarında kompresör devre dışı kalır bu yüzden pek hissetmeyebilirsiniz fakat motordan güç çalar şehir içinde spğutmadan memnun kalmayabilirsin ama uzunyolda iyi soğutur