-
Usta zaten port polish uygulaması yaptırmayı düşünüyordum. Ayrıca aracım boşta çalışırken anormal bir benzin tüketimi var. 4 litreleri buluyor. Yani bi yerlerden hava alıyor araba. Ayrıca üst kapak contası yanık ve termostat sökülü geziyorum. Havalar tam soğumadığından idare ediyoruz ama bunun kışı da var. Fazladan yaktığım yakıtta cabası. Ben nerde trak orda bırak mantığıyla aracını kullanan bir şöför değilim. En ufak tıkırtı canımı sıkar ki bunlar bence yeterince büyük sorunlar!
-
yalnız birde şöyle bir çelişki var o zaman söylediklerinizde, mademki siz nerde trak orada bırak mantığında şöför değilsiniz yada en ufak tıkırtı canınızı sıkıyor,, conta yanık termostat sökülü iken gezilirmi ? termostat ne için var,motoru ve içindeki yağın sağlıklı çalışabileceği sıcaklığa eriştirmek için var değilmi ? motor normal sıcaklığına erişmezse daima fazla yakarsın ki bu sıcaklık sensörleri sayesinde ecu tarafındanda bu şekilde yönlendirilir ,araba soğukken daima zengin çalışır. aç güzelce kapağını conta kaçağını,subapları, subap yuvalarını, yanma odanı v.s. kontrol edip topla , daha sonra tekrar bakarsın, ama şu anda zaten aracında conta gibi başına büyük işler açabilecek sorun varken bunları konuşmak yanlış.
-
Hocam bende herhalde isteyerek bu durumda kullanmıyorum. Maddi durumumdan dolayı araştırıyorum. Bilgi sahibi olup ne yapacaksam bilinçli bir şekilde yapmak istiyorum. Bu yüzden yorumlarınıza ihtiyacım var. Bugün contayı değiştirdik bitti gitti. Yarın bişeyler daha yaptırmak istesem her seferinde o kapağı tekrar tekrar çıkartamam. Hava filitresi kapağı değil bu :) Bu grafiğe göre durum buyken neler yapmam lazım nelere dikkat etmem lazım diye sormak istedim. Az çok cevabımıda aldım zaten.
Özet olarak kapak açılmışken hepsi birden aradan çıksın istiyorum. Bunun içinde maddi kaynakları hazırlarken ön bilgi olsun diye burdan sizlere danışıyorum.
-
gökhan eren'in kapağını açtığımızda conta setiçok aşırı pahalı olduğu için conta yaptırmıştık ve aşırı sağlıklı erenle irtibata geçip sorabilirsin.korkmana gerek yok rektifiye zaten bende yapıyorum dışardan fiyat al gel birde bana sor oan göre yardımcı olıyım sana ama şu anlık korkucak bir şey yok belliki contadan dolayı sıkıştırma değerin böle açıldığında cok daha sağlıklı bineceğinden emin olabilirsin ilerki günlerde ama tabi rektifiye kısmı çok çok çok önemli..
-
Anladım. Maddi anlamda kenara bir miktar koyup Besmele çekip başlamak istiyorum. Daha hiçbi yerden fiyat almadım. Sadece muhabbet sohbet esnasında arkadaşlar sağolsunlar yardımcı olmak adına bişeyler söylüyorlar. Arabalarımız canımızı taşıyor sonuçta. Bugüne kadar yan sanayi parça hiç takmadım aracıma. O sebeple sadece tedirgin oluyorum biraz. Tam anlamıyla hazır olduğum zaman zaten sana da Aytuğ'ada diyeceğim abi geliyorum yanınıza bu arabanın derdi neyse çözelim diye :) Şimdilik ay başını, daha doğrusu maaş farklarının miktarını bekliyorum. En azından conta takımının parasını çıkaracak kadar verseler yeter. Bakalım hayırlısı. Çekişinden memnunum aracın gideri güzel. Kaput altındaki durumda az çok belli oldu iyice netleşiyor yapmak istediklerim ve yapılması gerekenler.
-
3 silindirin biraz yüksek geldi bana o silindir yağ yakıyor olabilir . birde protec le bir motor iç yıkama yaptır içerde mekanik yada hararete bağlı bir problem yoksa düzelebilir.
-
arkadaslar bılgı vermısler ama ben bır konuda snu soyleyım komp testınde enjentorlerın sıgortası cıkarılır tam gaz yapıp marsa basılır oyuzden yakıttan kaynaklı bır problem degıl bu.... ıkıncısı egerkı aracınızda conta 1 pıston tarafındakı cıvataları tork kolu ıle bır kontrol edın aracınız sız farkına varmadan hararet sorunu yasamıs ıse bu kapakda deformasyona sebeb olur lpg zaten ozellık olarak contaların sertlesmesıne sebeb olan bır yakıt turudur sogukdur motor bunu ılk patlamadan once sever fakat hararetlı bır yakıt turudur suan ıcın cok fazla bır sorun yok fakat ılerıkı zamanlarda aracı cok fazla sıkıstırmayın cunkı nerde ne zaman ne yapıcagı bellı degıl
-
sunuda okumamısım sunuda ekleyım termostak soguk ıken bınıyosan zaten o motor ısınmıcak ver sana sukadar soyleyım okadar cok surtunme varkı motorda segmanların omrunu felaket sekılde bıtırıyorsun usdune bırde kapak bıle catlatırsın soguk motor ıle yakıtının fazla olmasının sebebı termostat onu degıstırdıgınde en az 2 lıtre ıla 3 lıtre normal kullanımda dahı duser o arabaya o sekılde bınerek zaten benzıne fazlasıyla para oduyosun ve rısk alıyorsun bunlar benım tecrubelerım yanlıslarımı bılgılı arkadaslar duzeltıcektır saygılar
-
benim anlamadığım çok iyi bilgili , tecrubeli ,yaptığı işi ezbere yapmayan , bir çok şeyi öğrendiğim ustalar bile termostatı sökelim dedi bana ısrarla bn sadece bi gün termostatsız bindim araca bu kadar rezillik olamaz, bunu neye dayanarak söylüyorlar?
-
radyatöründe yada soğutma kanallarında tıkanıklık yoksa termostat sökmek iyi değildir motorun hiçbirzaman çalışma sıcaklığında çalışmayacaktır bunun sana birsürü eksisi olacaktır.