User Tag List

18 sonuçtan 1 ile 18 arası

Konu: Egzoz Sistemi Hakkında ?

RSBurak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Egzoz Sistemi Hakkında ?

Aracımın orta susturucusu ve egzoz borusu ömrünü tamamlamış durumda boru pas içinde susturucununda içi baya dolmuş.Son susturucu olarakta abart egzoz kullanıyorum.Aklıma takılan bir kaç şey var onları sormak istiyorum
    -Orta susturucuyu iptal edip düz boruyla son susturucuya kadar gelsem son susturucuyuda normal egzoz taksam muayenede,motorda,egzoz sisteminde bir sorun olurmu ?
    -Bildiğim kadarıyla silencer'lı egzozlar muayeneden geçmiyor bu yüzden normal egzoz takıp bir süre böyle kullanmak niyetindeyim katalitik konvertörün içi boşaltılmıştı yanlış hatırlamıyorsam. oraya bir susturucu taksam birde en sona taksam nasıl olur.Performansta yakıtta motor ömründe herhangi bir sıkıntı yaşatırmı ?
    -Eğer orta susturucuyu iptal edersem ilerki zamanlarda tekrar abart egzoz takarsam ses durumunda aşırı bir artış olurmu ne kendimi nede başkalarını rahatsız etmek istemem.Siz ne önerirsiniz benim aklımda katalitik yerine susturucu koyup en sonada bir tane normal egzoz koymak var hem abart taktığım zamanda aşırı ses olmaz diye düşünüyorum.
    Bide bu işin maliyeti ne olur tahmini
    Saygılar.

Anu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Orta susturucu iptalini ben de merak ediyorum, sonda orjinal susturucu kullanarak orta iptali yapılırsa ses artışı ne düzeyde olur acaba?
    ''Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya, cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur." Mustafa Kemal ATATÜRK

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilmiyorum ancak bir ara bende bunu düşündüm düz boru sonuna oem egsoz ancak sonradan egsoz sıcaklığının egt oluyor galiba artacağı kanısına vardım..
    ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bursa Gemlik TÜV de yasadıgım olay kısacası şu : Kaputum acıldı muayene teknisyeni : waowww performans diye bi cıglık attı aracın tüv ün engellerinden bir bir atladı ve far ayarının bakıldıgı son kısıma gelindiginde bana aynen şu söylendi aracın herseyine eywallah hatta egzoz sistemindeki kat iptali orta susturucu iptali ve düz borusuna kadar eywallah senden bunlarıda yaptırmanı istemiyorum sadece git o egzozu degiştir ve normal bişey tak ve gel dediler

sanırım olayı anlatınca biraz acıklayıcı olmustur valla bizim gemlikte bu şekilde geciriyolar nihayetinde taktırdım orjinal egzozunu gittim gecirdiler
    SEDAN RED VTİ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Anu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Orta susturucu iptalini ben de merak ediyorum, sonda orjinal susturucu kullanarak orta iptali yapılırsa ses artışı ne düzeyde olur acaba?

4-1 headers düz boru ve kat ve orta susturucu iptali ve orjinal egzoz ile hiç ses cıkmıyo aractan bildigin orjinal bir arac gibi yanii gönul rahatlıgıyla götürebilirsiniz aracı ayrıca bahsettigim aracım 1.6 ies baska araclarda ne tur sonuc ortaya cıkar orasını bilmiyorum
    SEDAN RED VTİ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şu an üstünde abart egzoz var orta susturucu ile birlikte kullanıyorum normal subaru sesi çıkıyor tok rahatsız etmiyor ama polise anlatamayız derdimizi geçen inegölde şahinleri tek tek çeviriyorlardı korkudan 3.viteste yavaş yavaş geçtim yanlarından ne olur ne olmaz.Oem egzoz takıp bir kaç ay öyle kullanayım diyorum ama ayrıca orta susturucu almak işime gelmiyor onun yerine katalitiği söküp oraya bir tane susturucu ve en sona oem susturucu düşünüyorum zararı olmaz umarım

crazydog - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kat + orta susturucu iptal 51mm düz boru sonda oem egzozla kullanıyorum gayette memnunum ses zaten yok oem egzozdan dolayı ama arada ufaktan patırdamalar falan yapıyor kafam rahat dolaşıyorum polis derdi olmadan

waterboy07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Katalizör yerine orta susturucu ondan son susturucuya kadar düz boru sona orjinal kullanabilirsin muayenede katalizör yerini düz yaparsanız geçirmiyorlar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zaten öncelikli sorunum muayene. katalizor varda içi boş bazen patır kütür alt taraftan ses geliyor eğer muayeneden geçersem bu şekilde güzel olur peki sonradan oem egzozu çıkarıp tekrar abart taksam aşırı ses olmaz değilmi ?

waterboy07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RSBurak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    zaten öncelikli sorunum muayene. katalizor varda içi boş bazen patır kütür alt taraftan ses geliyor eğer muayeneden geçersem bu şekilde güzel olur peki sonradan oem egzozu çıkarıp tekrar abart taksam aşırı ses olmaz değilmi ?
    katalizör'ün içi boş ise abart takınca sesli olacaktır. yada ortaya susturucu koyup son susturucuyu abart yaparsanız binilebilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı White Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    4-1 headers düz boru ve kat ve orta susturucu iptali ve orjinal egzoz ile hiç ses cıkmıyo aractan bildigin orjinal bir arac gibi yanii gönul rahatlıgıyla götürebilirsiniz aracı ayrıca bahsettigim aracım 1.6 ies baska araclarda ne tur sonuc ortaya cıkar orasını bilmiyorum
    Teşekkürler, susturucuyu iptal ettirmeye gidiyorum
    ''Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya, cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur." Mustafa Kemal ATATÜRK

meLaNchoLic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    306da ilk zamanlar komple oem sadece sonda remus hardline silencer lı egzoz kullanıyodum.. sonra orta susturucu çürüyünce iptal ettirdim.. ses sadece hafif toklaştı fazla bi değişim olmadı.. o şekilde silencer ı kapatıp gittim muayneden geçirdiler hiçbişey demediler.. sonra gittim egzoz muaynesi yaptırdım ordanda geçti.. sonra gittim kat iptalide yapıp 51 düz koydum.. silencer kapalıyken ince bi zırıltı vardı ama abartı degildi hafif pıtırdıodu arada ama silencer ı açınca acayip bi zırıltı ve ses vardı süperdi ama zırıltıdan fazla hoşlanmayınca ortaya tüp şeklinde susturucu koydum ses yine tok ve güzel olmuştu.. impodan çıkan tok ses gibiydi aynı sadece sıralı 4 silindir sesiydi o şekilde aynı polise 3. kez yakalanınca oem susturucu koydum sona ses gitti hafif bi pıtırdı oluyodu yine güzeldi oda
    Alıntı atituti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şu kızın memeleri anadoluda 9 çocuk doğurupta emzirememiş kadınlarınkine benziyor ama biri ünlü oluyor digerleri tarlada ugrasıyor

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Anu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Neredeyse hiç..

Askere gitmeden önce magnaflow spor son susturucumu çıkardım ve stock son susturucumu taktım.

Stock susturucu öncesinde ise

4-1 Headers, kat iptal tüpü, magnaflow ara borular, magnaflow free flow orta susturucu var.

Bu spec üzerine stock son susturucu takıldığında çıkan ses, orjinal bir aracın sesiyle neredeyse aynı. %5'lik bir fark ya vardır ya yoktur..

Ayrıca muayeneye de bu şekilde girdim ve sorunsuz geçtim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teşekkürler, şimdi emin oldum iyice

crazydog - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı waterboy07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Katalizör yerine orta susturucu ondan son susturucuya kadar düz boru sona orjinal kullanabilirsin muayenede katalizör yerini düz yaparsanız geçirmiyorlar.
    katalizör yerimde düz boru var ve direk geçtim muayneden

F4R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Neredeyse hiç..

Askere gitmeden önce magnaflow spor son susturucumu çıkardım ve stock son susturucumu taktım.

Stock susturucu öncesinde ise

4-1 Headers, kat iptal tüpü, magnaflow ara borular, magnaflow free flow orta susturucu var.

Bu spec üzerine stock son susturucu takıldığında çıkan ses, orjinal bir aracın sesiyle neredeyse aynı. %5'lik bir fark ya vardır ya yoktur..

Ayrıca muayeneye de bu şekilde girdim ve sorunsuz geçtim.
    katılıyorum. bende de şuan 60 lık düz boru, sonda ise 51 lik orjinal susturucusu var. neredeyse orjinal gibi ses. ancak yüksek devirlerde biraz çıkıyor, oda 5000 den sonra felan.

cliver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet fark olmaz çünkü orta susturucu sesi azaltmaya yönelik yapılmıyor son susturucu sesı azaltıyor saxo vts aracım vardı 1 sene öncesine kadar 51 likboru+oem son susturucu vardı orjınal eksoz gıbı ses cıkarıyordu polıs durdurdugu zamanda eksozum orjınal dıyordum bırsey yapamıyordu muaynede şöyle bi sıkıntı olabılır yönetmelige göre 97 model ve altında katalizör zorunluluğu yok ama kıl bi adama denk gelırsen zaten geçirmez
    Alıntı cliver Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Güneşi göremedim diye ağlarsan yıldızlarıda göremezsin
    alın teri
    16 YA 234 minik serçem
    16 BS 462 Clio rsi
    16 R 5115 Saxo vts(Kermit)
    16 GU 424 punto hgt
    Anka Vts
    belediye otobüsü

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    91 model subaru orjinalde katalizör var ama çok pahalıydı içinde sadece düz boru var şu anda oraya bir susturucu borunun sonunada bir susturucu takarsam hiç bir sorun kalmaz anladığım kadarıyla teşekkürler

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)