Aracımın orta susturucusu ve egzoz borusu ömrünü tamamlamış durumda boru pas içinde susturucununda içi baya dolmuş.Son susturucu olarakta abart egzoz kullanıyorum.Aklıma takılan bir kaç şey var onları sormak istiyorum
-Orta susturucuyu iptal edip düz boruyla son susturucuya kadar gelsem son susturucuyuda normal egzoz taksam muayenede,motorda,egzoz sisteminde bir sorun olurmu ?
-Bildiğim kadarıyla silencer'lı egzozlar muayeneden geçmiyor bu yüzden normal egzoz takıp bir süre böyle kullanmak niyetindeyim katalitik konvertörün içi boşaltılmıştı yanlış hatırlamıyorsam. oraya bir susturucu taksam birde en sona taksam nasıl olur.Performansta yakıtta motor ömründe herhangi bir sıkıntı yaşatırmı ?
-Eğer orta susturucuyu iptal edersem ilerki zamanlarda tekrar abart egzoz takarsam ses durumunda aşırı bir artış olurmu ne kendimi nede başkalarını rahatsız etmek istemem.Siz ne önerirsiniz benim aklımda katalitik yerine susturucu koyup en sonada bir tane normal egzoz koymak var hem abart taktığım zamanda aşırı ses olmaz diye düşünüyorum.
Bide bu işin maliyeti ne olur tahmini
Saygılar.