Konu zaten led farlar değildiki. C nin baz amg paketinde olan donanımından bahsetti arkadaş. 316 dan üstün donanımı demek istedi. 150 ye bu donanımda m paket 316 yok diyor yani. Konu bu
Printable View
Autobild, C serisini 3 serisi ve a4 ün önünde birinci seçti. Testi daha yeni okudum. Siz 3 ün daha iyi olduğunu nerede okudunuz acaba?
Sizin gözünüzde c serisi vasatsa siz bu hayatta en aşağı cls ye fln binin ne diye böyle c dir 3 dür bakıyorsunuz. Bu sınıf araçlar size göre değilmiş belli ki... Vasat araçların fiyatları bu kadar. O zaman siz daha vasat araçlara yönelin daha ucuza...
Yahu abiler, elin almanının ürettiği 3 markanın, 3 modeli için birbirinizi neden kırıyorsunuz? Kime hangisi makul gelirse onu alsın boşverin :)
Sinan helal valla tek tek üşenmeden yazmışsın :)
Arabayı satın alıp kullananla fiyat alıp yorum yapan arasındaki farkı net ortaya koymuşsun gerçekten.
Sırf bu tartışmalardan dolayı, normalde gitmeyeceğim pazartesi akşamki adana mengerler c ve gla lansmanına gideceğim bakalım ne anlatacaklar yoksa günlük kullanım için benzinli araba ile işim olmaz.
Kişisel tercih olarakda benim için önce araba gözüme güzel görünmeli ve yeni c bence 3 serisinden çok daha şık duruyor.
Ben alırkense bu paraya full a180 amg cdi alabilmişken 1 serisi ancak xenon ve cam tavanmı ne oluyordu dizelde m paket zaten yoktu
Birde şu arkadan iter şöyle gidiyor böyle uçuyor geyikleri hoşuma gidiyor :) Günlük az yaksın diye binmeye aldığın araba gitse noluyor gitmese nolur. Daha doğrusu bu gerçekten giden ve yanlayan bir araba tecrübesinin olmamasından kaynaklanıyor sanırım. Hani bmw mercedes aldım ooo uçması bile lazım :) O uçup kaçmak vb hissiyatlar için zaten supersporlar üretiliyor arkadaşlar önce arabadan ne bekliyoruz amacımız ne onu belirlememiz lazım
Şahsi görüşüm yeni c mevcut 3 ile kıyaslanamaz bile tasarım tarz ve hissiyat olarak hem iç hem dış.
Hani yeni c kullanırken alacağın lezzet içine dışına baktığında,f30 bmwde imkansız gibi geliyor bana.O yüzden çok çok ciddi donanım farkı olmadıktan sonra örnek veriyorum biri otomatik diğeri manuel gibi,kıyaslamak bile anlamsız...
navili m paket ıvırlı zıvırlı paketse 100 120di zaten
borusan oyle dedigim indirimleri yapıyor
e90 2008 320i 54 binden 49 bine aldık.%10
kasım 2012 aracın yeni yeni cıktıgı dönemler 3.16i f30 u 46küsürden 42.800'e aldık. %10
yine en yakın arkadasm babasına araç ararken 2008de 7 serisi bakarken satıcının agzından cıkanı aynen yazıyorm (isterseniz götürüp teyitte ettirim zor degil hala orda o insan) alırsan 7 yi ister 30.000€ indiriyim istersen indirmiyim yanına 1.16 veriyim hediye dedi. (bixenonlu sunrooflu oto klima ıvır zıvır doluydu oda 30-31 bin civarı bir aractı)
isteyen olursa istanbula gelirseniz sizin içinde alırım bir fiyat gorursunuz kaç indirim oldugnu
bu arada Halil senin için yazıyorum bunları, sadece fiyat alınmış degil, alınmış arabalar bunlar bilmeden yorum yapma
Rakamlar çok efsane sipariş veren tanıdıklar iptal ettiler.
2011-2012 e250 CGI Avantgarde a binerim o rakamlara. E>C :)
Test surusu yaptim, Hasmer'de sagolsun Bora abi bayaa yardimci da oldu tesekkurler burdan bir kez daha, aracin gidisi 1.6 motor bir arabaya gore iyi bence, ben kasayi tasiyamaz gibi bir onyargiya sahiptim, sanziman 7-Gtronic olmasina ragmen vasat otesi abarti olcak belki ama 6 ileri 97 E200umle ayni nerdeyse o derece vites gecisi var dipgazlarda, start-stop sisteminin isleyisi sessiz ve cok az sarsintili, doseme isciligi guzel ama onun harici gorunmeyen daha dogrusu insanlarin dikkat etmedigi bolgelerde vasat bir iscilik var ve goz tirmaliyor, cam tavandan dolayi icerisi ferah ama arka taraf dis tasarimi guzel yapicaz derken cok dar ve berbat bir bas mesafesine sahip 1.80 boyundayim dik oturunca basim tavana degiyo, ben birkac ozellik ekledim ses sistemi vb. Amg paket 175k civarina geliyo ve bayideki satis danismaninin kendi soyledigi sey 'bu arabaya 175k verilmez bence 2. el baska bir arac al' ve bunu duyduktan sonra iyice sogudum arabadan haliyle.
Bugun 3.16i denedim ve malesef su anda da bir Mercedes kullanicisi olarak alcak olsam gonlumden BMW gecer...
Berkan sen kendinemi aldım dostum bu arabaları?Sanki daha çok eşe dosta babaya abiye gibi geldi bana.Birde 2008 yılından bahsediyorsun bir kaç ay öncesinden değil.
Bu ülkede ötvde kurda anlık değişebiliyor.O zamanla bu zaman farkedebilir.Belki bizde şimdi almaya gitsek şu anda yaparlar o yüzden doğrudur ama ben alırken öyle bir indirim söz konusu değildi.Zaten olsa bile ben alternatif olan arabayı beğenmemiştim.
Mercedes için yazılan ve bana verilenden baya fazla olan rakamlarda okuyorum burda oda var tabiki.Yoksa nikah şahidimin trnin siparişle alınmış yeni kasa en dolu M6sını alışınıda ben anlatim burda falan filan boş muhabbet yani:)
Özetle herkes zevkine göre seçecek alacak konunun tartışmaya döndüğü yer kimse kimsenin tercihini hakaretvari şekilde eleştiremez eleştirmemeli.
Hep dediğim gibi bence yeni c f30 bmw den daha yakışıklı ilk etapta bu bile beni mercedese yönlendirirki ben ergen zamanlarında yıllarca mirc de M3 nicki kullanmış bir araba severim varın siz düşünün bmw sevgimi:)
dostum, ben benim arabam demedim sana benim aldıgım fiyat dedim. babamın evet, eşe dosta olanıda belirttim zaten acık olmayan kısım yok sanıyorum.
2008 haricinde f30 yeni cıkıtıgında aldıgım indirimdende bahsettim orda. kur ile indirimin alakası ne.TL bazında meblası düşük olur sadece sonuc %10 olmasını degiştirmez.
Çok alakası var çünkü satış adetini etkiler kurda ötv de.
Artan kur ithatlatı kısar ihracatı destekler en basit ekonomi kuralı
Hatta ötv zammının en temel nedeni ithalatı kısarak cari açığı azaltmak bu fiyatlara rağmen hala alacağım diyorsanda öde o zaman astronomik vergileri demek
Neyse işte bu konuda bir ara lafı geçmişti sorsak ülke acından ölüyor ama kasımda ben teslim alırken arabayı mengerler adana ayda 40 araba satıyorum demişti çok şaşırmıştım.
Şu veya bu şekilde alıyoruz yani arkadaşlar arabaları boşa sinir harbi yaşamak lüzumsuz :)
Ha zaten arabalara normalde ederinden fazla para ödüyoruz o yüzden bari motor hacmi az olanları tercih edip mümkün olan en az vergi dilimine yakalanmaya çalışmak psikolojik açıdan mantıklı olabilir.Ben bunu alırken otomatiği sadece 1.8 vardı ve vergi farkından 30bin tl mi ne pahalı oluyordu.30bin kere debriyaja basarım o parayı vermem dedim.Sonra 1.5 otomatikler geldi bu seferde kur arttı ötv geldi yine aynı kapıya geldi :D
Evet arkadaşlar bu akşamki lansmana gittim sırf şu tartışmalar için
Öncelikle o ilk gelen arabalar hud li ama bunun yanında geri görüş kamerası olmayan garip donanım seçenekleri ile donatılmış araçlarmış o yüzden 175 civarı imişler.
Bugün tanıtılan araba gerçek tr paketi olarak geçenmiş ve bu beyaz lansman aracının fiyatı 162 imiş.
Beyaz AMG beyaz iç deri cam tavan bi xenon falan , öyle tek tek ayrıntılarını sormadım.
Merak eden arkadaşlar için aşağıda linkini verdiğim fotoları ve videoyu yükledim.
Fotolarda açıklamaları var.Yine elimden geldiğince sorularınızı yanıtlarım.
Ben dizel otomatik amg kırmızı alabilirim geldiğinde kendi adıma ama bu jantla değil 19la olur cam tavan ve xenonu kesinlikle olur.
Bu tr paket olanlar mesela şu touch pad gibi kontrolle gelmiş.O 175tl olanlarda bu yoktu ve cd çalarda yoktu
Fotolar (Altlarında açıklamalar var)
https://www.facebook.com/media/set/?...6510239&type=1
İç kısım video
https://www.facebook.com/photo.php?v=10152405934245240
ben fikir paylaşımı için sormuştum ama ne yazık ki araya bir tane bu işi prof. olarak yapan biri girdiği zaman ona tavrım farklı olur... ben bana satacak birini aramıyorum alıp kullanan kişilerden yorum bekliyorum, yazdıklarımı kimse üzerine alınmasın, Sinan hocam daha BMW ye binmemişsin derken nasıl oldu da üzerine alındın tebrik ediyorum seni :)
biz aralık ayında F30GT aldık 320d zaten ailedeki tek BMW değil ve de Borusan'ı sevmesem de en azından aynı dili konuşup anlaşabiliyoruz, daha sonra F30GT yi baldızım aldı ben de hanımın e90 320d sini satınca ona maalesef tekrar araba aramak zorunda kaldık... hanımların arabalara bakış açısı erkeklerden farklı, orta sınıf 'vasat' araba derken Mercedesin orta sınıf vasat arabası C ya da CLA değil mi? E serisine laf eden var mı? ya da CLS? haa ben 2. el alalım uygun olsun derken şirkete alıp haziran ayında faturasını kullanmaya karar verdik...
evet benim itirazım fiyatların genel olarak yüksek olması, orta sınıf bir araç için... ama hem kur hem de ÖTV artışının geçen seneden bu yana artış oranını ben hesaplattım HASMER'deki arkadaşa %8 çıktı, %30-40 değil ve gerçekten de bu CLA da çevirdikleri dümen beni çok irite etti geçen sene...
Mercedesi elbette ki BMW ile kıyaslayacağım, Audiyle bile kıyaslamam ki, C serisinin testlerde A4 ün önünde çıkması normal, ben C hakkındaki genel görüşleri sordum Almanya'daki... iç tasarımın berbatlığından tut, yıllarca mercedesin kötülediği i-drive ın çakmasını koymuş olmasına kadar bir sürü negatif eleştiri var... haa neden vasat araba arıyorum? çünkü ailede çok yol yapacak harcı alim araç o olacak, masrafı az yakıtı ona göre olmalı ve de ailedeki tek araba da o değil, gazlamaya da, dağa bayıra da onunla gitmeyeceğiz sonuçta...
dün hasmer ve mengerlere tekrar gittik, bakın üst segment araba değiştirecek olsak CLS yi havada karada tercih ederim mercedese karşı bir düşmanlığım yok... ama iş 160-180bin baremine çıktığı zaman o araba amacından aşıyor, benzinli bir C serisi sonuçta, mercedese göre orta sınıf değil mi? E nin, CLS nin yanında 'vasat' değil mi? elbette bu gibi durumda BMW nin alternatiflerine bakarım, F30 dizayn olarak daha güzel 'BENCE'! aynı paraya da aynı donanımın DİZEL ini alabiliyorum... bu durumda bu karşılaştırmayı yapıp sonuçlarını yazmam neden bazılarını rahatsız ediyor anlamıyorum, ayrıca kusura bakmayın, ben fiyat alıp geyiğine konu açan adam değilim...
Satış danışmanı arkadaş eylül gibi herhalde dizelleri gelmeye başlar bu lansmandaki arabadanda 10bin pahalı olur diye tahmin ediyorum dedi.
Gelen dizellerde büyük ihtimalle otomatik olur.
170e dolu amg dizel otomatik yeni c bence alınır gibi
Tabi o zaman yine tek tek hepsini gezerim bende hangisi en çok hoşuma giderse onu alırım alacak olursam
En ucuz dizel e içinse 285 den başlıyor dedi
Benzinli en ucuz e 180 civarı dedi yanlış hatırlamıyorsam
Ama günlük kullanılacak araba 10lt yaktımı benim tüylerim diken diken oluyor. O yüzden en temel kriter dizel olması sonra otomatik olması
Hani superspor değilki bunlar yaksın dert değil diyesin
hocm sıkıntı şurada, bu C serisi 122bin lira dendi, zaten hali hazırda öyle bir raba yok... bayilerde neredeyse tamamen AMG paketliler vr ve de bazı pketler AMG nin de üzerine çıkmış durumda... sonuçta sunroof olacak tabi Allah aşkına bu lüks mü?
8-9bin tl panoramik tavan farkı, renk beyaz kırmızı var ellerinde geri kalanlar sipariş olacak eylül ayına... içi açık renk yok o da sipariş olacak... başka da bir şey istediysek adam değilim... hele CLA da içi çık renk olsun derseniz 5 ay süre veriyorlar ve de 'mecburen' gerçek deri veriryorlarmış, fiyat farkını sormayın bile...
peki diyorum ki bunların karşılığında ne alıyoruz yani? üzerinde yıldız logosu olmuş, pervane logosu olmuş olimpiyat logosu olmuş ne fark eder? öyle ledli ışıklarmış (BMW 2003'de stoplara koymaya başladı), tabletmiş (TV li ekranlar 3 serilerinde 2001den beri var) i-drive mış (e60 kasa 5 le başladı BMW) bunları bana anlattıklarında kusura bakmayın ama kendimi aptalmış gibi hissediyorum, ne dyor bu diyorum yahu hangi devirdeyiz... tablet koymuşsun, navigasyon var mı? hayır efendim 2200-2800 lira gibi azıcık bir farkla haritayı yüklüyoruz... bunlar size normal geliyorsa kusura bakmayın, ilk defa BMW de almıyorum mercedes de...
Ben ilk gittiğimde şu galerilere düşen yeni c ler vardı mavi ve beyaz olarak
İlk içine bindim lan fotolardaki değil bu dedim
Bugün lansmandaki beyazı sevdim
Ortadaki touch pad mouse gibi kumanda vs fotolardaki gibi olmuş içide dışıda
Belki adana mengerlere özeldir ama bugünki 4 arabanın 3 ünün içi açı renkti bir tanesi siyahtı ve sadece lansman arabası amg idi geri kalanları avantgarde ve fascination idi.
Fascinationlardan birinin fiyatı 144dü
Bundan önce ise gelenlerin ikiside amg idi şu 175 civarı olanlar
Bende şöyle bir izlenim oluştu yeni c için.Benzinli almak için doğru zaman şu anda oluştu.O ilk etaptaki heyecana kapılıp gereksiz özelliklerle dolu pahalı bir araba almış olunacaktı galerilerdeki gibi.
Satış müdürü bile bu beyaz araba gerçek tr paketi dedi.Ha bu arada 10lt yakıyor ona göre alacak arkadaşları uyarim :)