Tek kelimeyle muhteşem...
Printable View
Tek kelimeyle muhteşem...
Tesla'da Türkiye'ye girecekmiş. Hızlı şarj istasyonu bile kurulacakmış. Eğer şarj istasyonları yaygınlaşırsa çok güzel olur. %100 elektrikli, 90 saniyede şarj, 500 km menzil. Daha ne olsun. ötv de düşük olacağından i8'den ucuz olur muhtemelen.
Teslanın giriş sınıfı en memuru amerika satış fiyatı 70 bin dolar bu fiyat amerika orantısında bile çok pahalı..Corvette in amerikada 50 bin dolar olduğunu düşün supercar sınıfı bir araç ordan anlarsın
kaldıki 70 bin dolar olan arkadan itiş en memur en boş olanı dual motor 4 çeker performans versiyonu ve dolusu 90-95 bin dolar civarı..
bunun amerikadan buraya transport ücreti osu busu nu kat hadi ötv sini katma pure elektrik olduğu için gene türkiye de satış rakamlarını sen hayal et..
70 bin dolarlık versiyonun bile 140 bin dolardan aşağı burda satılıcağını düşünmüyorum. hadi 120 bin dolar civarı olsun diyelim gene türkiye fiyatı ortalama 300 bin tl ler civarlarında olur.. kaldıki i8 ile tesla aynı sınıf değiller i8 bildiğimiz hybrid bir araç tesla pure elektirkli..
birde ne kadar doğru bilmiyorum ama teslanında renault gibi galiba aylık ödemesi varmış.. teslanın aküleri değişmiyor ama aylık ödemeyi neye alıyorlar anlamadım tabii doğruysa eğer..
Tesla türkiye de var şuan, hatta bırakmadıysa dist. de olmuştu bi firma sanırım (beka olabilir). Şuan o olay ne durumda bilemiyorum belki bırakmışlardır. Aylık ödemesi yok diye biliyorum ama bakımı var normal araç gibi paralı. O nasıl oluyo Türkiye'de bilmiyorum. Amerika da olduğunuz yerde yoksa gelip mobil istasyonla bakım yapıyolardı. Bakımda ne yapıyolar acaba?
Fiyatlar dediğiniz kadar uygun olsa daha tercih edilebilir olur ama şuan çok daha pahalılar ikinci elleri bile..
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...84558909/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...78892071/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...61206152/detay
konuyu görünce yazayım dedim, ctesi günü haliçten okmeydanına e5 te giderken karşı yönde bi garip araba gözüme çarptı..
dikkatli bakınca i8 olduğunu anladım, ama plakalımıydı tam göremedim.
Borusan İ serisinden 76 adet satmış.
Bunların yarısından çoğu i8 :D
Tr.'de zengin çok. :D
tam da bugun trafıkte 3 tane gordum lan dedım kızılay mode on olmuş
Amsterdam da havalimanı taksilerin bir çoğu Tesla. Şehir de elektrikli araçta bir hayli fazla. Coğu otoparkta şarj ünitesi mevcut. Tr de vergi teşviği olsa elektrikli araçlar kompakt sınıf fiyatlarına satılabilir.
Amsterdam'da Avrupa genel merkezi var zaten Tesla'nın. Dediğiniz gibi hemen her sokakta da şarj üniteleri mevcut. Teşvik de fazla zaten elektrikli araca da, bisiklete de.
Amerika baz fiyatı 70$ model s için, vergi teşviği olsa dahi nasıl satılacak kompakt sınıf fiyatına?
Hollanda konyadan çok az büyük bir yer.. amsterdam da eni boyu başı sonu 84km istanbulun büyük bir semti kadar ancak.. oralarda elektrikli araç ilaç gibi gelir tam olar için elektrikli araç biçilmiş kaftan.. hollanda birde yeşil enerjiye çok önem veriyor denizin ortasında devasal elektrik üreten yel değirmenleri var.. güneş tarlaları var..
Hakikaten çok fazla i8 görüyoruz yollarda, dün bizim evin altında ki çarşıya ekmek almaya gelmiş bir abi i8'le :D i3'lerinde fiyatları aslında çok yüksek değil şahsen Mini alacağıma i3 tercih ederim :D
Dün ben de Ortaköy-Bebek yaptım.
Gri-mavi i8 ve çok güzel bordo i3 gördüm. Zaten hepsini aynı anda instagramda görebiliyorsun :)
Tesla gerek Tasarımı gerek Performansı çok yüksek bir marka. Diğer üreticilerin sattığı bir çok araç var. Zoe, leaf vs gibi. Bu araçlardan bahsediyorum.
Şekli tam bir uzay gemisi çok hoşuma gidiyor
Ciddi satış rakamları var 2015 de 20 üstü araç satıldı.
2.kaza bugün Haliç'te olmuş..
http://i.imgur.com/MWTxFwDl.jpg
Mayis ayinda cikacak olan 218i ler hakkinda ne dusunuyorsunuz?
Cabrio 218i 3 silindir 1.5motor 136hp liste fiyati 112bin lira
Bence piayasayi karistirir bu araba. Sifir bmw aliyosunuz hem cabrio hem sifir hem 112 lira ayrica rwd :)
Ayriyetten s2000 ariyorum oncelik siyah renk
Uzun zamandır A3 Cabrio var piyasada zaten 1.4 150 hp stronic olarak onunda liste fiyatı 110 bin TL
Çokta şık arabadır.
218i cabrio yanlız değil yani..
liste fiyatı 125 bin gözüküyor 2 cabrionun. nasıl bir donanımla nasıl bir indirimle veriyorlar çözemedim 112lik cabrioyu
a3 cabrio şuana kadar 2 tane gördüm Ankara'da, bence çok güzel olmuş bu kasası. 2 yi henüz görmedim ama rwd olması avantaj sağlar bence o sınıf cabrio alacak kitleyi düşününce
i8 hakkındada şunu diyim şu anda bir kaç tanesi benim bildiğim kiralama şirketlerinde belkide çoğudur çünkü mantıken o fiyatı kiralama şirketi çıkartır çok rahat.. hatta bir iki diziye kiraya verilenler varmış öyle duydum..
Dün Floryada galerinin birinde gördüm 295,000 EUR ya satıyordu.
Açık söyleyeyim yakından bakınca bir Gallardo veya Ferrari California kadar ilgi çekici durmuyor. Sadece biraz uçuk bir dizaynı var ona da gözümüz alışır zamanla.
Liste fiyatında m4 ile çok az bir farkı vardı bir ara. 470 e 490 gibi birşeydi. Hatta şaşırdım, almanya da neredeyse 2 m4 kadar fiyatı var. Yani tabi çok ayrı araçlar birbirinden ama 20 lira fark için ben kesinlikle m4 almazdım. İ8 çok daha özel bir araba sonuçta.
Sonradan Borusan uyandı duruma herhalde ki şimdi makas epey fazla.
295 bin € derken ?
Resmi sitesinde liste fiyati 190 bin € falan 100 k€ luk opsiyon yoktur herhalde
M4 cabrio ile hemen hemen ayni fiyatlari
Cok satilmasinin ana nedeni fiyati tuketimi ve vergisi falan extra elektrik motor vergisi yoksa arac 1.5
Şuan o fiyata sahibinden sitesinde satışı yok.
BMW i Serisi 2.El Arabalar ve Sat
Gördüğüm araç bu:
2014 BMW i8 PURE IMPULSE eDRIVE
bu 295 bin yazan biraz abarmış. hatta bunun en billurlu versiyonu içi acık renk üstüne mavi kemeri olan olması lazım
Valla i8 ozel yazanlar olmus tabi kendi gorusudur bilemem ama gaziantepte i8 inceleme sansim olmustu , hangi sinif oldugunu cozemedim hissiyat bence vasat icinde de normal bmwlerden oyle ahim sahim farki yok ha illa o fiyatta alacak olsam tercihim kesinlikle m4 olurdu en azindan zevkli bir arac
i8 in tek özelliği hybrid olması başka ibr esprisi yok.. carbon fiber yaşan alanı aliminyum komponent parçalardan olması nedeni de klasik hybridler hantaldır ağırdır çift motor olduğu için ordan kilo kazanmak için düşünülmüş. yapmışken piyasadaki hybridlerden de farkı olsunki millet koşa koşa gelsin alsın demişler bu örümcek tasarımını yapmışlar .. güzelde olmuş herkes örümceğin ağına düşüyor :) .. yoksa mantıken bildiğin hybrid çokda öyle yeni bir şey sunduğu yok araba dünyasına teknik olarak.
Simdi siz biz M4 aliriz belki i8 yerine fakat kesin ve net bisey var i8 in imajiyla m4 un imaji arasinda ucurum var
M4 nerdeyse herkes icin m paket 420 d :)
Ama i8 sanki Porsche sanki Ferrari
Disardan gorulen bu yani niye i8 aliyorlarki diye kafayi yormaya gerek yok
Almanya da 20 bin km civarı f458 italia ile birkaç bin km deki ikinci el i8 ler yaklaşık aynı rakamlara satılmaktadır.
Ilk mesajımda ısrarcıyım, i8 özel bir araç bana göre. Barındırdığı teknoloji de basit değil. Türkiye fiyatı, Avrupa referans alındığında çok uygun.