Neyse dostum tamam sen haklısın.
Printable View
Neyse dostum tamam sen haklısın.
Haklı olmak gibi bi derdim yok.Allah herkese arabasına ağız tadıyla binmeyi nasip etsin.İyi geceler.
Almanya'da c180e de 1.4 TSİ ye de 1.6 bmwye de kumaş koltuklu s e de binen var,
almanlar pek takmıyor bunları.
siz de takmayın bence fazla.
Çıplak gözle görmek lazım.
Zaten araç ilk çıktığında göze bir yabancı geliyor ama sonra zamanla oturuyor.
Yakinlasana kadar c ile s i zor ayiriyorduk simdi hepten corba olucak :D ic kisim cok guzel ama konsoldaki 2 parca ekranin cerceveleri cok kalin duruyor. Ozelliklede 2 ekranin birlestigi yerde cok fazla siyah alan var. keske ustunu deriyle falan kaplasalardi bu kisimlarim
A sedan yapsalarda junior S serisi diye bizde binsek :D
Yakışmıyor bence tüm modellerin aynı tasarımda olması. Volvo da girdi bu akıma tüm araçların yüzü aynı olmaya başladı.
hakiki mercedesciler özellikle 20-30 -40 yıllıklar yenisi çıkdımı elindeki mevcut mercedesini verip gidip sıfırını alan yeni kasası çıkana kadarda onu kullanan kesimden bahsediyorum ..
benim çevremde tanıdığım insanlarda dahil akrabalarım büyüklerim amcalar yiğenler de dahil sülalemde çoğu harbi mercedesci ya cls ye geçdi yada ellerindeki eski kasaları tutuyorlar.. eski derken W211 - W212 bilhassa W211 in temizlerinin fiyatları W212 lerle rekabet halinde pazarda..
mercedesi bence kimse yakıt ekonomisi yada yüksek beygir performans için almıyor.. hatta alanların ben üstündeki teknoloji için aldığını bile sanmıyorum harbi mercedescilerden bahsediyorum.. 40-50-60 yaşındaki sürücü kesmine sorun şu tuş ne işe yarıyor yada şu sistemi nasıl aktif ediyorsun çoğu bilmiyorum diyicekdir bence..
satarmı satar en başda filolar ve kiralamalardan satış bolcana olucak.. o başka..
ilk renderlardaki dizayn daha çok s coupeye benziyordu, öyle olsaydı daha iyi olurmuş
http://indianautosblog.com/2014/02/2...ndering-120825
2012 de C kasa makyajlandığında tam olması gereken araba olmuştu ama şu an hepsi aynı ve bence çok saçma bir mantık. Ben beğenmiyorum şu an yaptıkları araçları eski kasa E ve C harika orası ayrı. Şu an bütün kasalar aynı
http://i6.ressim.net/resim/2016/01/2...9_07856778.jpg
İcleri biraz farkli ama disi cidden cok benziyor ve bu yuzunun cok cabuk eskimesine yol acicak...
S'dede kia picanto direksiyonu var :D
http://www.autozine.org/Archive/Kia/..._2011_dash.jpg
Bir c serisi exclusive alırım siyah paşa paşa binerim e ye vericeğim para ile fotoğraflara göre e serisi tarihinin hayal kırıklığını yaşayabilir hele birde yeni 5 e rakip bir motor getirmezse 1.6 gibi intihar olur bence mercedes için :)
5 seriside ilk etapta 1.600cc getirmiycek diye okudum.
bu kasaya 1.6 her türlü gelecek , başka şansları var mı TR de araba satmak için.. 7 serisi 2.0 CC gelmiş , S class da gelecek , bu mu 1.6 gelmeyecek şimdi ?
Gelince ne oluyor bi de anlamadım 250 alınca kral 1.6 alınca ezik mi olunuyor :D Bizdede 250 var çok zenginiz demek ki :D 1.6cılar da fakir avuntusu işte.. 180 lira verip e ye biniyor fakirler...
C serisine göz alıştı da bu hiç olmadı.
Güncel E çok daha güzel.
e180 nin arkasına e250 4matic yazdıran gördüm serviste
bu cümlenin hangi kısmı anlaşılması zor diye bir daha düşünüyorum şu anda
acaba noktalamadamı hata yaptım diyede kontrol ettim bulamadım
1.6 motor olmaması e1802504matic cileri engeller dedim
yoksa öğrenciyken dolmuşa biniyordum alttan alttan imalara karşılık olarak :)
ha o zamanda yine bu fikirdeydim ama
bi marka tasarım olarak nasıl bu kadar geriye gider yaw. güncel c ve s serisinin arka tasarımları on numara ama o a serisi ile başlayan yuvarlak ön hatları pek yakıştıramadım mersoya. nerde o 124 140 211 kasalardaki ihtişam. çocukken yolda gördük mü saygı duruşuna geçerdik :) şimdi filoya düşmüş , köşe başındaki merdiven altı rent a carcılarda bile çeşit çeşit bmw merso var. şahsen bi 126 kasa veya susurluk kasa (140) çok daha çekici geliyor bana.
Ya eskiden bu kadar zenginlik yoktu bu memlekette o yüzden mercedesler lüks geliyodu insanlara şuan ülkede zengin sayısı çok hadi kriz var azaldı desek kredi almak kolay ondan heryerde görülmesi normal ayrıca o kütük gibi mercedesler yaya güvenliği konusunda sınıfta kalır napsın adamlar mecburen yuvarladılar arabaları bence bu yeni e serisi çok güzel bi araba oldu 4 matic olanları çıkınca almayı düşünüyorum bende bide 3.0 güzel bi dizel motoru çıkarsa 300 küsür hp olan süper olur benim için çıkmazsada e220d 4 matic çıkınca onu alırım :)
Pert çıkmadan almam benim ticaretime ters düşüyor sıfır boyasiz arabalara cok paralar dökmek:)
benim arabanın üzerinde rehin yok zaten kredisi ticari kredi
ben kafamda araba için kredi çektim diye düşünüyorum
hani nakit aldım desem derim de komik yani bana göre böyle şeylerin bile konuşulması aslında
ama işte internet ortamı yapacak birşey yok
hala fikrim aynı
e180 alıp arkasına e250 4matic yazdıran adam marka imajı için kötüdür ve 1.6 motor olmamasıda bunu biraz olsa engeller
ha bu zihniyetteki adam belki e250 4matic alıp sonra e63 amgde yazdırabilir buda ayrı bir boyut ama genel bir gerçektirki e180 kitlesinde bunu yapan sayısı daha çoktur
şöylede bir bakınca cidden boş bir muhabbet bu ve dahada uzamaması için bu konuya postum olmayacak
yeni e vatana millete hayırlı olsun :)
Keşke 1.4tsi gibi motorları olsa :) 1.4tsi 150hp :D
Hakikaten Mercedes'in bile cılkı çıktı.
Benim saygı duyduğum ve benim için eskimeyecek, ileri de hepsinin de temizine binmek istediğim 4 modeli var.
W221 S
W219 CLS
W210 E
W201 190
Benim için gerçek Mercedes'ler bunlar :)
bu aynı kasa tasarım üstünden segment büyüterek yürümek artık sanırım firmalara daha pratik ve daha kolay geliyor.. maliyetlerde düşüyor herhalde..
eskiden her segmentteki araçlarını ayrı ayrı bambaşka tasarımlarla üretilerdi firmalar. şimdi artık tek bir aynı tasarım boyutu büyüye büyüye gidiyorr..
bunun belki tek iyi yanı firmaya maliyetlerde olan düşüşdür. bir artısıda markaya prestijinin verdiği satış güvencesidir ama buda zaman içinde marka satış payını özellikle zevk sahibi kişileri farklılık arıyan sıradanlıkdan uzak olan kişileri alternatif marka yada modellere yönlendirir..
yolda yürüyen yada aracı süren kişi için bu tip tasarımların en kötü yanı çabucak göz eskimesidir.. tasarımda göz eskimesi oldumu sıradanlaşır normalleşir yoldaki sıradan bolcana olan halk sınıfı bir araçdan sürdüğünüz aracın görsel olarak bir farkı kalmaz..
yeni kasalar çıktıkça makyajlı 210 ve tüm 211 kasalar gözümde daha da değerleniyor.
hadi s.ktmin mercedesi yapıyor bmw yapıyor audı yapıyor fiyatlar beni aşıyor. mk ek cıvıc e noluyorrr :D
W210 Kasaya hala aşığımdır. Kendisine has ruhu tarzı karizması olan bir seri
210 serisinden sonra bence Mercedes E Class ruhunu kaybetmeye başlamıştır.
2005-2006 senesinde kayınpederimde E 200 CDI vardı o arabada aldığım keyfi
Sürüş konforunu ruhunu bu sene kullanma şansı yakaladığım 211 kasa E 500 de bulamadım
En başta beni delirten E 500 ün şanzımanı oldu ben hayatımda bu kadar kararsız motorla uyumsuz bir şanzıman
görmedim. Tepki süreleri çok uzun motor ivmelenmek istiyor şanzıman izin vermiyor
Böyle bir videoya denk geldim baya beğendim.
https://www.youtube.com/watch?v=LqDgrZJsEaM
Eski e daha asil duruyor bence kesinlikle. Arkadan ben gercekten sanmiyorum kolay kolay yeni E'nin C veya S den ayrilabilecegini.
E180'e 250 v.s yazdıranlardan bahsedilmiş ama aynı durum hepsi için geçerli S320 alıp zamanında S500-S600 yazdıranlarda var ML250 alıp 350CDI Yazdıranda, çakma Amg dolu zaten her yer o da ayrı mesele. Gerçek bir E250-ML350-S500 Ve ya Hakiki AMG alamadıktan sonra bunları yapmakta biraz züğürt tesellisi gibi :) :D
Gözünü seveyim tekrar açma o konuyu :D
Gerçeğe en yakın videosu bu sanırım : https://www.youtube.com/watch?v=_fZ8JtzT1r0
S ve C ile neredeyse ayırt edilemez hale gelmiş konsept hali hoşuma gidiyordu ama edition paketler falan böyle gelecekse TR'ye hiç albenisi kalmamış yani , 5 kasadan daha çok umutluyum en azından göze biraz daha hitap eder :D
Ekleme yapayım ; Istoç'a güzel kampanya ile getirsinler esnafa güzellik yapsınlar çatır çatır satar :D
Bunu çok beğendim ama şimdi
https://www.youtube.com/watch?v=xG_aa563nqg
Yeni BMW 5 ide görsek artık :)
Koskoca yıldızın bile boku çıktı artık gerçekten bu şimdi tasarım anlayışları c-e-s hepsi aynı. Bu kadar mı ticari kaygı içindeler eskiden yıldıza kimse laf dahi söylemezdi şu geldikleri noktada topa tutmak lazım. Birazcık zevk sahibi olan bir insan gidipte şu arabaya +300k vermez. Artık bu e de satarsa insanların zevksizleştiğinin kanıtıdır net.
Valla ben beğendim,alınır aslan gibi de binilir,1.6-2.5-8.9 hiç fark etmez.. yeterki full+full olsun..
Aracı dikkatli inceleyince bence çok da güzel zarif bi araç olduğunu anlayabilirsiniz. Tamam çok benzemiş ama mecbur başka seçenek yok. Şuan bmw, audi, vw hepsi öyle yapıyor.
Hele ki AMG paketin tadından yenmez.. :p