Şahsen ben almıcam :D
Printable View
canım ülkemin geldiği durumlara bak offf of...
ülke kan ağlıyor, kriz var,işsizlik tavan yapmış.
1-2aya gör her taraf G30 :)
4-5 gundur kanadadayim burdaki araba fiyatlarina baktim ve insanlarin gelirine gercekten yazik , hadi sirbistanda ucuz ama adamlarin geliri yok burdakiler bizden cok daha fazla kazanip cok daha ucuza aliyolar . Gordugum en dandik mercedes c300 :D Civic aylik 500 dolar taksitle satiliyor ..
yurtdışı fiyatlarını TL ye çevirmeyin arkadaşlar, rakamsal birim olarak değerlendirin. Amerikada sıfır F30 340i (gırtlağına kadar opsiyonlu) 52 bin dolara alınıyor, benim ülkemde gırtlağına kadar dolu 320d 300 binden aşağı değil ve aradaki birim rakam 250 bin ise, ben o sistemin amk. elin amerikalısı hollandalısı yaşamaya geldi de ben dünyaya kredi taksiti ödemeye mi geldim ? demek oluyorki devlet bu vergilerle ayakta duruyor. yoksa hepsinin derdi çene yapmak.
önümüzdeki yıl yurtdışından alıyorum aracımı. yetti bu kadar kendimizi kerttiğimiz. hanıma ufak bi tr plakalı alıp gerisini koyuveriyorum. bu işi de burada kapatıyorum.
oturduğum evimi satsam alamayacağım fiyatlara çıkmış.. O yüzden fiyat hakkında çok yorum yapmaya gerek yok alsınlar ötv nin kdv sinin ötv sini bi taraflarına soksunlar..
evet amerikada 1 işçi veya garson bile 1 yıl yiyip içmez ise 1 yıllık maaşıyla bu zengin arabası dediğimiz arabalara biniyor ki aslında gerekte yok, daha ucuza mustang filan alırlar muhtemelen :D yada hummer :D
türkiyede yıllık geliri 52bin dolar olan adam anca bi şirketin hayli yüksek mertebelerinde çalışıyordur. garson olup anca tofaş alırız :D
müstehaklık bişey yok sen ben yaşamıyoruz bazılarına ucuz iş gücüyüz, benim hayatım boyunca kazancımın %80 i onların cebine giriyor, onlar yine kasmadan alıyor, Türkiyede hayat onlar üzerinden dönüyor boşa yaşıyoruz aslında, 1400 tl asgari ücret 80 tl 70 lik rakı tekel 2001 9 tl.
isyan edersen fetöcüsün, sokacam fetösüne para yok araba yok lan
ablam Miami de yaşıyor, bende AB vatandaşlığı mevcut (Bulgaristan). Eniştem daha yeni aldı 340i. 10 bin dolar peşin 780 dolar taksitle. ve banka falan da değil direkt bayiye gidip ödüyorsun. ablam da mitsubishi evo X var. onuda 2 yıl önce sıfır aldılar 26 bin dolara. yani ben daha bu işin nasıl sonlanacağını bilmiyorum ki zaten sonlanmayacak da artık yetti be kardeşim. çoğu aracın sağını solunu Türkiye de imal ediyorlar kablo sisteminden koltuk süngerine ufak tefek parçalarına kadar, sonra ötv si kdv si bilmem nesi. öte tarafta sormazlarmı ne için gittin diye dünyaya ''kredi ödedik hayatımız boyunca ev araba vs'' mi diyelim.
Ehonomi çoh eyi
Farklı bi soru sormak istiyorum. Vergiler düştü diyelim sıfırını 100k tl ye aldığın araba 1 ay sonra 50k tl ye satılmaya başladı. Bu aracın 2.el piyasası ne durumda olucak?
Normal 1.6 araclar vs ydisindan cok farkli degil mesela kia sportage amerikada 23 bin dolar, asgari ucret 1600 dolar civari saatligi 10 dolardan haftalik 40 saat. Bu paraya hic ellemezsek yaklasik 15 ayda bu araci aliriz. Tr de de 24 bin dolar aslinda , her neyse 89 bin tl. 1400 tl asgari ucret alsak(eger is bulursaniz o da) paraya elimizi surmesek 65 ay calismamiz gerekiyor. Ustune bir de 2.0 lt ve ustu ekstra vergilerle olmayan alim gucumuzu iyice dusuruyorlar.
Soyle basit bir ornekleme yapalim,
Bizim bulasikcilarimiz saatine $14 fln yapiyorlar.
Benzin galonu ( 4lt ) su an $2.20 civari
Yani bu kisi sadece 1 saat calisarak 6.3 galon yaklasik 25lt benzin alabiliyor
Benzin Tr de ne kadar bilmiyorm. 5tl desek 125tl yapiyor... yazik gunah insanlar bosa yasiyor.
Sabah şirket arabasına 50 tl lik mazot aldım
Rahmetli şikonder amcanın nasihatı ile
Hemen doldu
Pompacıya dedim ki
5 tl lik mi attım ne yaptınnn :):):)
Harbiden bitmişiz eskiden 50 tl koyar bir ay unuturduk
Şimdi haftada bir olursa sevinir hale geldik
Evet Türkiye için sormuştum abi imkansız bencede ama herkes düşsün istiyo ve diyelimki düştü 2. El piyasasıda 20-30k tl düşünce tekrar isyan çıkmayacakmı 70k ya aldığın araba 1 ay sonra 30 k dan anca satabileceksin bu sefer halk tekrar yönetime küfür edecek. Belki boş yapıyorumdur gereksizdir ama merak ediyorum şimdi vergi düşsün istiyoruz o zaman piyasa düştü biz zarar ettik diye konuşucaz
bir bmw almayın dedik ne tepki almışız kaç kişi eksi basmış
alın arkadaş bana mı bağlısınız :)
bu arada geçen sene ocak ayına göre yüzde 20 artış varmış demekki hak
Araba alamadığım her geçen gün, bütçeme göre bakabildigim araç modeli ve kalitesi daha da düşüyor...
1.6'lar geliyor...
bence artık 1.0 çift turbolu 3 silindirli bir araba çıkartsınlar.. onada 5.14 derler..
Bi kaç hafta önce gayet dolu bi 530 için Borusan dan 310 Bin TL fiyat almıştım
Muhtemelen 1.6 5 serisi gelince bu fiyatlarda olur gelene kadar 2.0 bir araç için harika fiyat.