Son aylarda o kadar çok model yenilendi ya da yeni bir model ortaya çıktı ki bu sefer iki yenilenmiş otomobili aynı konu altında sundum.
İlk araç BMW'nin yenilediği X4. Teknolojik olarak ne varsa hepsi enjekte edilen yeni X4'ün ülkemizde sunulacak olan motorlarına bakalım:
2.0 Dizel, 190 bg (xDrive20d)
2.0 Dizel, 231 bg (xDrive25d)
2.0 Benzinli, 184 bg (xDrive20i)
2.0 Benzinli, 252 bg (xDrive30i)
Bilgi eğlence ekranı standart olarak 6.5" olarak gelecek ve opsiyonel olarak 10.5" genişliğinde alınabilecek.
YORUM: Her konuda üzerine düşeni layıkıyla yapacağı mutlak ancak ben BMW'nin yeni nesil kokpitlerini rakiplerine kıyasla görsel ve teknolojik olarak beğenmiyorum. Daha önce de söylediğim gibi yeni BMW'lerin kokpitleri, eskilerinin güncellenmiş ya da makyajlanmış hali gibi duruyor. Dış tasarımına bakarsak maalesef BMW çekiciliğinden uzak. Ayrıca arka tasarım bariz şekilde Mercedes GLC-GLE Serisi Coupe'leri andırıyor. Gücü yetsin ya da yetmesin, buradan hiçbir arkadaşın yeni X4'ü tercih edeceğini sanmıyorum. X4, bizimle değilsin.
İkinci yenilenmiş otomobilimiz Vantage.
Yeni Vantage, Mercedes-AMG motoru kullanıyor. Etkileyici teknik değerlere göz atalım:
4.0 lt - V8 (çift turbo)
510 hp - 685 nm
8 ileri otomatik - Arkadan itiş
3.6 sn - 314 km/s
1.530 kg
Mercedes'ten alınan sadece motor değil. Aracın bilgi eğlence sistemi, kullanım butonlarına kadar Mercedes raflarından temin edilmiş.
YORUM: Ülkemizde 5 yaşında bir Vantage 1 milyon TL gibi bir fiyattan satılıyor. Tercih etmek için hastası olmak gerek. Sekizgen direksiyonlu bu otomobilin burun kısmı bana çok çirkin ve sevimsiz geldi, herhangi bir Tesla gibi olmuş. Arkadaki ve profildeki çekicilik ise devam ediyor. Ergonomik kusurlarla dolu olan iç mekan, Aston Martin kullanıcısı için pek önem taşımıyor. Yüzlerce milyon dolara sahip birisi olsaydım bundan bir tane alır mıydım? Almazdım...
![]()