Cossie motor alacaksanız hakkını verin. MS falan yazık olur.
Printable View
Cossie motor alacaksanız hakkını verin. MS falan yazık olur.
Haltech Motec aem :d
AEM ems kullanılabilir mi? MS den farkı ne olur? Maliyet, yapılabilite falan.
Bahsettiğiniz motorun sahibindende ilanı vardı, favorilerime eklemiştim ama ilan kaldırılmış. Umarım yabancıya gitmemiştir. : )
İlla AEM falan olacak diye bir kural yok. Ama sequential birşey takın bari. MS in eski versiyonları 6 silindirli sequential desteklemez. MS3 falan takmanız gerekir o durumda da fiyatı zaten AEM fiyatına yaklaşıyor.
Eğer ciddi bir proje değilse MS falan kullanılabilir ama ciddi değilse cossie ile ne işiniz vardı ki?
Tabi birde şu var, bu cossie motor scopriolarda falan çıkan motor değil demi?
Uvv dikkatli bakmamışım. O motormuş. Sözümü geri aldım, bence fazla kasmayın, her ECU olur o alete.. 20 yıllık cossie. :)
dönüp dolaştın yine geldin dükkana mertpol amca :D
MS rahatlıkla seçilebilir yapanlar var. Orijinal tesisat ve beyini de bulunabilir çıkma BOB ise biraz daha sıkıntılı olur ama 91 model olduğuna eminseniz BOA dır gayet sade oda.
http://cgi.ebay.co.uk/GRANADA-COSWOR...#ht_500wt_1156
Örneğin komple tesisat motor ve beyin 499 demiş ki çok pahalı bence. Daha ucuza bulunabilir.
Motor çok yeni bir motor değil mertol abi 90 lı yılların motoru scorpio motoru.Zaten motora herhangi bir mod vs. yapmayacağız yani motoru stok vaziyette araca swaplayacağız ms diye diretmemizin nedenide motoru çalıştırabileceğimiz bir beyin olması kendi orjinal beynini bile bulsak olabilir aslında.
ÖmerRS motor BOA kodlu evet verdiğin link çok güzel bir alternatif değerlendirilebilir zaten dediğim gibi mod vs. düşünmüyoruz motor stok kalacak o yüzden aem olsun ms olsun biraz gereksiz kalıyor orjinal ecu su duruyorken yanılıyormuyum ?
Bu arada Cossie ne demek ?
Kendi beyni nedir ne değildir bilmiyorum ama sequential falan olduğunu zannetmiyorum. Gerçi ford bu bellide olmaz. Eğer tüm düzeneğini komple toparlayabileceksen kendi beyni tabiiki daha zahmetsiz olur. Ama en yenisi 20 yaşında bir aletin orjinal beynini bulsanda çok para isteme ihtimalleri çok yüksek.
Neden bu motor? V6 mondeo motorları falanda var. (2.5 motor) Onlar daha verimli ve ekonomik makineler. Hatta illede ford gibi bir olay yoksa opelin dik duran 2.5 motorları falanda var. Onlarda güzel makineler.
Cossie = Cosworth
Zaten sanıyorumki Türkiyede kendi tesisat ve beynini bulmak çok zor olur ve dediğin gibi abi uçuk paralar isteyebilirler evet. Bu proje konuyu açan (apsimaty) amca oğlunun projesi motor kendi tercihi 2.9 cosworth olması ikimizide cezbetti açıkçası :)
Aslında en başta fiyatı cazip geldi birde adı var tabi cosworth :D Tabi şaka bir yana senin önerdiğin motorlar daha teknolojik performanslı ve üstelik ekonomik ama bu kadar uygun olmazdı sanıyorum fiyat açısından ? Hem bu motor bildiğimiz bir motor en azından alt yapısı öyle.Bu motorun alt yapısı eski granadalarda kullanılan cologne motorlar benim eski aracımda da 2.0 V6 cologne motor vardı motoru a dan z ye iyi tanıyoruz belkide tercih sebebimiz bu bilmediğimiz kısmı sadece elektroniği.
Tabi son karar yine apsimaty nin son dakika karar değişikliğide olabilir bilemiyorum.
Eğer hacim sıkıntınız yoksa gidin bi zetec 2.0 motor (focus sport trend motoru) alın bakın keyfinize. Hem az yakarsınız hemde her parçası var. (forged cart curt anlamında) .. 20 senelik cenazeyi bırakın başkası kaldırsın.
Motoru enine takman şart değilki. Sonuçta her şartta ona takoz falan yaptıracaksın zaten. Ha öyle ha böyle..
Bu motoru tercih etmemin nedeni muazzam bir sesi ve gaz tepkisi olması. Birde torku. 275nm.
Bu videoyu izlersenin beni daha ii anlıyacağınızdan eminim.
YouTube - Ford Cosworth v6 2.9ltr 24v BOA
O motora sahip scorpio kullandım. Tabiiki V6 nın sesi ve hacimden kaynaklanan torku falan su götürmez.. Evet su götürmez ama benzin götürür.. :)