180 hp gibi gitmeyen çok yakan ama çok şık bir araba işin özeti bu.
Printable View
180 hp gibi gitmeyen çok yakan ama çok şık bir araba işin özeti bu.
Geçen gün bayide inceledim. Neredeyse 1.4 turbo astra parasına 1.6 turbo insignia veriyorlar. Çoğu C segmenti aracın fiyatı o civarlarda zaten. Bence alınabilir. Yakıtı üzüyorsa LPG uygulanır. Manifolddan enjeksiyonlu zaten. Direkt enjeksiyon değil. LPG rahatlıkla uygulanır. Alaşım subapları epey hassas. Onlar da gerekirse değiştirilir. Çok masraflı bir iş değil. Ama o konfor, o motor o paraya çok iyi bence.
0 ları harıka bence yada 2.cı el cok dolu bır arabayı 0 fıyatına alabılırsınız. yakıtı performansı cok ıyıdır. lpgde 5000 tl harcarsanız 100.000 km boyunca kafanız rahat eder.
Bilgim var zaten. Sorun yaşanmaz yazmadım. Aynı konfigürasyona benzer bir motorlu arabayı LPG'de kullanıyorum. Tek farkımız benim subaplarım sağlam :) Ama daha bugün subaplarını değiştirerek sorunsuz kullanılan bir insignia gördüm. Sordum, soruşturdum tecrübe edenlerden, oem subaplar yanana kadar genelde dokunmuyor, oem subaplar hasar görünce de daha sağlam olan eski nesil ecoteclerin subaplarıyla devam ediyorlar. Yani "bu motorda olmuyor" diye kestirip atmamak gerekir. Subap değişimi sonrası sorunsuz kullanılır. Yoksa motorun özel, hususi bir hassasiyeti yok.
Titanyum yay şapka muhabbeti geçmişti conta kapak işçiliği 2500 tl fiyat almıştım.
Tabi + tüp ücreti.
lpg ile 30-40 bin km yürüyüp subap eriten insignia ya burda örnek var.
mesele o değil cip + lpg sorun çıkarır mı?
"cip" olduğu için değil ama hassas subaplı turbo bir motor olduğu için zaten baştan sorun çıkarmaya aday. Twinportlarda da benzer alaşımlı bir subap varken atmosferik olması sebebiyle çok daha geç sorun çıkarıyor. Hafif alaşım oem subaplarıyla ecotec turbo motorların LPG'de sorun çıkaracağı aşikar, bu iki kere iki dört. Ama subaplar ve subap gaydlarındaki gerekli iyileştirmelerle sorun çözülebilir.
valla insignia güzel alet
onu bilir onu söylerim.
LPG de uygulandımı tadından yenmez.
fakat herkes yakıtından şikayetçi.
arkadaşlar,
180hp turbo kocaman araba, elbette yakacak.
Benzin önemli elbette ama sadece benzine göre araba alınmaz
yakıt o kadar sıkıntı yaratıyorsa reno 1.2 symbol alınız.
gördüğünüz gibi nasılsa aynı araba :p
http://www.auto-trading.com.ua/image...17_6970453.jpg
http://www.cartell.ie/car_check/wp-c...l_insignia.jpg
http://otomobilkampanyalari.org/wp-c...lt-symbol1.jpg
http://www.greenerideal.com/wp-conte...Insignia_3.jpg
Abi atla eşek derler de, atla böcek karşılaştırdın sen de :D LPG uygulaması konusunda bayağı ciddi şekilde uzak durmamı söyledi İnsignia delisi arkadaşım. Bi dolu sandık motor vakası yaşandı dedi, buranın linkini verip sübap olayını söylediğimde de bi fark yok sübap değişse de sıkıntı dedi. 1.6 düz 115 HPlerde sıkıntı olmuyormuş o kadar ama turboysa garanti eline alırsın motoru diyor :/ Hazır eve bi araba daha lazımken alayım diyordum da, dizeli bütçeyi aşar maalesef :/ LPG konusu da kesinleşene kadar uzak durmak lazım.
1.4T öneriyor arkadaşım yakıt konusu için.
Bizim t-jet eşek oldu yani
Valla kusura bakmasın arkadaşın da bir insignia delisi de çıkıp bana bu motorun şurası burası bir de şurası şöyle, ondan dolayı LPG'de sorun çıkarıyor desin, subap hariç. "Ama bu motor turbo, ondan LPG'de sorun çıkarıyor" gibi cahilce bir argümanla gelmesin ama.
Bunlar öyle ultra teknolojik motorlar değil. Ne direkt enjeksiyon var, ne özel bir yakıt sistemi, ne de özel bir sıkıştırma var. Benim t-jet de ecotec turbo da eldeki eski motorların turbolanmış hali. Yakıt enjeksiyonu açısından hiçbir yenilik, hiçbir risk içermiyor. LPG'de tek risk subap ve subap gaydı. Onu da kaç kere yazalım, yazdık işte hassas diye, oem subaplarla olmaz diye.
T-Jet i bilmem de, 1.2 Symbol eşek bile olamaz abi :) Ben pazartesi sübap değişimi dahil bi fiyat alayım LPG masrafları için de, sonra sulanayım İnsignialara :D
Horttt. Aradan geçen yıllar sonrasında yorumlar nasıl değişti. Yakıt hala çok mu? Lpg hala problemli mi?
Araba çok yakmıyor. 1.5 tonluk arabadan bahsediyoruz. Turbosu 2200 devirden sonra etkisini gösteriyor. 1.5 sene kadar kullandım. 2011 modeldi.
Şehir içinde ara sıra gazlamalı olarak 10 lt görmüyordum. İzmirde ama :) Şuan turbosuz bir araba 10 11 lt yakıyor ve gitmiyor. Ona göre kıyaslama yaparsan gayet normal.
1.6 T 180hp insignia kullandım bir süre, donanım özellikle cosmo ise tadından yenmez evet şehiriçi ortalama 9-10 litre civarı yakıyor ama o cüsseyle o motora göre gayet normal bence uzun yolda yakıt çok düşüyor. Malzeme kalitesi donanımı konforu ve iç dış dizaynı bence çoğu d segmenti aracın üzerinde. Brc marka lpg ile 30bin km boyunca hiç sıkıntı yaşamadım doğru işçilik ve doğru kalibrasyon yapılmış bir lpg kiti ile sübap eritme falan yaşanmaz. Parasını fazlasıyla hak ettiğini düşünüyorum.