İlk zamanki çekicilik kalmadı tabii kabul etmek lazım.. Öyle yada böyle her iyi arabanın da apaçi bir kullanıcı kitlesi oluyor :)
Dodo kardeşime de bire bir katılıyorum güzel bir yorum yapmış...
Printable View
İlk zamanki çekicilik kalmadı tabii kabul etmek lazım.. Öyle yada böyle her iyi arabanın da apaçi bir kullanıcı kitlesi oluyor :)
Dodo kardeşime de bire bir katılıyorum güzel bir yorum yapmış...
ama yeni miniyi beğenmedim :)
yeni Mini'yi ben hiç ama hiç beğenmedim,alışır dedik gözümüz yok,neyse daha iyi oldu ilerde bizimkiler kıymetli olur:Dyenileri kimse beğenmiyor:)
Heheh.. İki yoruma da katılıyorum .. Yeni Mini'yi ilk gördüğümde iğrenç demiştim ama sonradan o kadar da kötü olmadığını anladım fakat dodo'nun da dediği gibi bir türlü ısınamadık.. Agresiflik gidip yumuşak hatlı bir arabaya döndü. Efsane kasa 05- :)
eet ilk kasanın tasarımındaki oranlar arabayı daha bi eski miniye benzer yapıyodu yeni kasa büyümüş ve yumuşamış tip olarak. ama gene de rwd > fwd :) fwd ile zaten bi kere çok kısıtlısın yani belli bi güce kadar kullanılabilir oluyolar + standart halde olduklarında bile çekiş+steeringin ön tekerlekte toplanmasıyla çekişi arkaya bırakıp ön tekerleklerde sırf steeringin olması çok farklı
Peki 2 katını yatırdın mini rx-8 den daha iyi bir araba oldu :)
Yaw adamın biri konu açmış görende Top Gear karsılastırıyor sanıcak 2 arabayı.İyi bende vitec - ferrari diye konu açim o zaman vitec ferrariyle karsılastırıldıgına göre vitec in ne kadar üst sınıf bir araba mı oldugu ortaya cıkıcak :D
Ps:Rx-8 mazdanın ürettiği en iyi araba değildir...Şu an Mazdanın ürettiği 4 spor arabadan 3. en iyi performans'a sahip arabadır.
allah icin arakdaslar etmeyin eylemeyin RX-8 diyoruz göz var nizam var hangi spor aracda bu cekicilik var bu zarafet bu gösteris var yapmayın etmeyin elinizi vicdanınıza koyun...
rx-8 in tipini bende beğenmedim ama içi görüntü ve kalite s2000 i ezer :)
m3 fln klasman dışı ztn
Arkadaş hangi spor arabada var demişte,onun için M3'üde söyledim Cem:)
İç döşemeleri,işçiliği gerçekten güzel ama ortada bir s2000 gerçeğide var,dış görüntü olarak ve motor olarakta s2000 ezer:)
rx-8 i m3 le kıyaslayabilirsiniz ama cooperla asla
s2000 audı tt yada cooperla karsılastırmayın bence hakkını yiyorsunuz bu arabanın...
Rx-8, S2000 ve audi tt ile karşılaştıralamayacak kadar üstün öylemi?:)
Niye hakkını yiyelim,burda zevklerimiz ön plana çıkıyor,herkes kendi zevkini paylaşıyor;)
Ben M3'lede kıyaslamadım bana kalırsa M3'ün böbrekleri bile etmez ama bu zerafet vs hangi spor arabada var demişsin ona cevap olarak yazdım :)
aynı pistte yapılan tur zamanlamaları
54.Mazda RX8 1.31.8
56.BMW M3 1.31.8
59.Audi TT V6 1.32.7
61.Mercedes-Benz SL55 AMG 1.33.2
vs vs
pistte bu kadar basarılı olan bir arac görsellik desen bana göre hat safada kötüleyemessiniz arkdaslar kusura bakmayın hersey ortada rx-8 in kulvarındaki arac değil cooper
bence sen arabaya tek bi taraftan bakıosun benim için önemli alan bi arabanın satış sonrası desteği.duyuyoruz sağdan soldan RX-8 alıpta bozulan aylarca servisten haber bekleyenler garajına sokupta.biçok insan tip alıp performansa yönelik kullanıolar bi şanzıman sıkıntısında motor sıkıntısında aylarca yetkili servisten haber bekliyceksem o arabayı almamam benim iyiliğime olur.Bence sen miniyi çok alakasız derecede kötü bi araba olduğunu düşünüyosun sanırım hiç güzel bir cooper s sürüş deneyimin olmadı.benm en yakın arkadaşım minisi pert olup s2bin aldı minisini hala özlüyo.ne güzel arabaymış diyo.donanım yol tutuş sürüş zevki olarak.Şahsen bomboş bir RX-8 alıcağıma gider bi mini GP alırım tadındanda yemeye doymam.
bilmeden yorum yapmayalım lütfen cooper s e bindim hatta bir kac defa dragda da kullandım cokda iyi tanıdığım bir arac ama daha cok hatun kesime hitap eden(ay ne kadar tatlı bir araba:D) tarzım dısı bir arac rx-8 ie tamamen spor ruhlu safkan bir arac o duyduğun problemlere ise birsey diyemeyeceğim ztn cooperın rx-8 e tek üstünlüğü servisi ve motor verimliliği bunuda herkes kabul ediyor... birde rx8 in 1 eksisi daha var normalin cok üstünde yakıt tükettiği söylenmekte...
elimden geldiği kadar objektif olmaya calısıyorum ve genel anlamda japon araclarını cok sevmem RX-8 SKYLİNE 350Z falan harici:)
cooper ın iç mekan kalitesi öldürüyor beni :D hemen ses geliyor sinir bozucu bişi :) rx8 tercih ederdim
rx-8 le mini arasında kalmıs olması cük ilgincime gitti arkadasın ikisi bambaska dünyalardalar. Ben bu iki aracı alıp hakkını verecek düzeyde paraya sahip olsam rx-8 alırdım. Minileri pek sewemedim bu benim görüşüm dışardan bana sadece sewimli geliyor tıpkı woswoslar gibi. Kült bir araba olarak kalıcaktır belki ama asla spor araba imajı cizemedi.
Hepsi pistte geri kalıyor ama...
Top Gear ve diğerleri dediğin arabaları karsılastırdı. Rx-8 bütün karsılastırmalarda üstün çıktı.Youtube dan bulabilirsen izle.
Sağdan soldan her duyduguna inanma arkadasım.Araba Motoru dahil 42 tane dünya çapında ödül aldı.Nedense biz türkler hep bozup duruyoruz bu arabaları :D
Kısaca konumuzu dönersek Mini , Rx-8 jant'ı etmez.Mini'yi mazda 2 sport ile falan kıyaslamak lazım
Pistte geride bırakmak bir zerafet göstergesi değil bence o işin performans boyutu;)
Top Gear karşılaştırmış,demekki karşılaştıralacak kadar iyi arabalar s2000'de,tt'de..
Sana göre etmez bana göre eder,hatta Rx8'in o buzdolabı gibi kapılarını arabamın tek bir jantına değişmem bana sorarsan,ama burda zevklerimize saygı duyuyoruz :icon_tup:
hayır pist meselsi bu tarz karşılaştırma konusunda neden bu kadar ön planda oluyor anlamadım.. sonuçta zamanında 106 gti ın da pistte yol tutuşu sayesinde hangi araçlarla yürüdüğünü biliyoruz bu demek değilki onlardan üstün? Mini yi bir kenara koyabilirsin tamam ama diğer tüm geçtiği araçlardan iyi olucak diye bakmamalısın bence olaya.. örneğin bi tt nin işçiliği malzeme kalitesi rx8 den daha mı kötü? güvenliği donanımı? Bİlmiyorum araç almak için açılan bir konu karşılaştırmaya gerek yok diye bitirilmemeli.. örneğin yakıttan bahsedilmeli,minide az yakıt yemiyor mesela.. yol tutuş yürüyen aksam donanımdan bahsedilmeli.. Son olarak bir jant'ı etmez denilen aracında ferrari olmadığını unutmamak gerek...
Sadece performs değil bu çok yanlış.Öyle olsa idi 350 hp lik M3'ün Rx-8'i çook geride bırakması lazımdı.Ama ne yazikki pistte rx-8 in altında.. Performans + denge = pist oluyor.Tabiki zerafet göstergesi değil ama önemli bir boyut.
Kötü araba demedikki :) Sadece testlerde daha iyi sonuçlar aldı.
E tabi kime sever kimi sevmez.Ama dediğim gibi araba olarak rx-8 in birkaç gömlek üstün olduğuda kabul edilmeli.Klasman değil zaten.
ya s2k m3 tt felan pistte geride birakior eyvallah tamam da kaciniz hayatinizda piste ciktiniz . surekli yapilan bisi diilki piste cikmak . normal yol sartlarini degerlendirelim . hepimizin yolda denedigi sekilde kiyaslayalim araclari isterseniz . cok rx8 gectim , cok mazda speed 3 6 gectim , bunnar beni pistte gecse nolcak :D yolda geciorum . ayrica bana gore mini gokart tan farksiz bir arac. pist haric yol sartlarinda ara hizlanma,topspeed,konfor,rollling,drag olarak kiyaslayalim istiosaniz .acep neler geride kalicak
Türkiyede Nurburgring vardıda bizmi gitmedik :allaalla:
İyide sadece pisttemi sen keskin viraja giriyorsun.Type R rx-8 geçiyormus keskin bir viraja girsin bakalım rx-8 in ardından çıkışta pert olarak tamamlar o virajı.Geçmekte problem değilki.Çakayım pistonu turboyu yolda dalga gecerim imprezza ile.Al tugral vitek motor taktı crx'e Type R la dalga geçiyor.3.30 u arkada bırakıyor.Çokmu zor düzde basmak.Ama bak ben koni amartisor taktım , Ap yay taktım.195 potenze sport lastik koydum.Hala odun araba.Odun doğdu , odun olarak ölecek.
izmit körfez var cem :) bi de hangi rx8 m3 ü geçmiş onu anlamadım ben?
E46
http://www.fastestlaps.com/index.php...=458c153cd96a5
E36
286hp Amerikan E36 sı
Mazdanın N'ring zamanını bulamadım ama E46 M3 ün 8:22.
Aynı zamanı yapmıslar M3 le.Geride bıraktıgı araçlarda aşagıda.Top Gear Power Laps.
77 1:31.8 – BMW M3
78 1:31.8 – BMW 535d
79 1:31.8 – Nissan 350Z
80 1:31.8 – Mazda RX-8
82 1:31.9 – BMW 130i
83 1:32.2 – Ford Focus RS
84 1:32.2 – Mazda6 MPS
85 1:32.5 – Lotus Esprit V8
86 1:32.5 – Renaultsport Mégane 225 Cup
87 1:32.7 – Audi TT 3.2 quattro
88 1:32.8 – Modernized Jaguar E-Type
89. 1:32.8 – Honda Civic Type-R
90. 1:32.9 – SEAT León Cupra R
91. 1:32.9 – Mercedes-Benz SLK350
92. 1:33.0 - Audi RS6 (very wet)
93. 1:33.0 – Mercedes-Benz SL55 AMG
94. 1:33.0 – Vauxhall Astra VXR
95. 1:33.1 – Noble M12 GTO
96. 1:33.3 – Volkswagen Golf Mark IV R32
97. 1:33.4 – Cadillac CTS-V
98. 1:33.5 – Honda Civic Type-R (FN2-2007)
99. 1:33.7 – MG ZT 260
100. 1:33.7 – Volkswagen Golf Mark V GTI
101. 1:33.7 – 2002 Honda NSX-R
102. 1:33.8 – Renaultsport Clio 182 Cup
103. 1:33.9 – Holden Monaro (wet)
104. 1:34.0 – Renaultsport Mégane 225
105. 1:34.2 – MINI Cooper S Works
106. 1:34.5 – Ford Mondeo ST220
107. 1:34.7 – Jaguar XKR
108. 1:34.9 – Ford Focus ST
109. 1:35.0 – Volvo S60 R
110. 1:35.2 – Ferrari 575M Maranello
111. 1:35.3 – Vauxhall Vectra VXR
112. 1:35.6 – Alfa Romeo 147 GTA
113. 1:35.6 – Lotus Elise
114. 1:35.8 – Citroën C4 VTS
115. 1:36.2 – Aston Martin V12 Vanquish
116. 1:36.2 – Clio V6 (very wet)
117. 1:36.5 – Honda Civic Type-R (EP3)
118. 1:36.9 – Alfa Romeo Brera 2.2
119. 1:37.0 – Porsche Boxster
120. 1:37.3 – BMW Z4 3.0i
121. 1:37.4 – Honda S2000
122. 1:37.9 – Saab 9-5 HOT Aero
123. 1:38.0 – Maserati Coupé Cambiocorsa (very wet)
124. 1:39.4 – Bowler Wildcat
125. 1:40.8 – Bentley Arnage T
126. 1:44.0 – Overfinch 580 S
127. 1:46.0 – Aston Martin DB5
bnm verdiğim linklere baktın mı? hockenheim zamanları falan var :)
Yigit arkadasim, ne zaman dan beri Top Gear in pisti son karar kilinacak pist oldu?
RX8 geride birakiyorsun demissin hepsini... O verdigin lap time da bile M3 gordugum kadar RX8 in ust numarasinda, vede laptime lari ayni?.. Lap time lari ayni ise nasil geri de kaliyorlar?
Bide mustafa arakdasimiz sormush, hayatinizda kac kez piste ciktiniz?
Japon videolarini hic sevmiyorum, hele hele best motoring, cunku her zaman japonlar ustun cikiyor nedense tum dunya nin baska yerlerinde yapilan testlerde ustun cikamadiklari halde...
Ama bu video yu izle istersen...
http://www.youtube.com/watch?v=nKFSpXm8-Vg
Bence biraz arastirmani yap, rx8 fena araba degil, ama unutmaki gucu cok az olan bir araba.
Benim hatam m3 le aynı zamanı yapmıs Top Gear da , zaten ben nerede daha iyi dedimki ? Onu diyen 2. sayfada bi arkadasımız ben değilim.M3 zaten çok daha üstün karsılastırılmaz bile , nasıl rx-8 le , mini nin karsılastırılamayacagı gibi.. ama s2000 , audi tt , alfa gt-brera gibi birçok testini izledim , okudum çogunda ilk sırada yer aldı bu arabalar arasında.Yalan söylicek halim yok istersen bulurum tek tek linklerini yollarım sana yada elimdeyse hala scan ederim dergilerden
Top Gear - Audi TT Mk2, Alfa Romeo Brera, Mazda RX8
http://www.youtube.com/watch?v=5seNcqLqPkw
Mazda RX8 and Nissan 350z
http://www.youtube.com/watch?v=SrjBs...eature=related
Edmunds.com 350 Z vs Rx-8
http://www.edmunds.com/insideline/do...9/pageId=57427
First Place: 2004 Mazda RX-8
Second Place: 2003 Nissan 350Z
With its lightweight feel, incredibly smooth power delivery and stylish cabin, the RX-8 offers a combination of performance and comfort that few sports cars can match. Its personality doesn't overwhelm you at first, but spend any amount of time behind the wheel and the value of proper balance, minimal weight and a precisely tuned suspension become immediately obvious. If the RX-8 represents the future of the sports car, we can't wait to see what's next
Gibi gibi...
Ben zaten herseyiyle arastırdım Rx-8 i.O verdiğin japonların bütün videolarını izledim.Zaten rx-8 çok iyi bir araba değil.Rx-7 bin kat güzel ve üstün.
o dedigin olay tamamen surucude bitio keskin viraj olayi .rx 7 8 e ls1 aticaksan gecersin wrx sti :D . tugral in arabasina bisi demicem zaten hafiflikten gecio sa dalgasini geciodur normal bi ek kasa ile stock motorda zor bunu herkes bilir . 330 da samar oglani oldu zaten gelen gecen . bu yol tutturma olayi bi amortisor yay lastik le olmuyo malesef burc larina kadar degisicek bi set up yaparsan sen bile sasirirsin bindigin crx e .
ben olayi anlatamadim . gordugun gibi senin de verdigin listede hepsi ayni zamanda donmus , pist degerlerini bi koseye koy al disarda alici gozuyle bak rx8 in yuzune bakmazsin . tam manada kiyaslarsan en basiti su 4 u ile bakim , iscilik , ikinci el vs vs ... bi arac kiyaslanirken bi noktada iise her kosulda ii demek diilki bu . pistte 1.31.8 de donmu donsun , kim bi bayiye gidip pist rekoruna gore araba alirki :D
77 1:31.8 – BMW M3
78 1:31.8 – BMW 535d
79 1:31.8 – Nissan 350Z
80 1:31.8 – Mazda RX-8
top gear testleride best motoring gibi muamma , hava sartlari esit olmuyo test zamanlarinda . Yine bazen best motoring insafli . gerci ondada Tsuchia hangi arabaya biniosa bilgi o araba ya 1. ya 2. ci :D
sonuc rx7 gibi sonu olcak bu rx 8 inde , amerikan motoru paklar mazdayi
ya anlayamadığım birşey var.biz arabaları alınca direk top gear abileri arayıp abi araba alıcam sizin pistte ki zamanı kaç ona göre bende arabamı sadece istanbul parkta kullanıcam diyoruz heralde yapmayın allah aşkına bi pisttiir gidiyo herkes.madem öyle EVO da LAMBORGHINI'den iyi bi araba pistte oda onu geçiyo.biraz mantıklı olun allah aşkına.
zora geldiniz camur atıosun yok pisttemi yarısıcaz bilmem ne komik ya:)
bir arkdas demiski rx-8 cok gücsüz bir arac evet rakiplerine oranla gücsüz olabilir
ama pist üzerinde kendinden 110 hp daha güclü bir arabaya karsı üstünlük sağlayabiliyor
siz bu arabayı takdir etmeniz gerekirken yerin dibine sokmaya calısıyorsunuz ya onada EYW...
heheh.gülüyorum sadece böyle laflar konuşmayı hiç sevmiyorum ama zorla söyletiyosun.herkesin istediğine sevdiğine saygımız var illaki herkes farklı bişey sevmese bukadar marka olmaz.sen RX-8 alırsın onu seviyosun ben büyük konuşmayı sevmem ama bi RX-8 e kimse okadar para verdiremez.sende buna saygı duymalısın bence.
ben sana o arabayı al demiyorum sadece takdir etmen hakkını vermen yeterli;) ne demisler yiğidi öldür ama hakkını ver...
Zaten Rx-8'in ne olduğunu burda çoğu arkadaş biliyor,performans olarakta yol tutuş olarakta,hiçbir arabanın hakkı yenmiyor,ama olay devamlı pist organizasyonlarına dönüyor,M3'ü geride bıraktı diye bu arabanın M3'ten iyi olduğunumu gösteriyor?madem öyle bana rx-8 getirin,bende caddede içinden geçeyim,sonra Mini size göre dahamı iyi olacak,eşsiz zerafet vs vs..Ozaman sizde burda M3'ün hakkını yiyorsunuz,kalkış ve roll yapsınlar caddelerde bakalım ne olacak..